Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ήρθε η ώρα του λογαριασμού

Εκλογές 6ης Μάη: Η ώρα του λογαριασμού

του Δημήτρη Π. Κοδέλα, υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργολίδα 

 

Οι εκλογές της 6ης Μάη είναι πολύ διαφορετικές από κάθε άλλη εκλογική αναμέτρηση εδώ και δεκαετίες. Κι αυτό, όχι μόνο επειδή γίνονται κάτω από το νέο ειδικό καθεστώς της τρόικας και το άγρυπνο βλέμμα των δανειστών. Κυρίως επειδή όσοι εδώ και 2 χρόνια συναίνεσαν στη δημιουργία της νεκροζώντανης μνημονιακής Ελλάδας θερίζουν τώρα τις θύελλες των επιλογων τους. Πρώτη φορά η βασική επιλογή των ευρωπαϊκών ισχυρών κέντρων και της ντόπιας διαπλοκής, όσων δηλαδή εδώ και χρόνια ξεζούμισαν τον δημόσιο και λαϊκό πλούτο, τίθεται υπό αμφισβήτηση.
Αυτή την φορά η κάλπη δεν θα δώσει “μια από τα ίδια”, δεν θα είναι η καθιερωμένη στιγμή που καλούνται οι πολίτες να συμμετέχουν στη δημοκρατική φάρσα των ανά 3ετία ή 4ετία εκλογών ώστε να επικυρώσουν τα μέχρι τότε πεπραγμένα της κυβέρνησης και να επιλέξουν αν θα συνεχίσει, την ίδια πορεία, ο ίδιος ή ο άλλος εταίρος του δικομματισμού.
Αυτή την φορά οι πολιτευτές του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού κουβαλάνε επάνω τους τη ρετσινιά της προδοσίας των κεκτημένων, των προσδοκιών, των κόπων, των ονείρων που είχαν εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτή την χώρα. Αν οι πολίτες τρέμουν κάθε φορά που ο ταχυδρόμος αφήνει στην πόρτα κάποιον λογαριασμό, ήρθε η ώρα να πάει ο λογαριασμός σε αυτούς που μετέτρεψαν την χώρα σε γερμανική αποικία με αγγλικό δίκαιο, οδήγησαν στην εξόντωση εκατομμύρια ανθρώπους, μετέτρεψαν την εργασία σε σύγχρονη δουλεία και το μεροκάματο σε χαρτζιλίκι, μετέτρεψαν το κοινοβούλιο σε πρωτοκολλητή των αποφάσεων των δανειστών και επέτρεψαν σε κάθε Ράιχενμπαχ να αποφασίζει για τις ζωές μας.
Δεν υπολόγισαν όμως σωστά. Πίστεψαν ότι είτε έτσι είτε αλλιώς και έχοντας την αμέριστη στήριξη των ΜΜΕ θα κατάφερναν να εξαπατήσουν ξανά τον ελληνικό λαό, να υφαρπάξουν με εκβιασμούς και απειλές μια ψήφο που θα επικύρωνε τις κατάπτυστες συμβάσεις που έχουν υπογράψει και θα τους επέτρεπε να ολοκληρώσουν, κατά παραγγελία των δανειστών, το καταστροφικό έργο τους. Υποτίμησαν τις κινητοποιήσεις των πολιτών στις πλατείες, στις απεργίες, στις παρελάσεις. Μας φέρονται ακόμα όπως φέρεται στους ίδιους η τρόικα. Λίγο σφαλιάρα, λίγος εκβιασμός και ύστερα ...πλήρης συμμόρφωση. Μας μιλούν σαν να μιλούν σε ιθαγενείς, σε ανθρώπους χωρίς μνήμη, χωρίς σκέψη, χωρίς ψυχή. Όμως ο ελληνικός λαός δεν είναι διατεθειμένος να τους ακολουθήσει. Αυτό έδειξαν οι μεγάλες κινητοποιήσεις της τελευταίας διετίας. Αυτό δείχνει η εναγώνια προσπάθεια των μνημονιακών κομμάτων για μια συσπείρωση που όμως δεν έρχεται...
Οι εκλογές της 6ης Μάη είναι μια ακόμη μάχη στον αγώνα για να σταθεί η χώρα και η ελληνική κοινωνία όρθια. Μια μάχη σημαντική που οφείλουμε να κερδίσουμε. Και μετά τις 6 Μάη να δουλέψουμε για έναν λαϊκό ξεσηκωμό που θα σαρώσει το πολιτικό σύστημα της υποταγής στην τρόικα και θα ανοίξει το δρόμο για τη δημοκρατία, την ανεξαρτησία και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Όπως σωστά λέει το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ “Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς”.

24/4/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails