Σάββατο 26 Απριλίου 2008

Εκκλησιαστικά ερωτήματα!

Ο μητροπολίτης Αργολίδας Ιάκωβος ο ΄Β σε μήνυμά του αναφέρει: «Ο θάνατος έχει ως ρίζα του την παρακοή και την αμαρτία του ανθρώπου.»

Ας κάνουμε κάποια αφελή ερωτήματα:

  1. Ο μόνος αναμάρτητος στην ιστορία δισεκατομμυρίων ανθρώπων ήταν ο Χριστός;
  2. Ποια σοβαρή αμαρτία έκαναν εκατομμύρια άνθρωποι που έζησαν με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη αλλά τελικά πέθαναν;
  3. Τα ζώα που και αυτά πεθαίνουν έχουν διαπράξει αμαρτίες και έχουν παρακούσει εντολές;
  4. Θα μπορούσε να υπάρξει ζωή αν δεν υπάρχει θάνατος;
  5. Πόσος θα ήταν σήμερα ο πληθυσμός του πλανήτη αν δεν πεθαίναμε;

Αν δε μπορούμε να φυλαχτούμε από τον βιολογικό θάνατο, ας φυλαχτούμε όσο ζούμε από τον θάνατο της λογικής και της σκέψης…

3 σχόλια:

sikam είπε...

Δεν μπορείς να μιλήσεις ορθολογικά με τους ανορθολογιστές.Ειναι δύο διαφορετικοί κόσμοι σε σύγκρουση απ τα βάθη της ιστορίας της ανθρωπότητας.Η αριστερά (οταν ειναι αριστερά) δεν μπορεί παρά να ειναι άθεη,επιστημονική,λογική.Και μην μας απαντήσουν υπάρχει και το συναίσθημα η φαντασία κι ο ερωτας.Φυσικά και υπάρχουν και μόνο οι επαναστάτες-τριες τα βιώνουν μέχρι τον θάνατο.Οι κάθε ειδους μεταφυσικοί τα απεχθάνονται τα εξορίζουν τα διώκουν τα φοβούνται.Η αριστερά δεν μπορεί παρα να ειναι επαναστατική ρέουσα αναζητούσα.Οταν κατεβάζει τις εικόνες για να βάλει τους μάρτυρες,τα ιερά βιβλία για να βάλει τα δόγματα τον παράδεισο για να βάλει το πάντα μακρυνο κομμουνισμό,τότε γίνεται θρησκεία σαν τις υπάρχουσες,σκοτώνει την σκέψη κασι τους ανθρώπους κρατάει τα ρούχα και ντύνει τον παπά.
Αυτή την αριστερά την αντιμάχονται οι κάθε ειδους θρησκείες.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την άποψή σου. Νομίζω η αριστερά οφείλει να είναι αταλάντευτη στις αξίες της και στους τελικούς στόχους αλλά και αντιδογματική. Η θεοποίηση και τα δόγματα νεκρώνουν την σκέψη και αφυδατώνουν βασικές ιδιότητες της αριστεράς και των αριστερών που είναι η αμφισβήτηση και η αναζήτηση. Βέβαια αντιδογματισμός δεν σημαίνει ούτε αγνωστικισμός ούτε ενσωμάτωση...

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης και κάθε μητροπολίτης πληρώνεται για να λέει παραμύθια. Οι ερωτήσεις σου, είναι καλές, όμως υπάρχουν και άλλες..

Θα παραθέσω μία άποψη του Μπακούνιν..
"Η ιδέα του θεού συνεπάγεται την παραίτηση απ την ανθρώπινη λογική και δικαιοσύνη. Είναι η πιο αποφασιστική άρνηση της ανθρώπινης ελευθερίας, και καταλήγει αναγκαστικά στην υποδούλωση της ανθρωπότητας, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά". "Δεν υπάρχει, δεν μπορεί να υπάρξει κράτος χωρίς θρησκεία"..

linkwithin

Related Posts with Thumbnails