Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012

Για τη στάση της Χρυσής Αυγής στην περίπτωση της ΑΤΕ

Η παραχώρηση της Αγροτικής στην Πειραιώς αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της τελευταίας δεκαετίας με διαστάσεις τραπεζο-οικονομικές, κοινωνικές, εθνικές. Μια ιδιωτική τράπεζα που υπάρχει χάρη στο δημόσιο χρήμα παίρνει δώρο με απόφαση του τραπεζίτη Προβόπουλου το "υγιές" κομμάτι μιας δημόσιας τράπεζας η οποία είχε ως στόχο την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και στην οποία είναι υποθηκευμένο μεγάλο κομμάτι της αγροτικη γης. Εν ολίγοις η Ελλάδα δεν έχει Αγροτική Τράπεζα και η γη του Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφου θα χαριστεί, πολύ πιθανόν, σε ξένες πολυεθνικές ή στον Φούχτελ...

Τι είπε η Χρυσή Αυγή για το συγκεκριμένο σκάνδαλο; ΤΙΠΟΤΑ!
Αντιθέτως, ήταν το μοναδικό κόμμα της αντιπολίτευσης που δεν υπερψήφισε την πρόταση για τη σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων ώστε να συζητηθεί το θέμα τη ΑΤΕ, συντασσόμενη πλήρως με την κυβέρνηση.
Παρόλα αυτά η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων συνεδρίασε παρουσία των κυρίων Προβόπουλου και Στουρνάρα. Εκεί, θα περίμενε κανείς από τους βουλευτές της Χ.Α. να βουτήξουν από το γιακά τους τραπεζίτες που πίνουν το αίμα των Ελλήνων και να τους αρχίσουν στις σφαλιάρες ή, τουλάχιστον, να τους καταγγείλουν στα μούτρα ότι είναι εθνικοί προδότες που χαρίζουν την Αγροτική Τράπεζα και την αγροτική γη στον Σάλλας ή ακόμα να τους απειλήσουν πως όπου τους βρουν θα τους πάρουν στο κυνήγι για να "ξεβρωμίσει" ο τόπος...
Τίποτα από όλα αυτά. Διαβάστε την, δημοσιογραφικού στυλ, τοποθέτηση του εκπροσώπου της Χ.Α.:

"Παναγιώταρος προς Στουρνάρα - Προβόπουλο για ΑΤΕ

Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012 - 13:27
Ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος απηύθυνε σήμερα τα εξής ερωτήματα στον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Προβόπουλο στην διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής:
- Τι πρόκειται να γίνει με τα 200 εκατομμύρια ευρώ που έχουν δανειστεί τα κόμματα από την Αγροτική;
- Υπάρχει πρόβλεψη διακανονισμού των χρεών των αγροτών; Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η διαγραφή ΟΛΩΝ των αγροτικών χρεών, όπως ακριβώς είχε συμβεί και επί καθεστώτος 21ης Απριλίου.
- Ποιο θα είναι το μέλλον των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα και τις θυγατρικές της;
- Υπάρχει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΕ που μετέφερε 8 εκατομμύρια ευρώ από τον προσωπικό του λογαριασμό στο εξωτερικό; 
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου"

Ούτε μια καταγγελία, ούτε ένα "Δεν θα περάσει", μόνο ερωτήσεις δεκπεραιωτικού χαρακτήρα για το πώς ακριβώς θα δρομολογηθούν ειδικά ζητήματα του ξεπουλήματος!
Σε ανακοίνωσή της η Χ.Α. δείχνει την αμηχανία της και την ύποπτη άρνησή της ευθέως να αντιταχθεί στο σκάνδαλο:
 

Απάντηση προς κάθε δύσπιστο

Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012 - 11:15


Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί μια ψευδής χαλκευμένη είδηση σε μηδενικής αξιοπιστίας διαδικτυακούς ιστότοπους πως η Χρυσή Αυγή "συστηματοποιήθηκε" και δεν μιλάει για το θέμα της Αγροτικής. Αυτό είναι το νέο επικοινωνιακό τρυκ των αποτυχημένων επικοινωνιολόγων, να πείσουν δηλαδή τον Λαό πως οι Αγωνιστές φόρεσαν... γραβάτες και έγιναν ένα με το σύστημα. Για κακή τους τύχη αυτό δεν θα γίνει ποτέ, καθώς το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα θα συνεχίσει απροσκύνητο τον Αγώνα για απελευθέρωση της Πατρίδας μέχρι τελικής νίκης και ο Ελληνικός Λαός έχει πια ξυπνήσει.
Πέρα από την παρέμβαση του Συναγωνιστή Ηλία Παναγιώταρου στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων, πάγια θέση της Χρυσής Αυγής για τις τράπεζες είναι:  "- Άμεση εθνικοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων που έχουν λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Συγχώνευση όλων των φαλιρισμένων ιδιωτικών τραπεζών σε μία ισχυρή εθνική τράπεζα. " 

Τι απαντά λοιπόν η Χ.Α.; Αναφέρεται στην άτονη και άχρωμη παρέμβαση του βουλευτή της και ύστερα πετά την μπάλα στην εξέδρα θυμίζοντας τη γενική της θέση για το τραπεζικό σύστημα και αποφεύγοντας έστω και τώρα να καταγγείλει το ξεπούλημα της ΑΤΕ,έτσι, έστω για τα μάτια του κόσμου. Πιστεύει κανείς ότι ο κ. Στουρνάρας, ο κ. Προβόπουλος, ο κ. Σάλας διάβασαν την ανακοίνωσή της και ένιωσαν στοχοποιημένοι ή ένιωσαν την παραμικρή πίεση;
Όχι βεβαια. Μακάρι για την κυβέρνηση και το τραπεζικό καρτέλ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τους φέρονταν τόσο "κυριλέ"! Φαίνεται ότι η Χ.Α. εξαντλεί τις επιθετικές της δηλώσεις και δράσεις απέναντι μόνο σε ανυπεράσπιστους μετανάστες.  Στις πρώτες σοβαρές εξετάσεις της απέναντι στο πολιτικό σύστημα και το οικονομικό κατεστημένο η Χ.Α. πήρε καλό βαθμό...! 

Από τον Τ.Α., αναγνώστη του μπλογκ μας!

4 σχόλια:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥΔΗΣ είπε...

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΤΕ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 36 παρ.2 ΚτΒ "Kάθε διαρκής επιτροπή μπορεί να συνέρχεται και να συζητεί και για θέματα συναφή με την αρμοδιότητά της, μετά πρόταση του Προέδρου της ή του ενός τρίτου (1/3) των μελών της και σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Bουλής."

ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΣ 16 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 36 παρ.2 ΚτΒ (Το 1/3 ΤΟΥ 49 ΕΙΝΑΙ 16) ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΕ ΣΕ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΤΙΣ 16 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ (11+3+2)

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΦΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ 16 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ (!) ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3-8-2012

ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 3 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ... ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ ή ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ... ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΥΠΗΡΞΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΚΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΑΝΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥΔΗΣ είπε...

ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ:

Ο "ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ blog σας" αν ανήκει στον πολιτικό χώρο σας (ΣΥΡΙΖΑ) αυτό που πραγματικά ήθελε από τους βουλευτές της Χ.Α. ήταν "να βουτήξουν από το γιακά τους τραπεζίτες που πίνουν το αίμα των Ελλήνων και να τους αρχίσουν στις σφαλιάρες ή, τουλάχιστον, να τους καταγγείλουν στα μούτρα ότι είναι εθνικοί προδότες που χαρίζουν την Αγροτική Τράπεζα και την αγροτική γη στον Σάλλας ή ακόμα να τους απειλήσουν πως όπου τους βρουν θα τους πάρουν στο κυνήγι για να ξεβρωμίσει ο τόπος..." ;;;

Και στη συνέχεια δεν ανησυχεί υπερβολικά για το καλό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ;;;

ΤΙ ΣΟΪ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ; (!)

George είπε...

Μας δουλεύεις ρε μεγάλε?
Ο κόσμος που ήταν να βγει να υπερασπιστεί την Αγροτική βγήκε, έκανε συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και φώναξε σε ολους τους τόνους "όχι στο ξεπούλημα της Αγροτικής", "όχι η Αγροτική στον Σάλα".
Η Χρυσή Αυγή είπε έστω και στο περίπου κάτι τέτοιο? Όχι. Θεωρούσε δεδομένη την πώληση στο Σάλα και ρώταγε ευγενικά "τι θα γίνει" με τις θέσεις των εργαζομένων.Πάμε παρακάτω.
Θες να μας πεις ότι θα υπέγραφαν οι ναζί βουλευτές για να γίνει συζήτηση στη Βουλή για το θέμα, αλλά θύμωσαν που δεν τους παίζανε οι άλλοι και είπαν "λοιπόν κι εμείς δεν υπογράφουμε"?
Κι ας επρόκειτο για θέμα τεράστιας σημασίας?
Η αλήθεια είναι απλή. Τα τρία κόματα της τρόικας εσωτερικού μαζί με τη Χρυσή Αυγή εμπόδισαν (με το δικό του τρόπο ο καθένας αν θέλεις) να γίνει συζήτηση και κοινοβουλευτικός έλεγχος στο χάρισμα της Αγροτικής (μόνο του υγιούς κομματιού για να μην ξεχνιόμαστε) στο Σάλα.
Όσο για το δεύτερο σχόλιό σου
προφανώς ο αναγνώστης θέλησε να δείξει ότι οι χρυσαυγίτες θρασύδειλα αρπάζουν από το γιακά έναν κακόμοιρο που θα βρουν σε μια σκοτεινή γωνιά (όντες αυτοί πάντα 15 - 20) αλλά ποτέ δε θα αρπάξουν από το γιακά κανέναν τραπεζίτη.
Αλλους γιατί δε θέλουν κι άλλους γιατί δεν τους παίρνει.

Unknown είπε...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ

linkwithin

Related Posts with Thumbnails