Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ευχαριστήρια επιστολή του βουλευτή Αργολίδας με το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρη Κοδέλα

Ευχαριστήρια επιστολή προς τους πολίτες του Νομού Αργολίδας

Στις 6 Μάη με τρόπο κατηγορηματικό, μη επιδεχόμενο αμφισβήτησης, αποδοκιμάστηκαν τα μνημόνια της χρεοκοπίας και οι δανειακές συμβάσεις της υποτέλειας. Παράλληλα στάλθηκε ένα ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη της Μέρκελ και τις περίφημες αγορές, με την υπόμνηση ότι οι υπογραφές των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου δεν έχουν καμιά αξία, αφού είναι αντίθετες με τη λαϊκή βούληση.
Η τιμωρία των κομμάτων που υποστήριξαν τα μνημόνια και η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ έσπειρε τον πανικό στο πολιτικό σύστημα το οποίο επιδιώκει τον σχηματισμό κυβέρνησης, («οικουμενικής», «εθνικής ενότητας» κλπ), η οποία θα συνεχίσει την ίδια πολιτική.
Τα κόμματα του μνημονίου θέλουν να ακολουθηθεί η ίδια καταστροφική πολιτική, επιχειρώντας να βρουν στηρίγματα από τα κόμματα της Αριστεράς. Στο πλαίσιο αυτό έχουν αρωγούς τους διαφόρους εκπροσώπους της τρόικα, οι οποίοι καθημερινά με δηλώσεις τους εκβιάζουν προκειμένου νασυνετιστούμε.

Εξακολουθούν να αγνοούν το βροντερό μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός, ο οποίος στις κινητοποιήσεις των τελευταίων δυο χρόνων αλλά και στις κάλπες της 6ης Μάη δήλωσε πως δεν θα παραιτηθεί από το δικαίωμα του να ζει με αξιοπρέπεια, σε μια χώρα με λαϊκή κυριαρχία και δημοκρατία, σε μια χώρα που θα παράγει και αυτός ο παραγόμενος πλούτος θα μοιράζεται δίκαια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πολλούς άλλους συναγωνιστές και συμπολίτες μας που βοήθησαν ώστε και στην Αργολίδα να έχουμε αυτό το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα, καταδίκης των μνημονιακών κομμάτων και υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις εκλογές της 6ης Μάη στέλνοντας παράλληλα εκπρόσωπο της αριστεράς από την Αργολίδα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές. Η εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί μεγάλες ανάγκες και προσδοκίες που θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην την προδώσουμε.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους, αν και δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μας υποδέχτηκαν φιλόξενα, μας άκουσαν και συζήτησαν μαζί μας.

Προσωπικά νιώθω μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθώ στις προσδοκίες όσων με ψήφισαν και στα βαριά καθήκοντα που ανακύπτουν για ένα βουλευτή της αριστεράς σε μια από τις πιο δύσκολες και κρίσιμες περιόδους για τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Θα προσπαθήσω, για όσο διάστημα βρεθώ σε αυτή την θέση, να μη σας απογοητεύσω και να εκφράζω πάντα αυτό που νιώθω και αυτό που πιστεύω υπερασπιζόμενος το δημόσιο και συλλογικό συμφέρον!

Τέλος, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ότι η πρώτη μου είσοδος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) συνοδεύτηκε από ανάμικτα συναισθήματα. Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός από τότε που εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες (αρκετές δεκάδες και από την Αργολίδα) στο Σύνταγμα, κάτω από τόνους χημικών, δηλώναμε την άρνησή μας στη δανειακή σύμβαση που υποθηκεύει τη χώρα και το μέλλον του ελληνικού λαού. Αυτή τη φορά η πλατεία Συντάγματος ήταν άδεια. Είναι βέβαιο όμως ότι θα ξαναγεμίσει σύντομα, αλλά και στο μέλλον μέχρι να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα!

Η δικιά μου θέση, ως βουλευτή, μπορεί να είναι βοηθητική αλλά δε μπορεί να υποκαταστήσει την αναγκαία οργάνωση και αντίσταση της κοινωνίας. Σας προσκαλώ να πάρετε πρωτοβουλίες ή να συμμετέχετε σε ήδη υπάρχουσες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, συμμετοχής και οργάνωσης. Ούτως ή άλλως, για να αλλάξουμε την Ελλάδα δεν αρκεί μόνο να διώξουμε την τρόικα, πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς!

11-05-2012
Δημήτρης Κοδέλας
Βουλευτής Αργολίδας με το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails