Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

O ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τις επιθέσεις του ΚΚΕ

Δημοσιεύουμε Δελτίο τύπου της γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αργολίδας σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται με συνεχείς ανακοινώσεις από το ΚΚΕ:

Αριστερά και συκοφαντία είναι έννοιες ασύμβατες


Το νομαρχιακό συμβούλιο Αργολίδας της ΚΝΕ, ακολουθώντας τον κατήφορο της ηγεσίας του ΚΚΕ, εξέδωσε στις 21/12/08 ανακοίνωση στην οποία επιλέγει σαν αντίπαλο το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (αφιερώνοντάς του μια σελίδα). Σε άλλη ανακοίνωση, η Ν.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ ξανά επιτίθεται στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την κατάληψη του Δημαρχείου. Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι η επίθεση αυτή δεν απευθύνεται μόνο στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά σε όλο το αυθόρμητο μαζικό ξέσπασμα των νέων ανθρώπων.
Οι συκοφαντίες και τα ψεύδη που αναφέρονται και στα δυο κείμενα δεν είναι άξια απάντησης και οποιοσδήποτε συμμετείχε έστω και λίγο στις κινητοποιήσεις των μαθητών μπορεί να τα διαψεύσει. Εμείς απλά επισημαίνουμε τα εξής:
• Οι συντάκτες των κειμένων συνεχίζουν να ευθυγραμμίζονται με τις πιο συντηρητικές τοποθετήσεις (υποκινούμενοι οι μαθητές, «ομπρέλα κουκουλοφόρων» ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δίνει πολιτική κάλυψη στην κουκούλα και στην προβοκάτσια, μέσα στα σχολεία του Ναυπλίου σουλατσάρουν 30ρηδες συνδικαλιστές του ΣΥΝ και της ΚΟΕ, σύμμαχος και συνδιοργανωτής ο δήμαρχος Ναυπλίου). Συνεχίζουν να είναι αποκομμένοι από αυτή τη νεολαιίστικη έκρηξη και να συκοφαντούν ανοιχτές και απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, μέσα από τις οποίες εκατοντάδες νέοι άνθρωποι (μαθητές-φοιτητές-εργαζόμενοι) της περιοχής κατάφεραν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κοινωνία που χτίζεται. Οι μαθητικές διαδηλώσεις, η συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο Ναυπλίου, η ιδιαίτερα μαζική συνέλευση στο Δημαρχείο, η μαζική πορεία και η συναυλία στα υπό κατάληψη λύκεια, αποτελούν αναμφισβήτητα σημαντικές (και πρωτόγνωρες για την περιοχή μας) στιγμές που η αριστερά οφείλει να χαιρετίσει και να στηρίξει ενεργητικά!
• Να θυμίσουμε στους συντάκτες των κειμένων πως παρασυρόμενοι από το αντι-ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μένος τους, ξέχασαν στα κείμενά τους, να χαιρετίσουν την πρωτόγνωρη κινητοποίηση νέων ανθρώπων στο νομό μας (από το Άργος και το Ναύπλιο μέχρι το Κρανίδι), να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων διαδηλωτών (κάποιοι εκ των οποίων διώκονται με βάση τον τρομονόμο), τη διάλυση σωμάτων (όπως τα ΜΑΤ) που μοναδικό στόχο έχουν το χτύπημα του κινήματος, την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου ειδικού φρουρού, την καταγγελία της άγριας καταστολής διαδηλωτών στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη και την λαϊκή τιμωρία της κυβέρνησης Καραμανλή, όπως και κάθε άλλης κυβέρνησης ακολουθήσει αντιλαϊκές και αντιδημοκρατικές πολιτικές.
• Αντικομμουνισμό, δε συνιστά η στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που βρέθηκε στο πλευρό των αγωνιζόμενων νέων, αλλά η στάση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας που πήρε τα συγχαρητήρια από κυβέρνηση και ΛΑΟΣ και που τοπικά επιτέθηκε στο νεολαιίστικο κίνημα και στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όπως δεν έκαναν ούτε καν τα τοπικά κυβερνητικά στελέχη. Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει κάθε προοδευτικό άνθρωπο και ιδιαίτερα όσους ανθρώπους στο νομό μας είχαν συμβάλλει στο παρελθόν, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, στην πρόοδο του τόπου μας. Στην ουσία, η ηγεσία του ΚΚΕ, σπρώχνει αυτό το ιστορικό κόμμα να εξελιχτεί σε καθεστωτική δύναμη.
Και στην Αργολίδα, όπως και σε όλη την χώρα, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στάθηκε στο πλευρό των εκατοντάδων νέων που ξεσηκώθηκαν εκφράζοντας την οργή τους για τη δολοφονία του συνομήλικού τους, Αλέξη. Κατανοούμε την αγωνία στελεχών του ΚΚΕ να κατασκευάσουν κατηγορίες κατά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αφού εδώ δεν υπήρξαν κουκουλοφόροι να τους «χαϊδέψουμε τα αυτιά». Κατανοούμε τις αγωνιώδεις προσπάθειες να διαστρεβλώσουν όσα έγιναν αφού ήταν απόντες από οποιαδήποτε, ζωντανή και μαζική, διαδικασία και κινητοποίηση έγινε. Όμως η αριστερά και η συκοφαντία είναι δύο έννοιες ασύμβατες. Οι εργαζόμενοι και ο κόσμος της αριστεράς μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Γραμματεία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αργολίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails