Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Η αριστερά δεν είναι ίδια με τους υπεύθυνους της χρεωκοπίας

Σχόλιο του γραφείου τύπου της ΚΟΕ που πιστεύουμε ότι εκφράζει την θέληση πολλών ανθρώπων της αριστεράς αλλά και ανθρώπων που ζητούν επιτέλους μια διαφορετικού τύπου "εκπροσώπηση" στην κοινοβουλευτική παρωδία (ειδικά των τελευταίων ημερών...):

Σχόλιο του γραφείου τύπου της ΚΟΕ για τη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, 10/5/2010
Η σημερινή απουσία της αριστεράς από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας δεν οφείλεται μόνο στο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της Πέμπτης। Ούτως ή άλλως είναι φανερό ότι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή, το Σύνταγμα καταλύεται καθημερινά και το Κοινοβούλιο έχει ουσιαστικά καταργηθεί από μια κυβέρνηση μεταφραστών.
Η αριστερά πρέπει να σταθεί αποφασιστικά απέναντι σε αυτούς, που –σαν έτοιμοι από καιρό- χρησιμοποίησαν τον τραγικό χαμό των τριών εργαζομένων από ανεγκέφαλες, φασιστικές, δολοφονικές προς το μαζικό κίνημα πρακτικές, για να συκοφαντήσουν και να ενοχοποιήσουν το τεράστιο ποτάμι της κοινωνικής οργής। Για να απαιτήσουν την ησυχία, τη συμμόρφωση και τη συνενοχή της αριστεράς στην πολιτική εξόντωσης των εργαζόμενων।
Μόνο αν η αριστερά βγει από το κάδρο της πρωτοφανούς αντιδημοκρατικής και αντικοινωνικής κατρακύλας, δεν θα ενταφιαστεί κάτω από τη γενικευμένη απαξίωση।
Για το λόγο αυτό η ΚΟΕ επαναφέρει την πρότασή της για τελείως τυπική συμμετοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, και έξοδό της προς την κοινωνία। Οι βουλευτές της αριστεράς πρέπει να καταγγείλουν την συμπαιγνία, να αποχωρήσουν από τη σκηνή της παράστασης, και να συμμετάσχουν σε μια παλλαϊκή εξόρμηση σε όλη την Ελλάδα, για να οργανωθεί η αντίσταση και η αλληλεγγύη. Γιατί η αριστερά δεν είναι ίδια με τους υπεύθυνους της πολιτικής, οικονομικής και ηθικής χρεοκοπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails