Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Ο Δ. Άργους υπέρ των δεματοποιητών και της καύσης (;)

Ο αντιδήμαρχος Άργους (και πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Θ. Δεληγιάννης σε δηλώσεις του, με αφορμή την φασαρία με τη Ν. Κίο για την χωματερή, τοποθετείται και απέναντι στο ζήτημα των δεματοποιητών.
Το συμπέρασμα είναι:
Ο Δ. Άργους στηρίζει ένθερμα την επιλογή του Περιφερειάρχη για τη δεματοποίηση, συγχαίρει το Νομαρχιακό Συμβούλιο που υπερψήφισε την ΜΠΕ για το Κρανίδι και φυσικά ανήγγειλε ότι επόμενο βήμα είναι η καύση. Δείτε το βίντεο:

Και αναλυτικά τι ανέφερε για τους δεματοποιητές:
Και η Παναγιά μαζί μας, μέρα που 'ναι...
Ανέφερε καταρχήν κάποια ζητήματα που είναι ήδη γνωστά, όπως ότι ο Δ. Άργους έχει βρει χώρο για τον δεματοποιητή και αναμένεται η έγκριση της ΜΠΕ ενώ ο Δ. Ναυπλίου οφείλει να βρει χώρο απόθεσης των δεμάτων. Είπε επίσης ότι "...είναι ένα βήμα για να αποφεύγονται οι αναφλέξεις και είναι μια πολύ καλύτερη κατάσταση από πριν. Το θέμα των στερεών αποβλήτων έχει μπει σε μια φάση επίλυσης. Υπήρχε καθυστέρηση, αφού από το 2001 έπρεπε να είχε επιλυθεί το πρόβλημα, για την οποία δεν φταίνε όμως οι πολιτικοί"(!). Συνέχισε: "Εμείς δεν λέμε ότι θα γίνεται ανακύκλωση, όλα αυτά τα πράγματα..., ξεκινάμε λοιπόν, ξεκινάμε από έναν δεματοποιητή, να γίνει και ένα ΚΔΑΥ μετά, και να προχωρήσουν βεβαίως όλες αυτές οι σύγχρονες μορφές τεχνολογίας....". Δεν είναι τόσο αισιόδοξος όσο ο Περιφερειάρχης ότι οι δεματοποιητές θα ξεκινήσουν μέχρι 15 Σεπτέμβρη και πλέκει το εγκώμιο όσων στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ψήφισαν υπέρ της ΜΠΕ: "προς τιμήν τους που ψήφισαν όλοι να προχωρήσει αυτό το θέμα, διότι ταλανίζει την Ελλάδα...". Στη συνέχεια επισήμανε ότι το θέμα "δεν σηκώνει κόντρες και μικροπολιτική και λαϊκισμούς, είναι θέμα υγείας". Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι οι δημότες του Άργους θα πληρώσουν 40000 ευρώ που είναι το κόστος του οικοπέδου για τον δεματοποιητή.
Τέλος κατέληξε και στον τρόπο διαχείρισης των απορριμάτων : " Μετά θα γίνει και το περιβόητο εργοστάσιο, ένα στην Πελοπόννησο, για να μπορέσει να επεξεργαστεί αυτά τα πράγματα, τα δέματα, και να παράξει οποιασδήποτε μορφής ενέργεια, αυτά είναι θέματα των επιστημόνων..."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γύρω από το ίδιο θέμα, δείτε και αυτό τον σχολιασμό:
http://sikam.wordpress.com/2009/08/15/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%B5/

linkwithin

Related Posts with Thumbnails