Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ!

ΧΩΡΑ ΜΕ ΛΙΜΑΝΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ

Το 2008 μπαίνει επιφυλάσσοντας δώρα για τα διεθνή μονοπώλια. Η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζοντας τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της, πουλάει τις πλέον κερδοφόρες δραστηριότητες των λιμανιών της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, τα οποία είχαν αύξηση της κερδοφορίας το 2007 της τάξης του 200% και 75% αντίστοιχα.

Το αποτέλεσμα ενός τέτοιου ξεπουλήματος θα είναι το δημόσιο και ο ελληνικός λαός να απωλέσουν τεράστια οικονομικά έσοδα και το συγκριτικό πλεονέκτημα από τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εθνικής σημασίας που έχει η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών της χώρας, αποτελεί η παρέμβαση του ΝΑΤΟ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας που απαίτησε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω των κινητοποιήσεων, σε φορτία με εφόδια που θα φτάσουν στην Θεσσαλονίκη με προορισμό το Κόσσοβο. Άλλωστε είναι νωπές οι μνήμες από τη διέλευση μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων που συμμετείχαν στις πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στην προμήθεια παραγγελιών (και σε καταστήματα του νομού μας) και στις εξαγωγές αποκλειστικοί υπεύθυνοι είναι η κυβέρνηση, το υπουργείο Ναυτιλίας και οι διορισμένες διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένος, που στερούμενοι κάθε σοβαρού επιχειρήματος απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, επιμένουν στις αποφάσεις ξεπουλήματος και προσφεύγουν στην ωμή καταστολή και τρομοκρατία.

ΧΩΡΑ ΜΕ ΛΙΜΑΝΙΑ ΦΡΟΥΡΙΑ

Σχετική με το όραμα της κυβέρνησης για τα λιμάνια της χώρας είναι η εφαρμογή το επόμενο διάστημα του ευρωπαϊκού κώδικα ασφάλειας ISPS ο οποίος θα μεταμορφώσει τα λιμάνια (και του Ναυπλίου συμπεριλαμβανομένου…) σε απόρθητα φρούρια. Η εφαρμογή του προβλέπει το κλείσιμο των λιμανιών με μπάρες και κιγκλιδώματα παράλληλα με την τοποθέτηση καμερών! Η απόφαση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια δημιουργίας μιας Ευρώπης – φρούριο, με κλειστές τις πύλες της σε μετανάστες και πρόσφυγες από τις ματωμένες και καταδικασμένες στην φτώχεια περιοχές του πλανήτη, ενώ ταυτόχρονα χτυπά τα δημοκρατικά δικαιώματα με την εγκατάσταση, και πιθανώς αναθέτοντας τη διαχείριση σε ιδιώτες, συστημάτων παρακολούθησης και φύλαξης.

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, καταγγέλει τις απαράδεκτες ενέργειες της κυβέρνησης για το ξεπούλημα των κερδοφόρων τομέων των λιμανιών της χώρας. Στηρίζει ολόψυχα τους αγώνες των εργαζομένων για λιμάνια δημόσια και κόντρα σε οποιαδήποτε περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων. Στέκεται ενάντια στις πολιτικές απαξίωσης και στη συνέχεια ξεπουλήματος δημόσιων επιχειρήσεων που εφαρμόστηκαν και από τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια. Δηλώνουμε ότι θα μας βρει απέναντί της, σε οποιαδήποτε προσπάθεια να αποξενώσει το λιμάνι της πόλης του Ναυπλίου από τους κατοίκους, δημιουργώντας ένα λιμάνι – φρούριο.

Γραμματεία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αργολίδας

19/01/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails