Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Η απάντηση της Αυγής αύξησε τα ερωτήματα

Στην συγκυρία που διανύουμε το τελευταίο που ενδιαφέρει τον πολίτη (και τον αριστερό) είναι η αντιπαράθεση που άνοιξε η Αυγή/ΣΥΝ με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Αντί συνθέσεων, επιτάχυνσης διαδικασιών ενότητας και εμβάθυνσης του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε τα τελευταία γεγονότα. Όμως εμείς δεν θα αντιμετωπίσουμε με την ευκολία του "τέτοια ώρα τι θέλουν και τρώγονται αυτοί" γιατί μάλλον στη συγκεκριμένη ιστόρία υπάρχει μπόλικο ψέμμα και μικροπολιτικός χειρισμός που δεν έχει σχέση με αριστερό πολιτισμό και ηθική, ο οποίος ξεκίνησε με τρια κείμενα που αναφέρονταν ειδικά στον Α. Αλαβάνο και το Μέτωπο στην Κυριακάτικη Αυγή.
Έχουμε ήδη αναρτήσει
ανακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, τα βίντεο από την ομιλία Α. Αλαβάνου και Χρ. Κατσούλα στην Πάτρα. Επίσης με το θέμα έχουν ασχοληθεί και διάφορα μπλογκ (ΕΟΣ, Σκέψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, Πεντανόστιμη).
Σήμερα η Αυγή δημοσίευσε ανακοίνωση της ΚΟΕ και απάντησε σε αυτή. Παρακάτω αναρτούμε την απάντηση με κάποια σχόλιά μας:
Η απάντηση της "Αυγής"
Η ΚΟΕ δεν απαντά στα τεκμηριωμένα ρεπορτάζ και άρθρα που δημοσίευσε η εφημερίδα μας την Κυριακή. Τα όσα γράψαμε είναι δημόσια κατατεθειμένα και γνωστά, είτε με ενέργειες είτε με δηλώσεις είτε με συνομιλίες σε δημόσιο χώρο [στο επίμαχο άρθρο της Κυριακάτικης Αυγής αναφέρεται σαν φράση "ενδεικτική του κλίματος που υπάρχει στο Μέτωπο" η φράση "Δεν μας εκφράζει η αριστερά που βρίσκεται στη Βουλή" η οποία αποδίδεται σε αποστροφή στην ομιλία του Χρ. Κατσούλα ενώ εδώ αλλάζει και γίνεται "συνομιλίες σε δημόσιο χώρο"], όπως η αποστροφή των λεγομένων από το στέλεχος της ΚΟΕ στην Πάτρα, που επιβεβαιώνεται από παριστάμενους αναγνώστες μας [Μόνο από αυτούς γιατί στο βίντεο δεν υπάρχει τέτοια φράση. Όχι ότι αν υπήρχε θα ήταν και μακριά από την αλήθεια...]. Άλλωστε και η βιντεοσκοπημένη ομιλία του Χρ. Κατσούλα στο Διαδίκτυο επιβεβαιώνει την ουσία [Από την ομιλία επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με τον συντάκτη, η "ουσία" γιατί προφανώς η φράση καθ εαυτη δεν υπήρχε!] των όσων αναφέραμε.

Περιμέναμε από την ΚΟΕ να απαντήσει με ειλικρίνια και πολιτικά και όχι υπεκφεύγοντας [Δείτε χθεσινή ανακοίνωσή της εδώ]. Το "Μέτωπο" κατέβηκε ξεχωριστά από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο και προετοιμάζει ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην Αθήνα, μόλις λίγες μέρες μετά την συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλ. Τσίπρα και τον Μ. Γλέζο [Ο συντάκτης βασίζεται προφανώς σε όσους αναγνώστες της Αυγής την επιλέγουν σαν αποκλειστική ενημέρωση. Γιατί αυτό που αναφέρει, για τον υπόλοιπο κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανώς ένα ψέμμα. Ήδη το Μέτωπο και η ΚΟΕ έχουν εξηγήσει ποια είναι η πραγματικότητα: Ο ΣΥΝ πίεσε για συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ μόλις πληροφορήθηκε την συγκέντρωση που οργάνωνε το Μέτωπο. Και το Μέτωπο δέχτηκε να αναβάλει τη δική του συγκέντρωση αν ομιλητές στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μαζί με τον Α. Τσίπρα και ο Α. Αλαβάνος, κάτι που κατηγορηματικά αρνήθηκε ο ενωτικός ΣΥΝ! Υπάρχει ακόμα και γι'αυτό ηχητικό ντοκουμέντο]

Προφανώς το "Μέτωπο" δεν καλύπτεται από τον ΣΥΡΙΖΑ... [Θα προσθέταμε και την πλειοψηφία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ και πολλά μέλη του ΣΥΝ] Μας προειδοποιεί ότι στην επικείμενη εκδήλωσή του θα μάθουμε "τι είναι και τι θέλει το 'Μέτωπο'". (Να υποθέσουμε ότι η φράση παραπέμπει στο "Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ", την ιστορική διακήρυξη που έγραψε ο Δ. Γληνός; Άβυσσος...). Η ΚΟΕ υποστηρίζει τα περί αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή μέχρι τις εκλογές και προπαγανδίζει επίμονα τη θέση της να βγει τώρα η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Πρόκειται για υπέρβαση του συμφωνημένου πλαισίου στον ΣΥΡΙΖΑ [Υπάρχει κάποιο πλαίσιο στον ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι οι συνιστώσες απαγορεύεται να διατυπώνουν τις συλλογικές τους απόψεις; Η ΚΟΕ, ο ΣΥΝ και κάθε συνιστώσα δεν έχουν δικές τους θέσεις και το δικαίωμα να τις "προπαγανδίζουν"; Τουλάχιστον η ΚΟΕ όταν λέει τις απόψεις της τις υπογράφει και σαν ΚΟΕ! Δεν λέει της απόψεις της και τις υπογράφει σαν ΣΥΡΙΖΑ αγαπητέ αρθρογράφε της Αυγής/ΣΥΝ! Έλεος], που μας επιτρέπει να προβληματιστούμε ποια θα ήταν η στάση προβεβλημένου στελέχους της, αν τελικώς εκλεγόταν στην Ευρωβουλή τον Ιούνιο [Εδώ απλά ο αρθρογράφος γίνεται γελοίος. Δεν θα ασχοληθούμε με την παπαριά του, απλά να του θυμίσουμε ότι ο νυν ευρωβουλευτής Ν. Χουντής σε πρόσφατες συνεντεύξεις του αναρωτιέται "Τι προσφέρει στην Ελλάδα η παραμονή στην Ευρωζώνη;"]

Ίσως είναι έξω από την κουλτούρα των επικριτών μας, αλλά "Η Αυγή" δεν λειτουργεί ως κομματικό όργανο. Είναι οργανικό στοιχείο του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ και λειτουργεί με δημοσιογραφική αυτονομία. Άλλωστε προσφάτως η ΚΟΕ είχε αναγνωρίσει την αντικειμενικότητα των ρεπορτάζ μας για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ [Ε! Πότε;]. Και οι αναγνώστες μας γνωρίζουν την αγωνία μας για την πορεία της αριστεράς, για να παρεμβαίνει ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ στα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα.
Είναι αυτονόητο ότι οι στήλες μας παραμένουν ανοιχτές στον διάλογο [Από αυτό άλλο τίποτα...].

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδω και πολυ καιρο ειχα γραψει για τον Κυρκο και την παρεα του.Οτι δεν μπορουν να ελεγξουν το διαγραφουν.Χρονια στο κουρμπετι ξερουν πολυ καλα πως να παραβιαζουν καθε ειδους εσωκομματικη διαδικασια και να ριχνουν το βαρος σε αυτον που διαγραφεται.Εθεσε τον εαυτο εκτος κομματος το λεγανε παλια.
Α ρε συντροφοι η ιστορια επαναλαμβανεται.
Ενα μονο.Εχουν μεινει σταθεροι σε αυτα που πιστευουν.Δεν θα κλεισουν την πορτα της σοσιαλδημοκρατιας μεχρι να ειναι σιγουροι πως ολοι πηγαν στο ΠΑΣΟΚ.

kokkinos είπε...

Κατά τα άλλα αυτό που τους μάρανε είναι ο σοσιαλισμός να έχει δημοκρατία και ελευθερία! Αλλά όπως πιστεύω ότι σοσιαλισμός δεν μπορεί (ούτως ή άλλως)να υπάρχει χωρίς δημοκρατία και ελευθερία (όπως λέει και ο Μπιτσάκης) έτσι και η αριστερά δεν μπορεί να υπάρχει με ψεύδη και σπέκουλες.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά όλα για την Αυγή αλλα να χρησιμοποιείς σαν πηγή το αθλιότερο blog του χώρου δεν είναι και μεγάλη τιμή (ΕΟΣ)

Raindog είπε...

@Ανώνυμος 19 Μαΐου 2010 3:35 μ.μ.

Όρισε τι θέλεις να πεις με τη λέξη «αθλιότερο».

Καθόρισε το δείγμα από το οποίο το συγκεκριμένο μπλογκ, συγκρινόμενο με τα άλλα του δείγματος, καθορίστηκε από εσένα ως το «αθλιότερο» καθώς και τα κριτήρια που χρησιμοποιείς.

Συγκεκριμένες απαντήσεις σε παρακαλώ για να μπορέσουν να απαντηθούν.

Ευχαριστώ

ΥΓ. Σου απαντώ εγώ, γιατί και εγώ χρησιμοποίησα αυτό το μπλογκ ως πηγή σε προηγούμενο μήνυμά μου (ακόμα και τον αστικό τύπο έχω επικαλεστεί ως πηγή - και είναι σωστό και δίκαιο να αναφέρουμε την πηγή των πληροφοριών).

Ανώνυμος είπε...

Διάβασε πόσες προσωπικές επιθέσεις έχει κάνει σε στυλ "Τριανταφυλόπουλου" και θα κατλάβεις τι εννοώ...

Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

Άλλο πολιτική διαφωνία, άλλο πολιτική αντιπαράθεση και άλλο "Μάκης της Αριστεράς"...

linkwithin

Related Posts with Thumbnails