Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ResistanceFestival 2012: Το μέλλον είναι τώρα!


Resistance Festival 2012: Το μέλλον είναι τώρα!
Γεωπονική Σχολή, Ιερά Οδός, Παρασκευή 29, Σάββατο 30 Ιουνίου και Κυριακή 1 Ιουλίου


Μέσα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τον ελληνικό λαό, αλλά και των λαών της Ευρώπης και του κόσμου, και μόλις λίγες μέρες μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα διεξαχθεί και φέτος η 5η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων, Resistance Festival 2012. Θα λάβει χώρα στη Γεωπονική σχολή της Αθήνας την Παρασκευή 29, Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1 Ιουλίου.
Στα 5 χρόνια που μετράει μέχρι σήμερα, το Resistance έχει γίνει τόπος συνεύρεσης, δικτύωσης και ανταλλαγής εμπειριών κινημάτων και οργανώσεων από δεκάδες χώρες του κόσμου. Φέτος το φεστιβάλ θα διεξαχθεί μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες για την Ελλάδα και τον λαό της. Η αριστερά, το λαϊκό κίνημα, η κοινωνία βρίσκονται σε μια πορεία μετάβασης που σημαδεύεται από την ανάδειξη ενός μεγάλου πολιτικού ρεύματος αντίστασης και ανατροπής. Παράλληλα η Ελλάδα έχει γίνει σημείο αναφοράς για όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους του κόσμου. Οι διεργασίες αυτές, εγχώριες και διεθνής, θα αποτελούν το περιεχόμενο των συναντήσεων τις τρείς μέρες του φεστιβάλ.

Από την Ελλάδα στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ συμμετέχουν οι: Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ευτύχης Μπιτσάκης, φιλόσοφος, Ρούντι Ρινάλντι, εκδότης της εφημερίδας Δρόμος της Αριστεράς, Λουκάς Αξελός, εκδότης, Δημήτρης Κοδέλας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Θεωνάς, Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Χατζηλάμπρου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, ιστορικός, Σταύρος Κωνσταντακόπουλος, κοινωνιολόγος, Κωσταντίνος Μίχος, χορογράφος, Νίκος Ξυδάκης, δημοσιογράφος-κριτικός τέχνης, Έλενα Πατρικίου, ιστορικός-σκηνοθέτις, Γιάννης Φούντας, αναλυτής-προγραμματιστής, Μπάμπης Κουγεμήτρος, φωτογράφος, Χάρης Σμυρνιώτης, πρόεδρος Συνδικάτου Εργαζομένων ΙΓΜΕ, Βασίλης Τσιμπίδης, μέλος Δ.Σ. Συνδικάτου Μεταλλεργατών Πειραιά και Νήσων (Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη), Μιχάλης Τζίμας, πρόεδρος Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού.
Επίσης συμμετέχουν εκπρόσωποι των κινήσεων: Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Βοτανικός Κήπος»-Πετρούπολη, Κίνηση Αλληλεγγύης Κατοίκων και Εργαζομένων Φυλής, Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Δήμου Φυλής.

Από το εξωτερικό συμμετέχουν εκπρόσωποι των: Occupy Wall Street, ΗΠΑ / Front de Gauche, ΓΑΛΛΙΑ / Die Linke, ΓΕΡΜΑΝΙΑ / Βloco de Esquerda, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ / Λαϊκή Σοσιαλιστική Συμμαχία, ΑΙΓΥΠΤΟΣ / Κ.Κ. Εργατών, ΤΥΝΗΣΙΑ / Δημοκρατικός Δρόμος, ΜΑΡΟΚΟ / Επαναστατικό Κ.Κ., ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ / Νέο Κ.Κ., ΑΪΤΗ / Ρεπουμπλικανική Αριστερά, ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ / Σοσιαλιστική Πλατφόρμα των Καταπιεσμένων, ΤΟΥΡΚΙΑ / Κίνημα Αφρικανών Εργαζομένων, ΣΕΝΕΓΑΛΗ / Ένωση Νέων Μεταναστών, ΡΕΪΝΙΟΝ / Κόκκινο Κόμμα, ΝΟΡΒΗΓΙΑ / Νεολαία Rebell, ΓΕΡΜΑΝΙΑ / Νέο Σοσιαλιστικό Κίνημα, ΓΕΩΡΓΙΑ / Κίνημα M-15, ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ


Στους χώρους του φεστιβάλ και τις τρεις μέρες θα φιλοξενηθεί η φωτογραφική έκθεση του Μπάμπη Κουγεμήτρου για το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων Λαυρίου με τίτλο: «Επόμενη Στάση: Λαύριο».
Επίσης και τις τρείς μέρες του φεστιβάλ θα λειτουργεί παιδότοπος για τους μικρούς φίλους του Resistance Festival. Την Παρασκευή 29/6, στις 19:00, θα έχει αφήγηση παραμυθιού και θεατρικό παιχνίδι με την Ηλέκτρα Μήτσουρα. Το Σάββατο 30/6, στις 19:00, θα έχει θεατρικό παιχνίδι και στις 20:00 κατασκευές με γυψόγαζες με την Ηλέκτρα Μήτσουρα. Την Κυριακή 1/7, στις 19:30 θα έχει την παράσταση κουκλοθέατρου «Ο Μορμόλης» από την θεατρική ομάδα Ουτοπία. (Πληροφορίες για την παράσταση στο http://outopia2.blogspot.gr) και στις 20:30 κατασκευή γαντό(καλτσο)κουκλας με την Ηλέκτρα Μήτσουρα.

Επίσης στους χώρους του φεστιβάλ θα λειτουργεί μπαρ, ταβέρνα, βιβλιοπωλεία και διεθνής κουζίνα.

Είσοδος 5 ευρώ, το τριήμερο 10 ευρώ


Πιο αναλυτικές πληροφορίες στο www.resistancefestival.gr



Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Το ματς του θανάτου. Ή αλλιώς ποδόσφαιρο-πολιτική-ναζισμός

Μπορείτε να διαβάσετε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τον αγώνα της ομάδας της Λουφτβάφε των Γερμανών ναζί με την Μικτή Ουκρανίας Start. 
Για μια γενική εικόνα μπορείτε να διαβάσετε κάποια αποσπάσματα από το http://el.wikipedia.org  [από την παράγραφο "Το ματς του θανάτου"] ενώ πολύ κατατοπιστικό είναι το άρθρο του Βενιζέλου Λεβεντογιάννη, με αφορμή και τον αγώνα που έδωσε η Ελλάδα με τη Γερμανία, που έχει αναδημοσιευτεί σε πολλά μπλογκ.
 

Ντέρμπι θανάτου!Ένας ιστορικός ποδοσφαιρικός αγώνας με αφορμή το Ελλάδα-Γερμανία.

Ντέρμπι θανάτου!Ένας ιστορικός ποδοσφαιρικός αγώνας με αφορμή το Ελλάδα-Γερμανία.ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως μορφή - κόμμα

Αναγκαία η άμεση και ουσιαστική «εισβολή» του λαϊκού στοιχείου στο συμμαχικό σχήμα. [πηγή: Δρόμος της Αριστεράς]
Του Ρούντι Ρινάλντι 
 
Η συζήτηση έχει ανοίξει. Αναζητείται το πώς και με ποιον τρόπο θα γεννηθεί μια νέα μορφή κόμμαξτος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανάγκη επιβάλλει να βρεθεί μια απάντηση και αυτή δεν μπορεί να έρθει από τα εγχειρίδια του παρελθόντος, ούτε από καμιά αντιγραφή, ξεπατικωτούρα άλλων εμπειριών. Βεβαίως, πρέπει να μάθουμε και να αφομοιώσουμε ό,τι καλύτερο από άλλες εμπειρίες αλλά να επικεντρωθούμε στο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Και, μάλιστα, άμεσα.
Διαπίστωση πρώτη: Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι συνιστώσες του είναι πλέον αυτό που ήταν πριν από τις 6 Μαΐου. Είναι άλλο πράγμα να είσαι μια δύναμη της τάξης του 4-5% και εντελώς διαφορετικό να είσαι στο 27%, αξιωματική αντιπολίτευση, δύναμη που θέλει να κυβερνήσει και να αλλάξει τη χώρα.
Διαπίστωση δεύτερη: Από τον ΣΥΡΙΖΑ της προϊστορίας, τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών, πρέπει να περάσουμε στον μαζικό, λαϊκό, αριστερό ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η μετάβαση δεν είναι απλή και εύκολη, αλλά δεν μπορεί να γίνει χωρίς μια μαζική «εισβολή»-συσπείρωση του λαϊκού στοιχείου, χωρίς μια έκφρασή του, χωρίς μια δημοκρατική και συμμετοχική διαδικασία. Αυτή η μετάβαση, ενώ απαιτεί χρόνο, πρέπει να έχει ορισμένα ταχύτατα στάδια, γιατί η «εισβολή» του λαϊκού στοιχείου δεν θα είναι δεδομένη σαν διάθεση και ελπίδα αν περάσουν 3-4 τέρμινα της γνωστής εσωστρεφούς και μη γόνιμης συζήτησης που μπορεί όλα να τα αναβάλει - και γιατί όχι να τα ματαιώσει.

Η ΚΟΕ για τις εκλογές και τη νέα πολιτική κατάσταση

altΑνακοίνωση της ΚΟΕ - 21/6/2012
Όπως έχουμε επισημάνει ξανά, βασική παράμετρος όλων των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα είναι ο ριζοσπαστισμός και το μαζικό κίνημα που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια στους κόλπους του λαού. Στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις διαμορφώθηκε ένα μεγάλο λαϊκό πολιτικό ρεύμα ανατροπής, που κατάφερε να τρομοκρατήσει τους χτεσινούς κυρίαρχους και να επιβάλλει αλλαγές, αναδιπλώσεις και ανακατατάξεις. Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου εξελίχτηκαν σε μια σκληρή αναμέτρηση μέσα σε συνθήκες μεγάλης πόλωσης. Από τη μια μεριά, αυτό το λαϊκό ρεύμα που εκφράστηκε κύρια μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, κύρια η ΝΔ με τη διαμόρφωση γύρω της ενός δεξιού μνημονιακού πόλου με έντονα αντι-αριστερά και ακροδεξιά χαρακτηριστικά.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

Ελληνίδες, Έλληνες,

Πριν από ενάμιση μήνα ξεκινήσαμε μαζί ένα δύσκολο μα συναρπαστικό ταξίδι, για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και την περηφάνια του Ελληνικού λαού. Για να βάλουμε τέλος στα μνημόνια της λιτότητας και της φτωχοποίησης. 

Για να ανοίξουμε δρόμο στην ελπίδα, να βάλουμε φρένο στην πορεία της Ευρώπης προς τη καταστροφή και τη διάλυση.

Δώσαμε αυτόν τον αγώνα με πείσμα και με αυταπάρνηση, κόντρα σε μια πρωτοφανή επίθεση εκβιασμών, διαστρέβλωσης και ψυχολογικής τρομοκρατίας.

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Και η ΕΜΥ προειδοποιεί...

Η ΕΜΥ προειδοποιεί τους πολίτες να ψηφίσουν με βάση τη λογική. Όπως λένε οι μετερεωλόγοι φαίνεται πως αν βγει ο Τσίπρας θα υπάρχει κύμα φυγής των συννέφων από την χώρα ενώ είναι πιθανόν να μην ξαναφυσήξει αέρας. Οι συνέπειες θα είναι δραματικές: αφόρητες θερμοκρασίες, καθημερινοί θάνατοι πολιτών από θερμοπληξία, αρρώστιες. Κάποιοι μιλούν και για άλλες δραματικές επιπτώσεις, ακόμα και για κίνδυνο εξάτμισης του νερού στο Αιγαίο!  
Επομένως, με βάση τη λογική, καταλαβαίνεται τι πρέπει να ψηφίσουμε την Κυριακή...

Οι Financial Times της Γερμανίας έκαναν ένα μικρό λάθος…

Οι υπεύθυνοι της γερμανικής εφημερίδας ξέχασαν, μάλλον, σε ποια χρονολογία βρισκόμαστε. Η εποχή που το γερμανικό Ράιχ έβγαζε διατάγματα προς το λαό της Ελλάδας τέλειωσε πριν 68 χρόνια. Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο. Αν αυτό δεν το έχουν καταλάβει οι Financial Times, η κα Μέρκελ και οι τραπεζίτες, να προετοιμάζονται γιατί την Κυριακή θα πρέπει να το χωνέψουν μια και καλή. Ο ελληνικός λαός θα ολοκληρώσει το βήμα που έκανε για Δημοκρατία και Ανεξαρτησία και θα ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με το εξαρτημένο μνημονιακό πολιτικό σύστημα. Αν θέλουν οπωσδήποτε ο κ. Σαμαράς να κυβερνήσει, μπορούν από Δευτέρα να τον καλέσουν να πολιτευτεί σε κάποιο γερμανικό κρατίδιο.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια

Δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πριν τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα

Δηλώσεις πριν τη συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουνίου. Μιλούν οι Δημήτρης Κοδέλας, Ρούντι Ρινάλντι, Δημήτρης Βίτσας:

Κάποιος να αλλάξει το κάδρο

Ενώ το ΠΑΣΟΚ καταρρέει και κανείς δεν θέλει να θυμάται τον πρώην (ΓΑΠ), ο Γ. Μανιάτης στο γραφείο του εξακολουθεί να τον έχει "κρεμασμένο". 
Καλά, δεν υπάρχει κανείς από τους 44 επίλεκτους και επιμένοντες υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ να τον συμβουλέψει να το κατεβάσει;

Συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ στο Ναύπλιο

Σας καλούμε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αργολίδας στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 και ώρα 20:00μ.μ   

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Γρηγόρης Καλομοίρης μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Στο Δρόμο που κυκλοφορεί εκτάκτως αύριο Παρασκευή 15/6


Στον Δρόμο της Παρασκευής 15/6

Ψήφος λαϊκής χειραφέτησης
Το ρεύμα ελπίδας και ανατροπής
ανοίγει δρόμο σωτηρίας


  • Μιχάλης Σπουρδαλάκης: «Η ψήφος της Κυριακής φέρνει στους ώμους της το μέλλον της Ευρώπης», συνέντευξη στον Μιχάλη Σιάχο
  • Καταλύτης η φόρμουλα «Αριστερά+λαός». Η σύγκρουση μήτρα νέων ισορροπιών, νέων συσχετισμών, του Ρούντι Ρινάλντι
  • Παγκόσμια ευρω-δίνη. Η γερμανική ηγεσία πιέζεται από παντού για αλλαγή στάσης στην κρίση της Ευρωζώνης και δεν αποκλείεται να ανταποκριθεί, αλλά θυσιάζοντας την Ελλάδα, του Γιάννη Κιμπουρόπουλου
  • Πραξικόπημα Στουρνάρα με το Fast Track. Ενέκρινε εν κρυπτώ επενδύσεις-μαμούθ έξι μέρες πριν από τις εκλογές, του Μάριου Διονέλλη

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας και Κορινθίας παρεμβαίνουν για τη διάθεση της φετινής παραγωγής βερίκοκκου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση για τη σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το θέμα της διάθεσης της φετινής παραγωγής βερικόκου.

Την Τρίτη 13/06 πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρουσία του υπουργού κ. Ν. Μαραβέγια, σύσκεψη για το θέμα της διάθεσης και των τιμών της φετινής παραγωγής βερικόκου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν πρόεδροι Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών που παράγουν βερίκοκα από Αργολίδα και Κορινθία ενώ είχαν κληθεί και εκπρόσωποι των Κονσερβοποιών καθώς και των βιομηχανιών χυμού. Τελικά στη συνάντηση παρεβρέθησαν μόνο εκπρόσωποι των χυμοποιείων.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκαν ως εξής:

Δήλωση Μανώλη Γλέζου για τις γερμανικές οφειλές

Δήλωση του Μανώλη Γλέζου
Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης
των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα


Άργησαν αλλά το βρήκαν! Ο λόγος για τους Χρυσαυγίτες και τη… διεκδίκηση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Όχι, πατριώτες! Δεν σας γελούν τ’ αυτιά και τα μάτια σας. Απλούστατα οι θαυμαστές του Χίτλερ δεν διστάζουν να ακολουθήσουν τη γραμμή των ναζιστικών κυβερνήσεων, οι οποίες ουδέποτε αμφισβήτησαν το δανειακό και συμβατικό χαρακτήρα του δανείου. Ακόμα και ο ίδιος ο Χίτλερ όχι μόνο είχε αναγνωρίσει τα δάνεια του Γ΄ Ράιχ από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά είχε δώσει και εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία εξόφλησής τους, όπως έγινε. Οι Ναζί από τον Απρίλιο του 1943 άρχισαν να επιστρέφουν το κατοχικό δάνειο και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1944 κατέβαλαν κάποιες δόσεις.
Επομένως οι όπου γης επίγονοί τους δεν έχουν πρόβλημα να εκμεταλλευτούν ακόμα και αυτό. Μόνο που οι Ναζί ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για τους χιλιάδες νεκρούς από την πείνα Έλληνες, που ήταν γι’ αυτούς απλώς μια «παράπλευρη απώλεια»… Δεν δίστασαν ποτέ να πατήσουν τη σκανδάλη ενάντια σε Έλληνες που μόνο τους έγκλημα ήταν ότι ήθελαν την πατρίδα τους ελεύθερη από το ναζιστικό ζυγό. Εμείς στο όνομα αυτών των νεκρών μιλήσαμε, στο όνομα αυτών των νεκρών συνεχίζουμε να διεκδικούμε. Οι θαυμαστές του Χίτλερ μιλάνε σήμερα για λεφτά. Εμείς μιλάμε για ανθρώπους.

Αθήνα, 12 Ιουνίου 2012

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Διαβάστε ολόκληρη τη διακαναλική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

Διαβάστε την εισήγηση και τις απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοσιογράφων από τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, στο Ζάππειο. 
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
ΣΥΡΙΖΑ / ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Σας ευχαριστούμε όλους και όλες για τη σημερινή σας παρουσία. Την Κυριακή με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ο ελληνικός λαός ανοίγει το κεφάλαιο της νέας μεταπολίτευσης στην ιστορία της χώρας μας.
Τη Δευτέρα 18 του μηνός σχηματίζουμε Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν, αφήνουμε πίσω μας την παλαιοκομματική διαίρεση του λαού που επιχειρεί αυτές τις μέρες η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να διασωθεί εκλογικά και κάνουμε όλες και όλοι μαζί μια νέα αρχή, ενωμένοι και όχι διαιρεμένοι, ανοίγουμε το βήμα μας στο μέλλον, βάζουμε τα θεμέλια μίας νέας Ελλάδας, μιας δημοκρατικής Ελλάδας με αξιοπρέπεια, σταθερότητα, ασφάλεια, κράτος δικαίου και ανάπτυξη.
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την διακυβέρνηση της χώρας, προκειμένου να δώσουμε τέλος στο σάπιο διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα που απειλεί σήμερα τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, την κοινωνική συνοχή και την επιβίωση των Ελλήνων πολιτών.
Την Κυριακή 17 του Ιούνη τελειώνει το πάρτι της διαφθοράς και της διαπλοκής στις πλάτες του ελληνικού λαού. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας για να εγγυηθούμε μία σταθερή, ασφαλή και δίκαιη πορεία για το λαό και τον τόπο μέσα στην Ευρωζώνη.
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας για να αποκαταστήσουμε τη διεθνή αξιοπιστία και το διεθνές κύρος της χώρας μας. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσουμε την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας σε όλους τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς.
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας για να αντικαταστήσουμε το αναποτελεσματικό μνημόνιο της χρεοκοπίας με ένα νέο εθνικό σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας, ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Στον Δρόμο του Σαββάτου 9/6

  
Στον Δρόμο του Σαββάτου 9/6
Ρεύμα αλλαγής και σωτηρίας
Στην καθολική κατάρρευση ο λαός
αντιπαρατάσσει την ελπίδα
  • Με στέρηση φαρμάκων συνεχίζεται η τρομοκρατία. Καταρρέει η φαρμακευτική αγορά από προαποφασισμένα πολιτικά παιχνίδια μνημονιακής στρατηγικής και έμπνευσης, του Γιάννη Τσούτσια
  • Δημήτρης Βαρνάβας, πρ. Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, «Ντίλερ για τους ιδιώτες και κίλερ για τη δημόσια Υγεία ο κ. Λοβέρδος», συνέντευξη στον Μάριο Διονέλλη
  • Το λαϊκό πολιτικό ρεύμα και οι εκλογές της 17ης Ιουνίου. Η πολιτική και κοινωνική ζωή σε τροχιά ρήξεων και μετάβασης, του Ρούντι Ρινάλντι
  • Γιάννης Δραγασάκης «Δεν έχει όρια η προσπάθειά μας», συνέντευξη στον Μιχάλη Σιάχο
  • Ο νεοφασισμός είναι πολύχρωμος! Ποιοι και πώς εκκόλαψαν το αβγό του φιδιού, του Στέλιου Ελληνιάδη
  • Το «ναι» στο ιρλανδικό δημοψήφισμα έχει κοντά ποδάρια. Οι τροϊκανοί δεν έπεισαν, αλλά φόβισαν το εκλογικό σώμα, του Ερρίκου Φινάλη
  • Όλο και περιπλέκεται το κουβάρι της Συρίας. Πεδίο γεωστρατηγικών ανταγωνισμών όπου βασιλεύει το χάος και η βία, της Αλίκης Βεγίρη
  • Αίγυπτος: Ιμπραήμ Ελ Ισάουι, γενικός συντονιστής της Σοσιαλιστικής Λαϊκής Συμμαχίας, συνέντευξη στον Πέτρο Αλ Αχμάρ
  • Επάγγελμα: ενοικιαζόμενος στον τραπεζικό τομέα. Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι εταιρίες που προσφέρουν φτηνούς εργαζόμενους, του Γιώργου Κατερίνη
  • Όταν οι μύθοι καταρρέουν. Στο κάδρο της κρίσης και το Φεστιβάλ Αθηνών, του Σταμάτη Μαυροειδή

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Σε βολέψαμε... Ψήφισέ μας!

"...σε ανθρώπους που δούλεψαν επί ΝΔ, σε ανθρώπους που πήρανε συμβάσεις από τη ΝΔ, εννοώ συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλοι που πήγανε στα στέιτζ… Σε αυτούς να τους θυμίσουμε ότι πρέπει να προσφέρουν κάποια υπηρεσία, πρέπει να πάνε εκλογικοί αντιπρόσωποι, πρέπει να φέρουν την μάνα τους και τον πατέρα τους να ψηφίσει..."
πηγή: tvxs

Η ΚΟΕ για την Χρυσή Αυγή


Η τραμπούκικη επίθεση του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλη και τη Ρένα Δούρου δεν είναι κεραυνός εν αιθρία για όσους γνωρίζουν την, εδώ και δεκαετίες, δράση της φασιστικής αυτής συμμορίας. Αυτή τη φορά, όμως, έδειξαν δημόσια, μπροστά σε όλους, το πραγματικό τους πρόσωπο. Ας σκεφτεί καθένας πώς ενεργούν όταν δεν υπάρχουν κάμερες, όταν επιτίθενται στο σκοτάδι, θρασύδειλα, οπλισμένοι και σε αγέλες απέναντι σε λιγότερους και πολλές φορές αδύναμους ανθρώπους.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ομιλία του Δ. Κοδέλα σε ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος

Ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και υποψήφιου βουλευτή Δημήτρη Κοδέλα στην ημερίδα που οργάνωσε ο Δήμος Ερμιονίδας την Τρίτη 5 Ιούνη με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος και θέμα: “Περιβάλλον, τουρισμός και Ανάπτυξη. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Κοινωνικών Εταίρων στην Ελλάδα της Κρίσης.”

Κυρίες και κύριοι

Μιλώντας σήμερα κανείς για το περιβάλλον κινδυνεύει να θεωρηθεί από γραφικός έως και επικίνδυνος. Τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία βιώνει μια πρωτοφανούς βιαιότητας επίθεση και μεγάλα τμήματά της ωθούνται στην ανεργία και στην εξαθλίωση, η ανάγκη για “ανάπτυξη” και εργασία παίρνει ιδιαίτερη αξία. Σε αυτή τη συγκυρία βρίσκουν την ευκαιρία κάθε λογής συμφέροντα να ικανοποιηθούν, προχωρώντας πέρα από την ισοπέδωση της κοινωνίας και στην ισοπέδωση του περιβάλλοντος. Έτσι λοιπόν είναι απαραίτητο να συζητηθεί το “τι ανάπτυξη θέλουμε;”. Σε αυτή τη συζήτηση δε μπορεί παρά να τεθούν σημεία/κριτήρια ενός κεντρικού σχεδιασμού που θα διαπερνούν τη σκέψη και τη δράση μας. Βασικός πυλώνας του όποιου προγραμματισμού, που δυστυχώς δεν έγινε ποτέ ουσιαστικά για την χώρα μας, είναι η ανάπτυξη να συμβάλει:

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Συνέλευση-συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ στο Άργος

Το ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αργολίδας σας καλεί την Τρίτη 05 Ιουνίου και ώρα 8.00 το απόγευμα σε ανοιχτή συνέλευση - συγκέντρωση στο Εργατικό κέντρο του Άργους. 
Κεντρικοί ομιλητές θα είναι 
ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού Δημήτρης Βίτσας και 
ο Ρούντι Ρινάλντι από την ΚΟΕ και μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. 
Όπως και στις προηγούμενες ανοιχτές συνελεύσεις θα επακολουθήσει συζήτηση με τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους πολίτες που θα θέσουν τις απόψεις τους και τα ερωτήματά τους συμβάλλοντας έτσι στην πολιτική δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Γραφείο τύπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αργολίδας

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Αφίσες της ΚΟΕ



Διαβαστε στο σημερινό Δρόμο


Στον Δρόμο του Σαββάτου 2/6
Η ελπίδα νικά το φόβο
Πρόγραμμα ανατροπής των Μνημονίων
για τη σωτηρία της χώρας και του λαού

  • Ποιος είναι ο υπόκοσμος και τι ψηφίζει;
  • Μετά το Grexit το… Spexit. Η μετατόπιση της κρίσης στην Ισπανία επιδεινώνει το στρατηγικό κομφούζιο στην Ε.Ε., η πολιτική αγωνία για την Ελλάδα κορυφώνεται μαζί με την τρομοκρατία, ενώ ανιχνεύονται στοιχεία ενός νέου ευρωπαϊκού συμβιβασμού, του Γιάννη Κιμπουρόπουλου
  • Τσαρλατανισμός, η γεροντική αρρώστια του (πρώην) δικομματισμού. Τα 6 σημεία αναθεώρησης του Βενιζέλου, οι 18 προτάσεις επαναδιαπραγμάτευσης του Σαμαρά και η προχωρημένη κώφωση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., του Χρήστου Πραμαντιώτη

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ομιλία Τσίπρα στην παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

ΟΜΙΛΙΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ, πρόεδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΪΣ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/6



Αγαπητές φίλες,
Αγαπητοί φίλοι,

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.

Καταθέτουμε σήμερα στην κοινωνία και θέτουμε στην κρίση των πολιτών το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Ένα πρόγραμμα αξιοπρέπειας και ελπίδας για το λαό και τον τόπο.

Ένα επεξεργασμένο, ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο, βήμα προς βήμα, σύγχρονο πολιτικό σχέδιο της Αριστεράς.

linkwithin

Related Posts with Thumbnails