Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Εθνικοί "θρίαμβοι"...

Αντιγράφουμε από το μπλογκ "Με άποψη" κείμενο του Γ. Τριάντη που αναφέρεται στους Εθνικούς θριάμβους της κυβέρνησης Παπανδρέου:

Επαιξαν πρώτοι το τρομώδες χαρτί της χρεωκοπίας (ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή) για να περάσουν τα σκληρά μέτρα που είχαν αποφασίσει και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που θα προκαλούσε η κραυγαλέα υπαναχώρηση, το τεράστιο ψέμα τους, αλλά τώρα διαμαρτύρονται επειδή όλη η υφήλιος μιλάει για τον κίνδυνο να χρεωκοπήσει η Ελλάδα...

Επαιξαν άτεχνα και ερασιτεχνικά το «κινέζικο χαρτί» κάνοντας τον έξυπνο απέναντι στους ατσίδες των αγορών, και είδαν τα spreads να εκτινάσσονται στα ουράνια... Βγήκαν στη γύρα για λεφτά παίζοντας το χατί της Ενωσιακής αλληλεγγύης, αλλά καθυστερούσαν τραγικά να πάρουν τα μέτρα που απαιτούσαν οι αγορές και οι Βρυξέλλες. Οταν τα πήραν, τα spreads είχαν φτάσει στη στρατόσφαιρα... Μετά έπαιξαν το χαρτί της αξιόπιστης και ισχυρής Ελλάδος, σε νέα εκδοχή, ποντάροντας στα ταξίδια και τις διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού. Εισέπραξαν από παντού... πολιτική στήριξη, δηλαδή λόγια παρηγοριάς, αλλά τα spreads το βιολί τους. Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να καλλιεργήσουν τον μύθο του σοβαρού εταίρου και συμμάχου που τεχνουργεί μια νέα οικονομική αρχιτεκτονική, παρέα με τους... άλλους ισχυρούς της γης...

Εν τω μεταξύ έθεσαν σε κυκλοφορία μια καινούργια ευφυή ιδέα, τον δανεισμό από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Τότε ήταν που... τρόμαξαν οι αγορές, και τα spreads δεν έλεγαν να κατέβουν από την ουράνια κλίμακα στην οποία είχαν σκαρφαλώσει. Για να το εμπεδώσει μάλιστα η υφήλιος, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη ναυαγισμένη Ουγγαρία, την αιχμάλωτη του ΔΝΤ, όπου ευημερούν οι δείκτες και πένεται ο κόσμος. Αλλά τώρα... διαμαρτύρονται επειδή όλοι μιλάνε για την πιθανότητα να πέσει η χώρα στην τεφρή αγκαλιά του περιώνυμου Ταμείου... Σοβαροί άνθρωποι οι κυβερνώντες. Με σχέδιο και εναλλακτικές προτάσεις. Και προπάντων με υπευθυνότητα και ευαισθησίες που αρμόζουν σ' ένα σοσιαλιστικό κόμμα.

Και ένα ανέκδοτο που κυκλοφορεί ευρέως αυτές τις ημέρες και μας το έστειλαν καλοί φίλοι του μπλογκ:

ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΗΣ ΛΕΕΙ:

«Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ, ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΗ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ !»

ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΛΕΕΙ:

«ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ, ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ.. ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ !!»

ΕΝΑΣ ΡΩΣΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΛΕΕΙ:

« ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ, ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ « !!!

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ :

« ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ, ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ !! ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...

ΠΗΡΑΜΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!! ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

linkwithin

Related Posts with Thumbnails