Σάββατο 3 Μαΐου 2008

Και στο Ναύπλιο της γης οι κολασμένοι...

Αναμεταδίδιουμε είδηση από το skai.gr:

Σε οριακό σημείο έχει φθάσει το θέμα της υποδοχής λαθρομεταναστών στη Λέρο, γεγονός που ανάγκασε το νομάρχη Δωδεκανήσου να ζητήσει από την κυβέρνηση να κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Να σημειωθεί ότι μόνο τις τελευταίες ημέρες εντοπίστηκαν και "φιλοξενούνται" στο νησί πάνω από 300 λαθρομετανάστες, η πλειονότητα των οποίων είναι ανήλικοι.

Ο νομάρχης απηύθυνε έκκληση στην πολιτεία να φροντίσει τη μεταφορά τους σε οργανωμένα κέντρα υποδοχής, ενώ γιατροί του Κέντρου Ειδικών Λοιμώξεων βρίσκονται στο νησί προκειμένου να τους εξετάσουν και να τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Εν τω μεταξύ 22 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο κοντά στο Πευκί Ευβοίας, ενώ 50 λαθρομετανάστες βρέθηκαν σε ειδικές κρύπτες μέσα σε φορτηγό πλοίο που κατέπλευσε στο Ναύπλιο.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης για της χώρα μας καθημερινά διογκώνεται, καθώς ο αριθμός των λαθρομεταναστών που έφτασαν στη χώρα μας από τις τουρκικές ακτές υπερδιπλασιάστηκε το 2007 σε σύγκριση με το 2006.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του γραφείου Ελλάδας της υπάτης αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών Γιώργος Τσαρπόπουλος, μόνο στους πρώτους 11 μήνες του 2007 σε Σάμο, Χίο και Μυτιλήνη συνελήφθησαν 10.961 αλλοδαποί, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για όλο το 2006 ήταν 4.000.

2 σχόλια:

Αριστερό Σχήμα είπε...

Αντιγράφoυμε κομμάτι από παλαιότερο άρθρο του blog που βρίσκεται στο "γνώμες" και αφορά τον σχολιασμό δηλώσεων που έκανε η βουλευτής μας Έλσα Παπαδημητρίου. Όλα αυτά προσμένοντας την άμεση και καταλυτική αντίδραση της ευαίσθητης σε θέματα μετανάστευσης Έλσας...
Βέβαια έχει βεβαρημένο παρελθόν αν θυμηθούμε την αδιαφορία της όταν πριν τρία περίπου χρόνια είχαν φτάσει στην Αργολίδα 500, ανήλικοι στην πλειοψηφία, Αφγανοί μετανάστες οι οποίοι ζούσαν σε κάτι αποθήκες στον κάμπο...

"Στη συνέχεια η κ. Βουλευτής επιχαίρει την κυβέρνηση για τις προσπάθειες που κάνει στο θέμα της μετανάστευσης, καταδικάζοντας τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Αναφέρει:
«Η Ευρώπη,…, που αναγνωρίζεται από όλους ως περιοχή σταθερότητας και ευημερίας, αποτελεί σήμερα εξαιρετικά θετικό προορισμό για τους πολίτες πολλών από τις μειονεκτούσες περιοχές σε ανάπτυξη, ποιότητα ζωής, δυνατότητα για επιβίωση και αποτελεί τόπο αναζήτησης ασύλου ατόμων που πασχίζουν να εγκαταλείψουν πατρίδες συγκρούσεων ή απλά κυβέρνησης με ανοχή ή και ενθάρρυνση συνθηκών καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.»

Δυστυχώς, επειδή η πολιτική συνδέεται άρρηκτα με τα αποτελέσματα που έχει στην πραγματικότητα και δεν αποτελεί στρογγυλεμένες αφηγήσεις, η κατάσταση είναι «λίγο» διαφορετική.

Είναι γνωστό ότι από το 2001 η πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων είναι ουσιαστικά να μην δέχονται αιτήσεις ασύλου. Την περίοδο 2003-2006 έγιναν περίπου 40000 αιτήσεις ασύλου, εκδόθηκαν 30265 αποφάσεις από τις οποίες θετικές για την χορήγησή του ήταν μόνο 410! Τους πρώτους 8 μήνες του 2007 έγιναν 14594 αιτήσεις για πολιτικό άσυλο και χορηγήθηκε μόνο σε 16! Την ίδια στιγμή, κατά παράβαση της Συνθήκης της Γενεύης, με ευθύνη των ελληνικών αρχών γίνεται απίστευτα δύσκολο έως αδύνατο για πολλούς πρόσφυγες να κάνουν αίτηση ασύλου. Οι πλειοψηφία των αιτούντων πολικό άσυλο προέρχονται από Ιράκ, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Κουρδιστάν, Μπαγκλαντές. Αυτή λοιπόν είναι η παράνομη κατά το διεθνές δίκαιο και απαράδεκτη ηθικά αντιμετώπιση από τις ελληνικές και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στους πρόσφυγες. Ο «εξαιρετικά θετικός προορισμός» (βλ. Ευρώπη) που σε μεγάλο βαθμό έχει συμβάλλει στη οικονομική, κοινωνική και εθνική διάλυση αυτών των χωρών, επιφυλάσσει συνεχείς εκπλήξεις στους λαούς τους.

Τις τελευταίες μέρες συνωστίζονται στο λιμάνι της Πάτρας σε καταυλισμούς, με παραπήγματα από χαρτόκουτα και πλαστικά, περίπου 2000 μετανάστες από Αφγανιστάν, Ιράκ και Κουρδιστάν. Η Πάτρα, παρότι εδώ και χρόνια συγκεντρώνει μετανάστες που προσπαθούν πηδώντας σε καράβια ή μέσα σε κοντέινερ να συνεχίσουν προς Ιταλία, παραμένει χωρίς σταθμό φιλοξενίας προσφύγων. Να θυμίσουμε ότι η διεθνής νομοθεσία προβλέπει την παροχή στέγης, τροφής, και ιατροφαρμακευτικής βοήθειας σε έναν αιτούντα άσυλο, μέχρι την οριστική απόφαση για την αναγνώρισή του ή όχι ως πρόσφυγα. Οι πρόσφυγες δεν έχουν μόνο να αντιμετωπίσουν τους ΝΑΤΟ-Ευρω-Αμερικάνους κατακτητές (Ιράκ, Αφγανιστάν…) ούτε μόνο τους υπό την ανοχή της Δύσης Τούρκους στρατηγούς (βλ. Κουρδιστάν). Έχουν ακόμα να υποστούν τη βάναυση περιστολή των δικαιωμάτων τους όταν αναζητούν λίγη ελπίδα στον «εξαιρετικά θετικό προορισμό» της Ευρώπης διασχίζοντας, όσοι δεν πνίγηκαν στο ταξίδι, την εξωτική Ελλάδα."

Ανώνυμος είπε...

Such a nice blog. I hope you will create another post like this.

linkwithin

Related Posts with Thumbnails