Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Χρήσιμη η συνάντηση για τα απορρίμματα στο Δον Κιχώτη

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Δον Κιχώτη η ανοιχτή συζήτηση για τη διαχείριση απορριμμάτων.
Αναδημοσιεύουμε το σχολιασμό του μπλογκ Εναλλακτική Οικολογική Παρέμβαση Ερμιονίδας συμφωνώντας στην περιγραφή που δίνει (κάποια αποσπάσματα που λείπουν αφορούν κυρίως την περιοχή της Ερμιονίδας και τις πολιτικές δυνάμεις. Διαβάστε την ολόκληρη εδώ):


Στον καλαισθητο φιλοξενο χωρο του Δον Κιχωτη τριγυρισμενοι απο πινακες ζωγραφικης και χωρις καπνο απο τσιγαρα, βρεθηκαμε χτες βραδυ πανω απο εικοσι ενεργοι πολιτες και πολιτισες απο ολη την Πελοποννησο να συζητησουμε να ανταλλαξουμε πληροφοριες και να συντονισουμε τη δραση μας σε σχεση με τα απορριμματα.
Συντομα η συζητηση μπηκε και σε διπλανα καναλια πως διαχειριζομαστε την ενεργεια το νερο και ποιος να εχει τον ελεγχο το κρατος κεντρικα η οι δημοι ποια συμφεροντα εμπλεκονται στην διαχειριση των απορριμματων ποιες μπορει να ειναι οι πιθανες αντιδρασεις.
Στην συζητηση συμμετειχε και ο υποψηφιος Περιφερειαρχης της Οικολογικης Συμπολιτειας του Μορια ( Οικολογων Πρασινων) κ Λαμπρος Μπουκλης.
Η τοποθετηση του ηταν πολυ χρησιμη μιας και ο ιδιος εχει ασχοληθει για χρονια με το αντικειμενο και επαγγελματικα και φυσικα γνωριζει το θεμα.
Την βρηκα ομως και εγω οπως και αλλοι τεχνοκρατικη και μη πολιτικη.
.......
Παντως μακαρι και αλλοι υποψηφιοι Περιφερειαρχες να μας εκαναν την τιμη να ερθουν. Ετσι κι αλλιως θα εχουν να κανουν μαζι μας στο μελλον. Θα μπορουσαν λοιπον να μην περιφρονησουν αυτο το καλεσμα πολιτων για συζητηση πανω σε ενα τοσο καυτο θεμα.
Παρον και ο ενεργος πολιτης και δημοσιογραφος κ Ακης Ντανος. (αντε φιλε και να γραφεις παντα οικολογικα και για ολους -αντρες και γυναικες- θεματα.Ξερεις εσυ.)
Οι πολιτες που συμμετειχαν στην συζητηση προερχονται απο διαφορους πολιτικους χωρους και εκεινο που μας ενωνει ειναι οι δρασεις μας στο μερος που ζουμε και η επιθυμια για συντονισμο των ενεργειων προσωπικη γνωριμια και αλληλοβοηθεια.
Οι ομιλητες παρουσιασαν επιστημονικες θεσεις αλλα και νομικες παραμετρους καθως επισης και πολιτικες αποψεις για πιθανες δρασεις.
Χρησιμες ερωτησεις προς διευκρινηση
Σε ποιες μοναδες παει το χαρτι για ανακυκλωση μετα το ΚΔΑΥ; Που παει το πλαστικο; Μηπως πρεπει να γινουν ανα περιφερεια κρατικα εργοστασια παραγωγης ανακυκλωσιμου χαρτιου και πλαστικου πιθανα κοντα στο ΚΔΑΥ; Γιατι η ΕΕΑΑ πεταει το εντυπο υλικο εφημεριδες περιοδοικα στα σκουπιδια; Πως μπορουμε να πιεσουμε να ανακυκλωνεται ολο το χαρτι και οχι μονο οι συκευασιες;
Μια χρησιμη (για μενα) συζητηση που κρατησε πανω απο δυο ωρες με πλουσιο προβληματισμο που πιστευω θα εχει συνεχεια.Ελπιζω να εχουμε περισσοτερες συμμετοχες σε μια επομενη συναντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails