Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Επιστολή του βουλευτή Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τις διακοπές ρεύματος


Επιστολή προς τον προϊστάμενο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Ναυπλίου

Κύριε προϊστάμενε,

γνωρίζετε ότι ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων του νομού μας βρίσκεται στα όρια της οικονομικής ανέχειας με σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης. Πολλοί συνάνθρωποί μας άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, αγρότες, βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας αδυνατώντας να πληρώσουν τους λογαριασμούς προς τη ΔΕΗ. Για όλους αυτούς τους συμπολίτες μας πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα, ούτως ώστε να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, που είναι απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση.
Για αυτό το λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε πριν λίγες μέρες τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, κ. Ζερβό ζητώντας την αναστολή των διακοπών ρεύματος, τουλάχιστον μέχρις ότου ο ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ φέρει το ζήτημα στη νέα Βουλή, με στόχο να υπάρχει πολιτική απόφαση προστασίας των νοικοκυριών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, κάτι που απαιτεί τη συνεργασία του υπουργείου Οικονομικών με τη ΔΕΗ.
Θεωρώ εκ των προτέρων ότι συμμερίζεστε την ανησυχία μας και σας καλώ να συμβάλετε με κάθε τρόπο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, ώστε να μην βρεθούν συμπολίτες μας αντιμέτωποι με συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης.
Είναι βέβαιο ότι και οι πολίτες της Αργολίδας με την αλληλεγγύη τους και την οργάνωσή τους δεν θα επιτρέψουν το ηλεκτρικό ρεύμα να μετατραπεί σε είδος πολυτελείας για συνανθρώπους μας και η κοινωνία μας σε μια έρημο απόγνωσης, εξευτελισμού και αποκλεισμών. Η συμβολή η δική σας καθώς και των εργαζομένων στη ΔΕΗ σε αυτή την προσπάθεια θα ήταν σημαντική.


Δημήτρης Κοδέλας
βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
 
e-mail: dimitriskodelas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails