Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση της οργάνωσης Αργολίδας της Κ.Ο.Ε.

Ανακοίνωση της οργάνωσης Αργολίδας της ΚΟΕ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις. Στο τέλος η ανακοίνωση καταλήγει σε ένα ενωτικό κάλεσμα αντίστασης αφού πρώτα έχει προκαλέσει τον κ. Μανιάτη να παραιτηθεί από την κυβέρνηση και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να σπάσουν τη σιώπη και δημόσια να τοποθετηθούν για τα μέτρα και την υπαγωγή της χώρας σε ΔΝΤ-ΕΕ. Διαβάστε τη:

Τα μέτρα ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης μετατρέπουν την χώρα και το νομό μας σε νεκροταφείο φτωχών και ανέργων


Μονόδρομος οι ενωτικοί αγώνες για ζωή και αξιοπρέπεια!


Η κυβέρνηση Παπανδρέου με την προσφυγή στον «μηχανισμό στήριξης», μας οδηγεί στην αγκαλιά του «καταραμένου», για όσες χώρες έμπλεξαν μαζί του, ΔΝΤ και υποκύπτει αμαχητί στις αντιλαϊκές απαιτήσεις ΔΝΤ και Βρυξελλών. Επαναλαμβάνονται ακόμα πιο επιθετικά οι καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια οδηγώντας στη διάλυση της παραγωγικής δομής, τη δημοσιονομική ασφυξία, την τρομακτική ανισότητα και τη δανειακή θηλιά.


Σήμερα μας λένε ότι για την οικονομική (και πολιτική) κατοχή της χώρας δεν φταίει η κυβέρνηση. Μας λένε ότι φταίμε όλοι μας, φταίει ο λαός. Που δεν λέει να χωνέψει ότι πρέπει να ζει με μισθούς των 800 ευρώ και συντάξεις των 500 ευρώ. Που δεν θέλει να βγαίνει στη σύνταξη στα 70. Που γκρινιάζει όταν ο μισθωτός των 900 ευρώ πληρώνει περισσότερο φόρο από τον βιομήχανο. Που εκπλήσσεται όταν βλέπει ότι το κράτος κερδίζει περισσότερα από το χαράτσωμα των μεταναστών, παρά από τη φορολογία των εφοπλιστών. Και φυσικά τα ΜΜΕ
θα ξαναπούν ψέματα για το ΔΝΤ το οποίο θα πρέπει να αποδαιμονοποιήσουμε και να καλωσορίσουμε.

Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία ως κυβέρνηση ψευτών και απατεώνων. Άλλα υποσχέθηκε προεκλογικά, άλλα υλοποιεί μετεκλογικά. Και από τότε μέχρι σήμερα, κάθε βδομάδα, άλλα λέει και άλλα κάνει.


Πάνω από όλα είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη. Οργανώνει και προχωρά στη μεγαλύτερη ληστεία και αναδιανομή πλούτου από τους πολλούς στους λίγους. Απολύσεις, μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων, δουλειά μέχρι τον τάφο, διάλυση των σχολείων και των νοσοκομείων.


Τα μέτρα που έχει ήδη πάρει η κυβέρνηση έχουν άμεσες συνέπειες και στο νομό μας. Πόσες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κλάπηκαν από το εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων του νομού μας από το πρώτο «πακέτο μέτρων»; Πόσα εκατομμύρια ευρώ μας παίρνουν από την αύξηση των πλέον άδικων, έμμεσων φόρων (αύξηση ΦΠΑ, φόροι σε ποτά τσιγάρα, ιλιγγιώδεις αυξήσεις στο πετρέλαιο); Πόσα εκατομμύρια ευρώ λιγότερα πήραν οι αγρότες από τις εξευτελιστικές τιμές των βασικών αγροτικών προϊόντων του νομού (λάδι, πορτοκάλια); Όλα αυτά έχουν ήδη φτωχύνει χιλιάδες εργαζόμενους, έχουν αυξήσει ραγδαία την ανεργία ειδικά των νέων, έχουν στριμώξει ακόμα περισσότερο εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχουν οδηγήσει στην ανασφάλεια όλους τους εργαζόμενους. Και έπονται τα υπόλοιπα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός υπακούοντας πλήρως στις νεοφιλελεύθερες απαιτήσεις ΔΝΤ-ΕΚΤ-Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να επιτευχθεί ο στόχος της εσωτερικής υποτίμησης κατά 20-30%.


Αυτές τις ιστορικές και δύσκολες για τον λαό στιγμές το δίλλημα είναι ένα: Ή θα είμαστε με τους διεθνείς κερδοσκόπους, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια για δεκαετίες σε ολοκληρωτική κοινωνική και οικονομική βαρβαρότητα και οπισθοδρόμηση ή θα αντισταθούμε και θα υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά μας.


Η κοινωνία καθημερινά βογκά και δηλώνει ότι δεν αντέχει άλλα μέτρα. Το ίδιο και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που άλλο πρόγραμμα ψήφισαν και άλλο εφαρμόζεται.


Καλούμε όλους τους τοπικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ (από στελέχη στο κόμμα ως την τοπική αυτοδιοίκηση ή το συνδικαλισμό) να τοποθετηθούν δημόσια για το σπρώξιμο της χώρας στην θηλιά του ΔΝΤ και των εργαζομένων στην εξαθλίωση και την απόγνωση.


Καλούμε ειδικά τον υφυπουργό ΥΠΕΚΑ και βουλευτή εκλεγμένο στο νομό μας κ. Γιάννη Μανιάτη να παραιτηθεί από αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση, αλλιώς θα είναι συνένοχος στο μεγαλύτερο έγκλημα που έχει συντελεστεί μεταπολιτευτικά εις βάρος των εργαζομένων της χώρας. Τον καλούμε να επιδείξει στοιχειώδη δημοκρατικό σεβασμό στους 15000 πολίτες που τον ψήφισαν χωρίς να έχει αναφερθεί προεκλογικά κανένα μέτρο από αυτά που τώρα λαμβάνονται.


Καλούμε κυρίως κάθε προοδευτικό πολίτη, κάθε άνθρωπο που αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών, ανεξαρτήτως τι ψήφισε στις εκλογές, να δώσουμε από κοινού τη μάχη για να σωθούν όχι οι κερδοσκόποι από την αδυναμία της Ελλάδας να τους πληρώνει αλλά οι εργαζόμενοι της χώρας από τους κερδοσκόπους και τους πολιτικούς υπηρέτες τους. Να δημιουργήσουμε ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης στα κυβερνητικά μέτρα, για μια άλλη πορεία της χώρας. Η απεργία της Τετάρτης 5/5 πρέπει να είναι ένας σημαντικός σταθμός σε αυτή την προσπάθεια.


Να ξαναθυμίσουμε, κλείνοντας, δυο προτάσεις του Γ. Μανιάτη που υπάρχουν στο βιβλίο του « Η Αργολίδα στην Ελλάδα της Ευρώπης» και είναι κομμάτια από ομιλία του στην Βουλή σχετικά με το Ευρωσύνταγμα. Η πρώτη αναφέρεται στην Ε.Ε. και κατ’ επέκταση σε αυτή την πολιτική που σήμερα η κυβέρνηση Παπανδρέου μας καλεί να ακολουθήσουμε: «Δεν τολμά να προχωρήσει σε στοιχειώδη έστω πολιτική εποπτεία της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας και των θέσφατων μιας μονεταριστικής πολιτικής, που νοιάζεται μόνο για το έλλειμμα, το χρέος και τον πληθωρισμό και αγνοεί προκλητικά τα ποσοστά ανεργίας, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την αλληλεγγύη των ανθρώπων.» και η άλλη αφορά την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να κάνει δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα : «Η άρνηση για δημοψήφισμα, για ουσιαστικό διάλογο με το λαό, αποδεικνύει ότι οι επαγγελίες για νέα διακυβέρνηση είναι από υλικά του παρελθόντος. Η κοινωνία όμως, κοιτά μπροστά με δυναμισμό, με πρωτοβουλίες, με αποφασιστικότητα. Αυτό είναι που μας κάνει αισιόδοξους.». Αλήθεια, τότε η άρνηση της κυβέρνησης Παπανδρέου να γίνει δημοψήφισμα για το ΔΝΤ, την ευρωπαϊκή επιτήρηση, το Σύμφωνο Σταθερότητας και τα πρωτοφανή μέτρα παίρνει η κυβέρνηση, τι συνιστά;


οργάνωση Αργολίδας της
Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας
e-mail: koeargolidas@yahoo.com
επικοινωνία: 6936730668

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails