Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Άργος: Ευτυχώς κάποια μέλη του ΠΑΜΕ ψιλιάστηκαν το καπέλωμα

Ευτυχώς το ταξικό κίνημα γνωρίζει να προστατεύεται από τα "καπελώματα" και τους προβοκάτορες! Ήταν 10.30 και είχε αρχίσει να μαζεύεται ο κόσμος στην πλατεία. Κάποια στιγμή μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στη μια άκρη της πλατείας κρέμασαν ένα πανό ανάμεσα σε δύο δέντρα το οποίο έγραφε: "Στεκόμαστε όρθιοι. Να φύγουν". Στην πλατεία βρισκόταν το ΠΑΜΕ το οποίο είχε τα πανό του (άλλα τα κράταγαν, άλλα ήταν απλωμένα σε κάγκελα και παρτέρια), ήταν η ΕΛΜΕ Αργολίδας και καθηγητές, ταξιτζήδες από το Ναύπλιο, από το Νοσοκομείο Ναυπλίου, και φυσικά αγρότες οι οποίοι όλες τις προηγούμενες ημέρες κινητοποιούνται. Ανάμεσα στους αγρότες που συμμετείχαν και καλούσαν στη συγκέντρωση της πλατείας ήταν πρόεδροι συνεταιρισμών, διαφόρων κομματικών τοποθετήσεων.

Μετά, λοιπόν, από λίγα λεπτά κάποια λαγωνικά του ΠΑΜΕ εντόπισαν τους προβοκάτορες!, αυτούς που μόνο στόχο είχαν να καπελώσουν τη συγκέντρωση. Στη συνέχεια, μια μικρή -πλην ταξικά προσανατολισμένη και αντικαπιταλιστικά εξοπλισμένη- ομάδα επιχείρησε να κατεβάσει το πανό. Αφού για λίγα λεπτά επικράτησε κάποια ένταση, το θέμα, με καθοριστική τη συμμετοχή ψυχραιμότερων και λογικότερων μελών του ΚΚΕ, έληξε, το πανό παρέμεινε στα δέντρα, και η συγκέντρωση συνεχίστηκε.

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για καμιά δεκαριά πανό σχημάτων του ΚΚΕ στον χώρο που είχαν κλείσει τον χώρο μπροστά από τη μικροφωνική και για το "καπελωματικό" πανό του ΣΥΡΙΖΑ που βρισκόταν, σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού μας συντάκτη, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από τη μικροφωνική! Βέβαια, όπως μάθαμε αργότερα, η απόσταση ασφαλείας για πανό που τελειώνουν σε ΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερη των 100 μέτρων, κάτι που δυστυχώς αγνοούσαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, υπάρχει και μια άλλη εκδοχή που δικαιώνει πλήρως το ΠΑΜΕ. Σύμφωνα με αυτή, οι κατεργαρέοι του ΣΥΡΙΖΑ με το σύνθημά τους: "Στεκόμαστε όρθιοι. Να φύγουν." αναφέρονταν στο ΠΑΜΕ! Εννούσαν "να φύγει το ΠΑΜΕ". Εαν είναι έτσι τότε δικαιώνεται η στάση των αγανακτισμένων ΠΑΜΕτζίδων.  Περιμένουμε δημόσια ανακοίνωση από το ΣΥΡΙΖΑ που να το ξεκαθαρίζει.

Όμως το πιο καλό ήταν η πλούσια επιχειρηματολογία, για την ανάγκη απομάκρυνσης του πανό. Δεν επιτρέπονται τα κόμματα στην πλατεία, έλεγαν κάποια μέλη του ΠΑΜΕ! Μα λες, πώς γίνεται αυτό; Αυτοί δεν είναι που κατήγγειλαν τους "αγανακτισμένους" που δεν ήθελαν κόμματα στις πλατείες; Αυτοί δεν είναι που τους κατηγορούσαν ότι αποκλείουν την πιο προχωρημένη μορφή οργάνωσης της εργατικής τάξης κλπ;
Ο ριζοσπάστης δεν έγραφε(;):
Η παρεμπόδιση της πολιτικής και ιδεολογικής έκφρασης των ανθρώπων του μόχθου, που είναι δικαίωμά τους όχι μόνο να έχουν αλλά να την εκφράζουν ανοιχτά και δημόσια γενικά, και ειδικά μέσα στο κίνημα, εκεί που αναπτύσσεται η ιδεολογικοπολιτική διαπάλη, όχι μόνο δε συνάδει με τη δημοκρατία γενικά και μέσα στο κίνημα ειδικά, αλλά αντίθετα τη φιμώνει.
Αλλωστε, κάθε κίνημα, ακόμη και το αυθόρμητο, αλλά πολύ περισσότερο αυτό στις πλατείες έχει ένα σκοπό, ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς μαζί του ή όχι. Τούτη δω όμως η ενέργειά τους αποκαλύπτει πως οι καθοδηγητές της πλατείας έχουν την άποψη: 'Η έρχεστε στην πλατεία με τις δικές μας ιδεολογικοπολιτικές αντιλήψεις, αφήνοντας τις δικές σας έξω από το κίνημα, ή μην έρχεστε, φύγετε, μακριά από τις πλατείες.
Και φαίνεται πως είναι μια καλά μεθοδευμένη ταχτική να σηκώσουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε λαϊκές δυνάμεις που είναι οργανωμένες στα συνδικάτα, σε κόμματα, που δεν κρύβουν την ιδεολογία τους, την πολιτική τους, ακόμη και την κομματική τους τοποθέτηση, και σε όσους πάνε στις πλατείες. Που επίσης είναι λαϊκοί άνθρωποι, πολλοί πίστεψαν στα αστικά κόμματα τα οποία τους πρόδωσαν τις ελπίδες για καλύτερη ζωή, έχουν απηυδήσει από την αστική πολιτική και αναζητούν διέξοδο.
Και για να μη συνεχίσουν να ανησυχούν κάποια από τα μέλη του ΠΑΜΕ, θα τους καθησυχάσουμε. Όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να έρχεται σε οτιδήποτε κάνει το ΠΑΜΕ και να διαταράσσει την μακαριότητα, εφόσον αυτό δεν το θέλει. "Έτυχε" και βρέθηκε εκεί γιατί αν και το ΠΑΜΕ πρόλαβε πρώτο την πλατεία (!!!), εκεί καλούσαν (στην πλατεία, δηλαδή σε κάτι ενωτικό και όχι ντε και καλά στου ΠΑΜΕ) τόσο το συντονιστικό αγροτών που δεν είναι μόνο η ΠΑΣΥ, όσο και η ΕΛΜΕ όπου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποτελούν τη μικρότερη δύναμη. Για να είναι σίγουρο όμως ότι δεν θα ξαναέρθει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί την επόμενη φορά να το κάνει ξεκάθαρο από πριν. Ότι δηλαδή από τις ώρες 10.30 έως 12.30 απαγορεύεται να διέρχονται από την πλατεία πανό, μπλουζάκια, τσάντες κ.ά. που έχουν σύμβολα κομμάτων!

Επίσης, για να μη νομίζουν ότι μόνο στο Άργος έγινε αυτό, να ενημερωσουμε ότι σε δεκάδες πόλεις οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκαν με τα πανό τους. Κι αυτό δεν είναι καπέλωμα, αλλά πολιτικός αγώνας! Γιατί ειδικά όταν ο αγώνας είναι πολιτικός, αντικυβερνητικός, αντιτροικανός κανείς δε μπορεί να απαγορεύσει τη συμμετοχή κομμάτων. Αν αντίθετα κάποιοι θέλουν να τον μετατρέψουν σε αμυντικό, διαμαρτυρίας, συνδικαλιστικό, συντεχνιακό τότε είναι πιο κοντά στην αντίληψη της ΓΣΕΕ. Ίσως γι' αυτό και τα χαρτόνια τόσο της ΓΣΕΕ αλλά και του ΠΑΜΕ αναφέρονταν μόνο στα εργασιακά.
Για του λόγου το αληθές και κάποιες συριζο-εικόνες:







Πάντως, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η πλειοψηφία του κόσμου που ήταν στην πλατεία (όλων των αποχρώσεων) αποδοκίμασε την κίνηση κατεβάσματος του πανό. Αυτό, ίσως δείχνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη ωριμότητα και συναίσθηση της κατάστασης και των προβλημάτων επιβίωσης που βιώνει ο λαός μας! 
Και να, αδερφέ μου, που μάθαμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails