Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Πάλι τα ίδια ο Νικήτας

Επιτρέψτε μας να αποκαλούμε τον Νικήτα Κακλαμάνη, απλώς Νικήτα, γιατί μας βγάζει οικειότητα πλέον και συμπάθεια, σαν να ήταν ένας παλιός μας συμμαθητής που παίζαμε σφαλιάρες... Ο Νικήτας λοιπόν, εγκαινίασε μια νέα πλατεία στο Γκάζι, η οποία φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων (τα οποία κάλεσε να φροντίζουν για την συντήρηση της πλατείας) και όχι τους πολίτες. Μπροστά σε όλα αυτά μαζεύτηκαν ενεργοί πολίτες να διαμαρτυρηθούν, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Χρ. Καραμάνος, γνωστός για την δράση του ενάντια στο μεγαθήριο του Βωβού στον ελαιώνα, τον οποίο χαρακτήρισε ο Νικήτας "μεγαλοκατασκευαστή" και "υποκινητή" και τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους "πιόνια", "περιπλανώμενο θίασο", "ντεκόρ"...!
Δυο ομοιότητες παρουσιάζει το παραπάνω συμβάν με πράγματα που συμβαίνουν και στην περιοχή μας. Πρώτον, στις μεγάλες πόλεις του Νομού υπάρχει μια εκτεταμένη κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων (πεζοδρόμια, πλατείες, πάρκα) τραπεζοθίσματα ή stand με κάθε είδους εμπορεύματα... Και δεύτερον μας θυμίζει τις αντιδράσεις του Νομάρχη μας απέναντι στις κινητοποιήσεις των κατοίκων. Θυμηθείτε που χαρακτήριζε τις λαϊκές συνελεύσεις για το πρόβλημα του νερού "πανηγύρια" ή όσους διαφώνησαν με τους δεματοποιητές "μειοψηφίες", "αυτοί και οι φίλοι τους"...
Παρακάτω ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική κίνηση "Ανοιχτή πόλη":
17.09.2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για μια ακόμη φορά ο κ. Δήμαρχος καταφεύγει στη λάσπη…

Χθες, 16 Σεπτεμβρίου, δεκάδες κάτοικοι του Κεραμεικού "παρέστησαν" στα εγκαίνια της νέας πλατείας Περσεφόνης στο Γκάζι, διαμαρτυρόμενοι για το ότι η ανάπλαση της πλατείας έγινε για χάρη των επιχειρήσεων με τα τραπεζοκαθίσματα, και όχι για τις ανάγκες των κατοίκων. Από τη νέα πλατεία λείπει η παιδική χαρά, αντί για πυκνό υψηλό πράσινο υπάρχει εκτεταμένη τσιμεντόστρωση και υδροβόρο γκαζόν, λείπουν οι σκιές, λείπουν ακόμη και τα παγκάκια. Φαίνεται ότι οι κάτοικοι πρέπει να εξοβελιστούν από το Γκάζι, αφού ο κ. Δήμαρχος κάλεσε τους καταστηματάρχες να φροντίσουν για τη συντήρηση της πλατείας…
Μπροστά στις δίκαιες διαμαρτυρίες των κατοίκων ο κ. Δήμαρχος κατέφυγε ξανά σε συκοφαντίες, στοχοποιώντας για μία ακόμη φορά με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς («μεγαλοκατασκευαστής», «υποκινητής») το στέλεχος της Ανοιχτής Πόλης και του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραμάνο.
Ας είναι βέβαιος ο κ. Δήμαρχος ότι είναι η δική του πολιτική υποταγής στους επιχειρηματικούς ομίλους που "υποκινεί" τις διαμαρτυρίες και την οργή των πολιτών.
Ας είναι επίσης βέβαιος ότι όσο λασπολογεί, τόσο πιο "λίγος" αποδεικνύεται, ακολουθώντας την πορεία της καταρρέουσας παράταξης του, της Νέας Δημοκρατίας.
Από τη μεριά μας, είμαστε βέβαιοι ότι στηρίζοντας και συμμετέχοντας στους αγώνες των πολιτών, ασκώντας συνεπή ριζοσπαστική αριστερή αντιπολίτευση, ανοίγουμε το δρόμο για μια άλλη προοπτική στο Δήμο της Αθήνας.

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails