Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

24 Φλεβάρη, Αθήνα: Γιορτάζουμε τα 10 χρόνια από την ίδρυση της ΚΟΕ

10 χρόνια είναι πολλά
Δοκιμάσαμε, μάθαμε, αλλάξαμε
Μαζί με τους ανθρώπους που αγωνιούν και αγωνίζονται
Μέσα στα κινήματα που έβγαλαν ξανά τους λαούς στο προσκήνιο
Πασχίζοντας για ιδέες που ανοίγουν δρόμους

10 χρόνια είναι πολύ λίγα
Γιατί στη σημερινή Ελλάδα βρίσκουμε όχι δέκα αλλά χίλιους-δυο ακόμα λόγους για να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά

Γιορτάζουμε μαζί!
12.00: Προσέλευση, καφές
14.00: Ομιλία
14.30: Γλέντι με ζωντανή μουσική
και εκθέσεις, προβολές, σπιτικά φαγητά, κρασί, παιδότοπος, εκπλήξεις



Κυριακή 24 Φεβρουαρίου
Δημοτικός Πολιτιστικός Πολυχώρος «Μάνος Λοΐζος» (πρώην «Μηχανική Καλλιέργεια»)
Λεωφόρος Θηβών 245, Νίκαια
* από Αθήνα – Ομόνοια: τρόλεϊ 21 και λεωφορεία Β18, Γ18
* άνετο πάρκινγκ στο χώρο
Είσοδος ελεύθερη 
Εδώ η πρόσκληση και σε ηλεκτρονική μορφή.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Άργος: Ευτυχώς κάποια μέλη του ΠΑΜΕ ψιλιάστηκαν το καπέλωμα

Ευτυχώς το ταξικό κίνημα γνωρίζει να προστατεύεται από τα "καπελώματα" και τους προβοκάτορες! Ήταν 10.30 και είχε αρχίσει να μαζεύεται ο κόσμος στην πλατεία. Κάποια στιγμή μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στη μια άκρη της πλατείας κρέμασαν ένα πανό ανάμεσα σε δύο δέντρα το οποίο έγραφε: "Στεκόμαστε όρθιοι. Να φύγουν". Στην πλατεία βρισκόταν το ΠΑΜΕ το οποίο είχε τα πανό του (άλλα τα κράταγαν, άλλα ήταν απλωμένα σε κάγκελα και παρτέρια), ήταν η ΕΛΜΕ Αργολίδας και καθηγητές, ταξιτζήδες από το Ναύπλιο, από το Νοσοκομείο Ναυπλίου, και φυσικά αγρότες οι οποίοι όλες τις προηγούμενες ημέρες κινητοποιούνται. Ανάμεσα στους αγρότες που συμμετείχαν και καλούσαν στη συγκέντρωση της πλατείας ήταν πρόεδροι συνεταιρισμών, διαφόρων κομματικών τοποθετήσεων.

Μετά, λοιπόν, από λίγα λεπτά κάποια λαγωνικά του ΠΑΜΕ εντόπισαν τους προβοκάτορες!, αυτούς που μόνο στόχο είχαν να καπελώσουν τη συγκέντρωση. Στη συνέχεια, μια μικρή -πλην ταξικά προσανατολισμένη και αντικαπιταλιστικά εξοπλισμένη- ομάδα επιχείρησε να κατεβάσει το πανό. Αφού για λίγα λεπτά επικράτησε κάποια ένταση, το θέμα, με καθοριστική τη συμμετοχή ψυχραιμότερων και λογικότερων μελών του ΚΚΕ, έληξε, το πανό παρέμεινε στα δέντρα, και η συγκέντρωση συνεχίστηκε.

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για καμιά δεκαριά πανό σχημάτων του ΚΚΕ στον χώρο που είχαν κλείσει τον χώρο μπροστά από τη μικροφωνική και για το "καπελωματικό" πανό του ΣΥΡΙΖΑ που βρισκόταν, σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού μας συντάκτη, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από τη μικροφωνική! Βέβαια, όπως μάθαμε αργότερα, η απόσταση ασφαλείας για πανό που τελειώνουν σε ΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερη των 100 μέτρων, κάτι που δυστυχώς αγνοούσαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, υπάρχει και μια άλλη εκδοχή που δικαιώνει πλήρως το ΠΑΜΕ. Σύμφωνα με αυτή, οι κατεργαρέοι του ΣΥΡΙΖΑ με το σύνθημά τους: "Στεκόμαστε όρθιοι. Να φύγουν." αναφέρονταν στο ΠΑΜΕ! Εννούσαν "να φύγει το ΠΑΜΕ". Εαν είναι έτσι τότε δικαιώνεται η στάση των αγανακτισμένων ΠΑΜΕτζίδων.  Περιμένουμε δημόσια ανακοίνωση από το ΣΥΡΙΖΑ που να το ξεκαθαρίζει.

Όμως το πιο καλό ήταν η πλούσια επιχειρηματολογία, για την ανάγκη απομάκρυνσης του πανό. Δεν επιτρέπονται τα κόμματα στην πλατεία, έλεγαν κάποια μέλη του ΠΑΜΕ! Μα λες, πώς γίνεται αυτό; Αυτοί δεν είναι που κατήγγειλαν τους "αγανακτισμένους" που δεν ήθελαν κόμματα στις πλατείες; Αυτοί δεν είναι που τους κατηγορούσαν ότι αποκλείουν την πιο προχωρημένη μορφή οργάνωσης της εργατικής τάξης κλπ;
Ο ριζοσπάστης δεν έγραφε(;):
Η παρεμπόδιση της πολιτικής και ιδεολογικής έκφρασης των ανθρώπων του μόχθου, που είναι δικαίωμά τους όχι μόνο να έχουν αλλά να την εκφράζουν ανοιχτά και δημόσια γενικά, και ειδικά μέσα στο κίνημα, εκεί που αναπτύσσεται η ιδεολογικοπολιτική διαπάλη, όχι μόνο δε συνάδει με τη δημοκρατία γενικά και μέσα στο κίνημα ειδικά, αλλά αντίθετα τη φιμώνει.
Αλλωστε, κάθε κίνημα, ακόμη και το αυθόρμητο, αλλά πολύ περισσότερο αυτό στις πλατείες έχει ένα σκοπό, ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς μαζί του ή όχι. Τούτη δω όμως η ενέργειά τους αποκαλύπτει πως οι καθοδηγητές της πλατείας έχουν την άποψη: 'Η έρχεστε στην πλατεία με τις δικές μας ιδεολογικοπολιτικές αντιλήψεις, αφήνοντας τις δικές σας έξω από το κίνημα, ή μην έρχεστε, φύγετε, μακριά από τις πλατείες.
Και φαίνεται πως είναι μια καλά μεθοδευμένη ταχτική να σηκώσουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε λαϊκές δυνάμεις που είναι οργανωμένες στα συνδικάτα, σε κόμματα, που δεν κρύβουν την ιδεολογία τους, την πολιτική τους, ακόμη και την κομματική τους τοποθέτηση, και σε όσους πάνε στις πλατείες. Που επίσης είναι λαϊκοί άνθρωποι, πολλοί πίστεψαν στα αστικά κόμματα τα οποία τους πρόδωσαν τις ελπίδες για καλύτερη ζωή, έχουν απηυδήσει από την αστική πολιτική και αναζητούν διέξοδο.
Και για να μη συνεχίσουν να ανησυχούν κάποια από τα μέλη του ΠΑΜΕ, θα τους καθησυχάσουμε. Όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να έρχεται σε οτιδήποτε κάνει το ΠΑΜΕ και να διαταράσσει την μακαριότητα, εφόσον αυτό δεν το θέλει. "Έτυχε" και βρέθηκε εκεί γιατί αν και το ΠΑΜΕ πρόλαβε πρώτο την πλατεία (!!!), εκεί καλούσαν (στην πλατεία, δηλαδή σε κάτι ενωτικό και όχι ντε και καλά στου ΠΑΜΕ) τόσο το συντονιστικό αγροτών που δεν είναι μόνο η ΠΑΣΥ, όσο και η ΕΛΜΕ όπου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποτελούν τη μικρότερη δύναμη. Για να είναι σίγουρο όμως ότι δεν θα ξαναέρθει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί την επόμενη φορά να το κάνει ξεκάθαρο από πριν. Ότι δηλαδή από τις ώρες 10.30 έως 12.30 απαγορεύεται να διέρχονται από την πλατεία πανό, μπλουζάκια, τσάντες κ.ά. που έχουν σύμβολα κομμάτων!

Επίσης, για να μη νομίζουν ότι μόνο στο Άργος έγινε αυτό, να ενημερωσουμε ότι σε δεκάδες πόλεις οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκαν με τα πανό τους. Κι αυτό δεν είναι καπέλωμα, αλλά πολιτικός αγώνας! Γιατί ειδικά όταν ο αγώνας είναι πολιτικός, αντικυβερνητικός, αντιτροικανός κανείς δε μπορεί να απαγορεύσει τη συμμετοχή κομμάτων. Αν αντίθετα κάποιοι θέλουν να τον μετατρέψουν σε αμυντικό, διαμαρτυρίας, συνδικαλιστικό, συντεχνιακό τότε είναι πιο κοντά στην αντίληψη της ΓΣΕΕ. Ίσως γι' αυτό και τα χαρτόνια τόσο της ΓΣΕΕ αλλά και του ΠΑΜΕ αναφέρονταν μόνο στα εργασιακά.
Για του λόγου το αληθές και κάποιες συριζο-εικόνες:







Πάντως, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η πλειοψηφία του κόσμου που ήταν στην πλατεία (όλων των αποχρώσεων) αποδοκίμασε την κίνηση κατεβάσματος του πανό. Αυτό, ίσως δείχνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη ωριμότητα και συναίσθηση της κατάστασης και των προβλημάτων επιβίωσης που βιώνει ο λαός μας! 
Και να, αδερφέ μου, που μάθαμε...

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Τυνησία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός - 902.gr

Παραιτήθηκε και ο πρωθυπουργός της Τυνησίας μετά τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που ξεκίνησαν την προηγούμενη βδομάδα με αφορμή τη στυγνή δολοφονία του Τσόκρι Μπελαΐντ, ηγέτη και αγωνιστή της Αριστεράς.
Τελικά δεν αλλάζει τίποτα;

Τυνησία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός - 902.gr

Παραιτείται σύσσωμη η κυβέρνηση της Βουλγαρίας μετά τις διαδηλώσεις | Left.gr

Διαδηλώσεις ενάντια στις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος έριξαν την κυβέρνηση.
Θα πάρουμε σειρά;

Παραιτείται σύσσωμη η κυβέρνηση της Βουλγαρίας μετά τις διαδηλώσεις | Left.gr

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

10 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας

10 χρόνια έκλεισε η ΚΟΕ, και για το λόγο αυτό εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ανακοίνωση της ΚΟΕ - 8/2/2013
Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε η ΚΟΕ.
Μέσα σε αυτή τη δεκαετία μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα, εθνικά και διεθνικά, αλλά και εξεγέρσεις ξετυλίχθηκαν σε όλον τον πλανήτη. Τεράστιες αλλαγές συντελέστηκαν τόσο στο διεθνές περιβάλλον όσο και στο εσωτερικό της χώρας στο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Αλλαγές που αφορούν τις ισορροπίες δυνάμεων στο διεθνές σκηνικό αλλά και τον πολιτικό χάρτη της χώρας μας. Και κυρίως σε ότι αφορά το βαθμό ενεργοποίησης, το ειδικό βάρος του λαϊκού παράγοντα στην Ελλάδα που μέσα από μια περίπλοκη διαδρομή και πολυάριθμους αγώνες έφτασε σήμερα να είναι βασικός συντελεστής των εξελίξεων στη χώρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.
Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας κινήθηκε όλα αυτά τα χρόνια με γνώμονα να προσεγγίσει την πραγματικότητα και να κατανοήσει τα νέα φαινόμενα και τους παράγοντες που τη διαμορφώνουν, τις εκδηλώσεις και τις μορφές του λαϊκού κινήματος και να χαράξει μια πολιτική γραμμή που να προσανατολίζει και να συσπειρώνει σε μαζικό επίπεδο και να δίνει προοπτική στους αγώνες.
Μέσα σε αυτή τη δεκαετία ήρθε σε επαφή και ωσμώθηκε με όλες τις νέες μορφές αγώνα και τις κινητοποιήσεις του λαού μας, πήρε μέρος δραστήρια στο διεθνές κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, έγινε μέλος του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, συμμετείχε σε πάμπολλες διεθνείς συναντήσεις και σημαντικές κινητοποιήσεις. Ανέπτυξε σχέσεις σχεδόν με το σύνολο των σημαντικών κινημάτων και οργανώσεων παγκοσμίως προβάλλοντας τα πρωτοπόρα χαρακτηριστικά τους στο εσωτερικό και προωθώντας την διεθνή αλληλεγγύη. Συμμετείχε σε πολλές αποστολές αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη αλλά και στο πρώτο πλοίο που έσπασε τον Ισραηλινό αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας το 2008. Από το 2008 και κάθε χρόνο διοργανώνει το Διεθνιστικό Φεστιβάλ Κινημάτων – Resistance, το οποίο αποτελεί τόπο συνάντησης και σύνθεσης ιδεών ανάμεσα σε διαφορετικά κινήματα, συλλογικότητες και αγωνιστές από όλον τον κόσμο αλλά και ένα σημαντικό ραντεβού για την αριστερά και τα κινήματα στην Ελλάδα. Την τελευταία περίοδο ενίσχυσε τους δεσμούς με τα κινήματα της "αραβικής άνοιξης" ενώ ενισχύει τους δεσμούς και την παρέμβασή της και στην ευρωπαϊκή αριστερά.
Βασικό στοιχείο της πορείας αυτής, για την ΚΟΕ, είναι ότι έμαθε πολλά, επηρεάστηκε κι έβγαλε πλούσια συμπεράσματα από τη συμμετοχή της στα διεθνικά κινήματα.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Γεωπολιτικό σκάκι με πιόνι τη χώρα μας

Από το Δρόμο της Αριστεράς του Σαββάτου:

Γεωπολιτικό σκάκι με πιόνι τη χώρα μας

Αναγκαία η προετοιμασία ενόψει της κορύφωσης των ανταγωνισμών. Του Ρούντι Ρινάλντι

Έχουμε αναφερθεί ξανά στα κρίσιμα γεωπολιτικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα μας και καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό.
Τώρα πλέον βγαίνει, με το πιο πασίδηλο τρόπο, στην επιφάνεια η συνάφεια που υπάρχει ανάμεσα στις γεωπολιτικές επιδιώξεις των ισχυρών, στις οικονομικές, κατακτητικές και κυριαρχικές αξιώσεις των μνημονιακών και τροϊκανών πολιτικών και, τέλος, στις θλιβερές και παραπαίουσες πολιτικές ελίτ της χώρας μας, του φθαρμένου και δύσοσμου εγχώριου πολιτικού συστήματος. Την ώρα που παίζεται η σκηνή της επιθεώρησης με τίτλο «το λάθος του ΔΝΤ» και όλοι επιχειρούν να ρίξουν το βάρος ή την… μπάλα αλλού, εξυφαίνεται ένας καμβάς πιέσεων, αποφάσεων, διεργασιών κ.λπ. που αφορούν ενεργειακά ζητήματα, ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων τομέων ενέργειας, στρατηγικές αποφάσεις για τους ενεργειακούς δρόμους. Η χώρα μας μετατρέπεται σε ένα σημαντικό κόμβο των ενεργειακών δρόμων του Νότου της Ευρώπης.
Παζάρι για κάθε είδος… αλεπούς
Πιο συγκεκριμένα, με άμεση ανάμειξη του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Δ. Αβραμόπουλου (που θέλει να εμφανίζεται πολυπράγμων, να εξυπηρετεί πολλούς και ιδιαίτερα την αμερικανική πολιτική) υπογράφηκε στη χώρα μας η συμφωνία για τον ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline), έναν αγωγό μεταφοράς αερίου από το κοίτασμα «Σαχ Ντενίζ 2» του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Από τα 800 χλμ. του αγωγού τα 500 θα βρίσκονται στην Ελλάδα. Τη συμφωνία υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Ιταλίας και Αλβανίας.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

3 χρόνια Δρόμος!

Για όποιον βρεθεί στην Αθήνα αύριο:

Ο Δρόμος της Αριστεράς γιορτάζει τα τρία χρόνια του με τους φίλους και τους συνεργάτες του
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στις 21:00
στο @Ρουφ, Ανδρονίκου 18 & Κων/λεως (στάση μετρό Κεραμεικός)
Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων
  • Κόβουμε την πίτα
  • Κερδίζουμε το φλουρί
  • Τρώμε και πίνουμε
  • Ενδεχομένως χορεύουμε
  • Κυρίως συζητάμε
  • Προπάντων διασκεδάζουμε με την κομπανία «Οι φίλοι του Στέλιου»

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ερωτήματα και προβληματισμοί για το ΣΥΡΙΖΑ και τη ριζοσπαστικοποίηση

Άρθρο στην εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς (09/02/2013)
Παραμένει ζητούμενο η σύνδεση με την κοινωνία και τα λαϊκά στρώματα. Του Γιώργου Παπαϊωάννου

Συνεχίζεται στο εσωτερικό και στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ο διάλογος για την πορεία και τον πολιτικό προσανατολισμό του φορέα. Στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ε. διατυπώθηκαν ξανά αρκετές απόψεις για την πολιτική και την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ένα πρώτο ερώτημα θα αφορούσε τη σχέση που έχει αυτός ο διάλογος, η θεματολογία του και ο τρόπος που διεξάγεται, με τα πραγματικά ερωτήματα και τους προβληματισμούς μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας αλλά και της ίδιας της βάσης του φορέα. Ξεπερνώντας αυτό το ερώτημα, ας προχωρήσουμε σε ορισμένες απόψεις και την επιχειρηματολογία που εκτίθεται.
Διατυπώνεται η άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μπροστά στον κίνδυνο μιας ενσωμάτωσης (ή και, σε πιο προχωρημένη εκδοχή, απέναντι σε μια ήδη συντελεσμένη ενσωμάτωση) χρειάζεται να προχωρήσει σε μια δεύτερη ριζοσπαστικοποίησή του. Ποια, ακριβώς, ήταν η πρώτη ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, πώς συντελέστηκε, ποια ήταν η εξέλιξή της και γιατί εξαντλήθηκε; Ας ξεπεράσουμε και αυτό το ερώτημα.
Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ενσωμάτωσης ή συστημικής προσαρμογής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ; Ποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί το αντίθετο, ότι δηλαδή καθόλου δεν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος; Εδώ, όμως, πρέπει να τεθεί ένα άλλο μεγάλο ερώτημα: Με τι θέλουμε να αναμετρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ; Ποιες προκλήσεις έχει μπροστά του και ποιος πρέπει να είναι σήμερα ο πολιτικός του προσανατολισμός;

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Δρόμος της Αριστεράς - Κυκλοφορεί!

Ο Δρόμος της Αριστεράς του Σαββάτου 09/02 περιλαμβάνει σημαντικά άρθρα για την πολιτική και οικονομική επικαιρότητα, τις διεθνείς εξελίξεις και πολλά άλλα. Σταχυολογούμε τα καλύτερα για εμάς: 

Να μιλήσουμε για τις αυτοκτονίες , του Ρούντι Ρινάλντι

MEGAλη μου… Κεντροαριστερά!, Του Γιάννη Τσούτσια

Ερωτήματα και προβληματισμοί για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ριζοσπαστικοποίηση, του
Γιώργου Παπαϊωάννου

Να ακούσουμε τη νέα γενιά που βγαίνει στο κλαρί, ο δικηγόρος Γιάννης Φ. Φωτόπουλος μιλά στον Μιχάλη Σιάχο.

 Ο θρίαμβος της λιτότητας, του Γιάννη Κιμπουρόπουλου

Τυνησία: Η δολοφονία του Μπελαΐντ είχε στόχο την Αριστερά

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Σάββατο, μη ξεχάσω το Δρόμο!

Μη χάσετε το Δρόμο της Αριστεράς το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου



Μεταξύ άλλων διαβάστε:

·         Η αριστερά και το κίνημα στόχος του εντεινόμενου κυβερνητικού αυταρχισμού

·         Η ακύρωση των δυνατοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ, όρος για την ανασύσταση της συστημικής ηγεμονίας

·         Στα χνάρια Παπανδρέου ο Σαμαράς, παζαρεύει τη χώρα με τους εμίρηδες του Κατάρ

·         Η κρισιμότητα της περιόδου και ο αναγκαίος προσανατολισμός του ΣΥΡΙΖΑ

·         Ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κυριακάκης, γράφει για τις αναγκαίες ρίξεις και ανατροπές

·         Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις οι αγρότες – Γράφει στον Δρόμο ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας

·         Να εκλέξουμε άλλους ψηφοφόρους ή άλλη πολιτική; - Άρθρο του Γιάννη Σχίζα

·         Ποια σημαντικά ζητήματα ανέδειξαν οι πρόσφατοι εργατικοί αγώνες

·         Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις εικόνες πολέμου στα επαρχιακά νοσοκομεία με υποσιτισμό ασθενών και σβηστά καλοριφέρ

·         Κάλεσμα αλληλεγγύης στην Κούνεβα πέντε χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον της

·         Αρπακτικά έτοιμα για δράση στο Μέτωπο του Σαρωνικού

Ακόμα διαβάστε,

·         Η ομιλία του φυλακισμένου αγωνιστή Μουμία Αμπού Τζαμάλ για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

·         Οι προεδρικές εκλογές στον Ισημερινό και η νεοφιλελεύθερη στροφή του Κορέα

·         Μεγάλος ο… ανταγωνισμός για τη «χειρότερη εταιρία» του 2012

Στις σελίδες του πολιτισμού, μεταξύ άλλων, διαβάστε για τη νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, Λίνκολν, αλλά και για τα βιβλία «Jean-Luc Godard: Η Ελεγεία του Έρωτα, μία φιλοσοφική ανάγνωση» και «Αναζητώντας τις ρωγμές».



Και όπως κάθε Σάββατο, το Περίπτερο Ιδεών του Στέλιου Ελληνιάδη, τον Ηρόστρατο, το δισέλιδο της… άλλης Θεσσαλονίκης, τη σελίδα του αθλητισμού και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για την κοινωνία και τους εργαζόμενους



Εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς

Αναζητήστε την κάθε Σάββατο στα περίπτερα

linkwithin

Related Posts with Thumbnails