Τρίτη 15 Απριλίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Εν όψει των κινητοποιήσεων των ειδικευόμενων ιατρών στο χώρο του Νοσοκομείου μας, αλλά και πανελλαδικά από την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να τους καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές τους για τις εφημερίες των τριών τελευταίων μηνών επισημαίνουμε τα εξής:

· Οι ειδικευόμενοι γιατροί, εργαζόμενοι σε συνθήκες εντατικοποίησης, διαχειρίζονται ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων Υγείας των πολιτών που προσέρχονται στα Νοσοκομεία, καθώς υπερβαίνοντας το γράμμα του Νόμου, καλύπτουν πραγματικές ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο των Νοσοκομείων.

· Είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι αυτοί, με βασικούς μισθούς πείνας και χωρίς άλλο έσοδο πέραν του μισθού τους, να προσφέρουν αφειδώς τις υπηρεσίες τους (σε μάχιμες θέσεις και όχι σε θέσεις γραφείου) όλο το εικοσιτετράωρο και να παραμένουν απλήρωτοι για ένα τετράμηνο.

· Οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες ή η όποια αβελτηρία της κρατικής μηχανής, όταν τείνουν να γίνουν πλέον θεσμός, δεν μπορεί να έχουν ως θύματα τους εργαζόμενους και μάλιστα σε τέτοιους τομείς, φθάνοντάς τους στα όρια της βιοποριστικής ανέχειας.

· Η όλη κατάσταση επηρεάζει της εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων καθώς ουδείς μπορεί να εργασθεί δίνοντας το σύνολο των δυνάμεών του χωρίς να πληρώνεται.

· Η λύση είναι μία και μοναδική και αφορά και τους λοιπούς εργαζόμενους των Νοσοκομείων που για το ίδιο χρονικό διάστημα δεν έχουν πληρωθεί πρόσθετες αποδοχές (νύχτες-εξαιρέσιμα, υπερωρίες). Εφόσον οι υπηρεσίες που προσφέρθηκαν έχουν πιστοποιηθεί από τους Διοικητικούς μηχανισμούς των Νοσοκομείων και έχουν επιμεριστεί τα ποσά ανά εργαζόμενο, με βάση αυτές, να καταβληθούν από τους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων οι δεδουλευμένες αμοιβές στους εργαζόμενους και ας ακολουθήσουν ύστερα οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις προσδοκώντας ένα καλύτερο μέλλον τόσο για τους εργαζόμενους στο χώρο του ΕΣΥ όσο και κύρια για τους πολίτες που προσφεύγουν σε αυτό.

Τέλος, εν όψει του επί πολύ χρόνου πυοφορούντος νομοσχεδίου εναρμόνισης με την κοινοτική νομοθεσία για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς των εφημερευόντων γιατρών, εκτιμούμε ότι η κινητοποίηση των ειδικευόμενων γιατρών θα αναδείξει τις τρομακτικές ελλείψεις στο χώρο των νοσοκομείων που τώρα καλύπτονται από τον ηρωισμό αυτών των ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails