Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Τί στ’ αλήθεια είναι αυτή η κυβέρνηση;


Τί στ’ αλήθεια είναι αυτή η κυβέρνηση; Είναι υποτακτικοί της τρόικας και του γαλλογερμανικού διευθυντηρίου της ΕΕ;

Είναι υπάλληλοι του ΣΕΒ και των Ελλήνων τραπεζιτών; Είναι τσιράκια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του ακροδεξιού ισραηλινού καθεστώτος; Είναι ικέτες της ΝΔ και του ΛΑΟΣ για να παραμείνουν στην εξουσία; Είναι ανίκανοι τεχνοκράτες και άχρηστοι πολιτικοί;

Χθες δόθηκαν απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα από τα πιο αρμόδια χείλη: είναι όλα αυτά μαζί!

Πρώτα ο Ε. Βενιζέλος ανακοίνωσε τις ...οριστικές (!) αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου αναγγέλλοντας ένα χείμαρο νέων μέτρων με ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, μειώσεις μισθών κ.α. Λίγες μέρες μετά τον αστείο λεονταρισμό απέναντι στην τρόικα η κυβέρνηση εξαγγέλλει όλα τα μέτρα που η τρόικα παρήγγειλε. Έσπευσε όμως ο νέος ηγέτης της κυβέρνησης να διευκρινίσει πως τα μισά μέτρα τα επιβάλει η τρόικα αλλά τα άλλα μισά είναι απόφαση της κυβέρνησης!

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης από το Ισραήλ όπου βρίσκεται επέπληττε την Άγκυρα σαν να ήταν υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ και όχι υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης, για την γενναία από την σκοπιά των τουρκικών συμφερόντων άρνηση του Ερντογάν να δεχθεί αδιαμαρτύρητα τον ρόλο του Ισραήλ – χωροφύλακα στην περιοχή και την όξυνση της σχέσης των δύο κρατών, παίρνοντας βιαστικά και αβασάνιστα θέση σε μια υπόθεση γεμάτη κινδύνους για την χώρα και τον ελληνικό λαό.

Ταυτόχρονα η υπ. Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου επικαλείται τις ψήφους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ επιχειρηματολογώντας έτσι για το εύρος της νομιμοποίησης του νόμου - εκτρώματος για τα ΑΕΙ για να επιτεθεί στο υπό συγκρότηση κίνημα στην Παιδεία που τρομάζει και απειλεί τη κυβέρνηση.

Αυτή η κυβέρνηση, αυτό το πολιτικό προσωπικό, οδηγείται στην «εργασιακή εφεδρεία» και την απόλυση με την ίδια ακρίβεια που το δημόσιο χρέος οδηγείται σε αναδιάρθρωση.

Το κρίσιμο ζήτημα για τους εργαζόμενους, τον λαό και την κοινωνική πλειοψηφία είναι ο χρόνος και το υποκείμενο που θα επιβάλει τους όρους των αλλαγών και την προοπτική.

Εδώ υπάρχει ένα μήνυμα για την Αριστερά! Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο αναμονής και ...περισυλλογής. Οι κοινωνικοί αγώνες που διαρκώς ξεπηδούν, οι αντιστάσεις των εργαζομένων και τα κοινωνικά κινήματα πρέπει να στηριχθούν χωρίς κομματικές ή «ιδεολογικές» προϋποθέσεις. Στήριξη στην πράξη μέσα στους χώρους δουλιάς και σπουδών. Στήριξη πολιτική με την συγκρότηση πλατιού μετώπου που θα συγκεντρώνει την δύναμη και θα δημιουργεί όρους εμπιστοσύνης και ελπίδας.

Ας αφήσουμε τα προσχήματα! Σήμερα έχει αναδειχθεί από τη ίδια τη πραγματικότητα το αναγκαίο και ικανό πλαίσιο: αθέτηση πληρωμής προς τους δανειστές ακόμη κι αν αυτό σημαίνει έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, εθνικοποίηση τραπεζών και καίριων για τις κοινωνικές ανάγκες τομέων της οικονομίας, ανατροπή των μέτρων του μνημονίου και οικοδόμηση μιας νέας πορείας που θα βασίζεται στην άμεση κάλυψη των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας και στην ολοένα μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζόμενων και του λαού στην ίδια την διακυβέρνηση της κοινωνίας δίνοντας ένα νέο βαθύτερο και ουσιαστικότερο νόημα στην έννοια της Δημοκρατίας.

Όλες και όλοι το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στην μεγάλη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια στις αντιστάσεις και στους αγώνες στις πλατείες, στις γειτονιές, στους χώρους δουλιάς και σπουδών σ’ όλη την Ελλάδα.



Αθήνα 7 Σεπτέμβρη 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails