Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Διαμαρτυρία και ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα Δευτέρα 31/3/08 στην πρωινή εκπομπή Πρώτη Γραμμή ο Δημήτρης Χατζησωκράτης εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ και εντελώς αυθαίρετα υποστήριξε απόψεις που δεν εκφράζουν καθόλου τον ΣΥΡΙΖΑ ειδικά στα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της στρατιωτικοποίησης της ΕΕ και της δημιουργίας ευρωστρατού. Μάλιστα το επανέλαβε δις έτσι ακριβώς, όταν ρωτήθηκε ειρωνικά από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ κ. Μανουσογιαννάκη.

Τίθενται λοιπόν τα ακόλουθα ζητήματα:

  1. Ποιος εξουσιοδοτεί και πώς κάθε ένα μέλος του ΣΥΝ να μιλά εξ ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ και να λέει τις δικές του απόψεις, που είναι αντίθετες με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.
  2. Η απόφαση της Πανελλαδικής Σύσκεψης για δημιουργία γραφείου τύπου και εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εφαρμοστεί εδώ και τώρα γιατί δεν είναι η μοναδική περίπτωση.
  3. Η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι απαραίτητο να εκδώσει ανακοίνωση που να διευκρινίζει την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, να σταλεί στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή και να δημοσιευτεί στο τύπο της Αριστεράς (Αυγή, Εποχή, Αριστερά! κλπ)

Η πρόταση της ΚΟΕ είναι ότι απαιτείται μέχρι τέλους του 2008 να γίνει πανελλαδική θεματική σύσκεψη με θέμα "θέσεις για την ΕΕ" ενόψει ευρωεκλογών όπου να αναλυθούν – συγκεκριμενοποιηθούν και να βαθύνουν οι κατευθύνσεις μας και η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα αυτό.

Επί της ουσίας όσων υποστήριξε ο Δ. Χατζησωκράτης για την ΕΕ και είναι σε κατάφορη αντίθεση με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ: Στην διακήρυξη του Ιουνίου 2007 υπάρχει ολόκληρο κεφάλαιο με τίτλο "Όχι στην Ευρώπη του πολέμου, του νεοφιλελευθερισμού, του ρατσισμού, όχι στην Ευρώπη φρούριο" και εκεί αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: "Ταυτόχρονα, η Ε.Ε. συγκροτείται ταχύτατα σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλο που διεκδικεί ρόλο και οφέλη από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων στον κόσμο. Έχει ήδη νομιμοποιήσει μια σειρά πολέμους και επεμβάσεις (Βαλκάνια, Κόσσοβο, Ιράκ, Παλαιστίνη Λίβανος κλπ), συμμετέχει ως δήθεν ειρηνευτική δύναμη και μετέχει ενεργά στον πόλεμο κατά της "τρομοκρατίας". Με πρόσχημα το ενδιαφέρον για τον αλβανικό πληθυσμό του Κόσσοβου, προωθεί και πάλι σχέδια διαμελισμού και επαναχάραξης των συνόρων στην πρώην Γιουγκοσλαβία, φέρνοντας στην επικαιρότητα τον εφιάλτη του πολέμου στα Βαλκάνια.

Αυτή δεν είναι η Ευρώπη που οραματίζονται οι λαοί. Είμαστε αντίθετοι σ’ αυτή την Ευρώπη.

Δικό μας όραμα είναι η Ευρώπη της δημοκρατίας, της λαϊκής ευημερίας, των δικαιωμάτων και ελευθεριών για όλους. Η Ευρώπη της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της οικολογικά βιώσιμης ανάπτυξης, του φεμινισμού, της ελευθερίας, της προόδου και του σοσιαλισμού."

"Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί:

  • ενάντια στην ΟΝΕ και τις συνέπειες των πολιτικών που τη συνοδεύουν σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, στον αγώνα για την ειρήνη, τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, την αναδιανομή του πλούτου, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, το δικαίωμα στην εργασία, την προστασία του περιβάλλοντος, την αλληλεγγύη στον τρίτο κόσμο.
  • στον αγώνα κατά του εθνικισμού και του ρατσισμού, για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών και των κοινωνικά αποκλεισμένων.
  • ενάντια στην "πολιτική ασφάλειας", στις συμφωνίες Σένγκεν και Ευρωπόλ.
  • ενάντια στην πολιτική της στρατιωτικοποίησης της Ε.Ε., τη δημιουργία Ευρωστρατού και τις σχέσεις Ε.Ε.-ΝΑΤΟ.
  • στην απόκρουση της απόπειρας επαναφοράς της συνταγματικής θεσμοθέτησης του νεοφιλελευθερισμού."

Σε αναμονή αποφάσεων σχετικά με τα θέματα αυτά.

ΚΟΕ 31/3/08

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Για το ΘΙΒΕΤ!

Επισκέπτης του blog ζήτησε να αναρτήσουμε 2 site που αναφέρονται στα γεγονότα στο Θιβέτ αλλά και στη διαμαρτυρία ακτιβιστών στην Ολυμπία, εδώ κι εδώ.

Μια διαφορετική οπτική όσων γίνονται στο Θιβέτ μπορείται να βρείτε εδώ.

Οι παραπάνω δημοσιεύσεις βρίσκονται σε αρκετά μεγάλη απόκλιση όσον αφορά το πώς αντιμετωπίζουν το ζήτημα. Καθένας που ενδιαφέρεται μπορεί να το ψάξει παραπάνω και να διαμορφώσει τη δικιά του γνώμη.

Όσον αφορά πάντως το ζήτημα των Ολυμπιακών Αγώνων θα ανεβάσουμε κι άλλες αναρτήσεις αφού η εκμετάλλευση και ο αυταρχισμός της κινεζικής κυβέρνησης είτε θα καλύπτονται από τις ανάγκες των χορηγών των Ο.Α. για να μην θιγεί το κύρος τους, είτε θα προβάλλονται επιλεκτικά και υποκριτικά από τους ανταγωνιστές της ανερχόμενης υπερδύναμης.

Να ανατραπεί η απαράδεκτη συμφωνία για τη διετή ΕΓΣΣΕ

Η Συντονιστική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έντονη διαφωνία της με τη «δικομματική» (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) συμφωνία μεταξύ της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων για την ΕΓΣΣΕ του 2008 και του 2009.

Η συμφωνία αυτή «έκλεισε» σε μία χρονική στιγμή που η βάση των συνδικάτων προσδοκούσε αντίστροφη πορεία από την ηγεσία της ΓΣΕΕ: προσδοκούσε τη συνέχεια των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων της 12/12 και 19/3, προσδοκούσε τη σύνδεση της αντίστασης στο ασφαλιστικό με την αντίσταση στις ιδιωτικοποιήσεις και τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς, προσδοκούσε τακτική επιμονής για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων αντιμεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Καραμανλή. Η «λευκή σημαία» που φαίνεται να υψώνουν οι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, η προσχώρηση στο κλίμα «κοινωνικής ειρήνης» που ζητά ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, δεν αντικατοπτρίζει τη διάθεση της βάσης των σωματείων που εκδηλώθηκε στα πρόσφατα μεγαλειώδη συλλαλητήρια και τους σκληρούς απεργιακούς αγώνες.

Επίσης απαράδεκτο είναι το περιεχόμενο της συμφωνίας. Για το 2008, η Σύμβαση προβλέπει «αύξηση» της τάξης του 4,4%, δηλαδή στα όρια του επισήμως αναγνωρισμένου (και στην αλήθεια υποτιμημένου) πληθωρισμού. Αυτό το ποσοστό οδηγεί σε νέες απώλειες στο πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων. Όσο για την «αύξηση» 5,5% του 2009, αυτή θα καταβληθεί … μετά την 01/05, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο.

Η Συντονιστική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν την πάλη για την ανατροπή της αντιασφαλιστικής πολιτικής, για την απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων, για την κατάκτηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και τις συντάξεις. Αυτή την κατεύθυνση ουσιαστικής αντίστασης οφείλουμε επειγόντως να ενισχύσουμε όλοι σε βάρος της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού.

27/03/2008

Η Συντονιστική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

ΦΑΝΗ ΠΑΛΗ ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΜΑΛΙ ΣΟΥ, ΝΑ ΣΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΚΛΑΡΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ

Πρόταση της ΚΟΕ προς τις δυνάμεις και τους συντρόφους και συντρόφισσες του ΣΥΡΙΖΑ

Με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών (μαζικότατα συλλαλητήρια, αναβολή ψήφισης του νομοσχεδίου για την επόμενη Τετάρτη και κυρίως με την πρόταση για δημοψήφισμα που μπλοκάρει την διαδικασία χρονικά και πολιτικά) έχουμε να καταθέσουμε τις ακόλουθες προτάσεις για κινητοποίηση και ενεργοποίηση όλων των δυνάμεών μας:

  1. Άμεση έκτακτη σύγκλιση όλων των συντονιστικών επιτροπών και της Γραμματείας και οργάνωση της παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ, τοπικά, κεντρικά, πανελλαδικά.
  2. Υιοθέτηση της πρότασης για το μάζεμα υπογραφών στήριξης της πρωτοβουλίας για δημοψήφισμα.
  3. Παρέμβαση σε όλες τις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου με πικετοφορίες, πανό, καλέσματα, τραπεζάκια υπογραφών κλπ.
  4. Κάλεσμα για συλλαλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη 27/3 έξω από τη Βουλή. Για την στήριξη του συλλαλητηρίου βγαίνει σποτάκι τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό, μπαίνουν καταχωρίσεις σε εφημερίδες, το προπαγανδίζουμε και στις παρελάσεις κλπ.
  5. Συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 26/3 που να προβάλλονται όλες αυτές οι πρωτοβουλίες και όποιες άλλες προκύψουν.
  6. Σε όλες τις άλλες πόλεις να προσαρμοστεί ανάλογα η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι αναγκαίο να δείξουμε πως ο αγώνας συνεχίζεται, πως το θέμα δεν έχει κλείσει, είναι ζήτημα παλλαϊκό και όχι απλά ζήτημα της Βουλής ή των συνδικάτων μονάχα. Να αναδείξουμε την πολιτική διάσταση της αντιπαράθεσης και να γίνει υπόθεση αγώνα ολόκληρης της κοινωνίας.

Είμαστε ανοικτοί και συζητάμε κάθε άλλη πρόταση που κινείται σε αυτήν την λογική και πρέπει να καλέσουμε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς σε κοινή δράση.

Η γραμματεία της ΚΟΕ
21/3/08

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Ενημερωθείτε


για τις συγκεντρώσεις που έγιναν σχετικά με το ασφαλιστικό καθώς και για επόμενες κινητοποιήσεις στο dikaioma.gr

Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/3/2008

ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

ΤΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΜΥΝΗΣΑΝ ΤΗ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Αθήνα 13/03/08


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ;
ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΜΥΝΗΣΑΝ ΤΗ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Η Κόρη της υπουργού Πετραλιά και ο τ. ΓΓ του υπουργού Αλογοσκούφη
Έτσι υλοποιείται η προβοκάτσια ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Χθες, το ΕΒΕΑ (Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών) ανακοίνωσε ότι μήνυσε τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και ζητά απαγόρευση των απεργιών.
Υποτίθεται ότι αυτή η κίνηση εξυπηρετεί τα μέλη του, δηλαδή τους γονείς, τα αδέλφια, τα παιδιά, τους συγγενείς και φίλους των απεργών.
Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;
- Πρόεδρος ΕΒΕΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ. Τέως Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, δηλ. του Αλογοσκούφη που παραιτήθηκε για να υλοποιήσει τις πολιτικές ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ στα επιμελητήρια. Ταυτόχρονα είναι μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ. Δηλαδή υπεύθυνος για το κατάντημα ΔΕΗ και αποφασίζει πως θα γίνονται οι διακοπές. Αυτός που αποφάσισε να αυξηθεί το ρεύμα (και στα μέλη του) 17%, αν και είχε εισηγηθεί η αύξηση να είναι 30%.
- Γενική Γραμματέας ΕΒΕΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΛΛΗ - ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. Κόρη της υπουργού Απασχόλησης ΦΑΝΗΣ ΠΑΛΗ-ΠΕΤΡΑΛΙΑ, που τσαλαπατά τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Είναι Διευθύνων σύμβουλος της οικογενειακής επιχείρησης «
ΠΑΛΛΗΣ ΑΒΕΕ» και, το άλλο σημαντικό, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Να λοιπόν ποιοι είναι οι δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες.
Να ποιοι υλοποιούν την προβοκάτσια Καραμανλή με κω-δικό «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ».
Να ποιοι χρησιμοποιούνται για να εμφανίζεται ότι η κοινωνία αγανακτεί κατά των Απεργών.

Μαζί, διαπλεκόμενοι (ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ κατά Καραμανλή) δημοσιογράφοι με επικεφαλής τον Π. ΣΟΜΠΟΛΟ, άξιο τέκνο της ΝΔ. Άρ-παξαν το. Ταμείο με αντάλλαγμα να τσακίσουν τους απεργούς.

Ταυτόχρονα εκβιάζουν ή. τάζουν σε στελέχη της ΔΑΚΕ για να σπάσουν την απεργία.

Γιάννης Ζωχιός
Πρώην Αντ/δρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ (zochios@tellas.gr)

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ

Η Κυβέρνηση, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις των εργαζομένων, τις κινητοποιήσεις που ξετυλίγονται αυτή την περίοδο, κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο έκτρωμα για το ασφαλιστικό, με το οποίο – σε συνέχεια των «μεταρρυθμίσεων» Σιούφα και Ρέππα – επιχειρείται σε μεγαλύτερο βαθμό:

Ø η διάλυση της Κοινωνικής ασφάλισης,

Ø η συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων,

Ø η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης,

Ø η δραματική μείωση των συντάξεων.

Ταυτόχρονα, με αυταρχισμό και δικαστικές παρεμβάσεις προσπαθεί να καταστείλει τους αγώνες που αναπτύσσονται, για να περάσει την αντεργατική της πολιτική.

Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελεί μια βίαιη επίθεση, στα δικαιώματα όλων των ασφαλισμένων στον ιδιωτικό, αλλά και στο δημόσιο τομέα. Πλήττει με ιδιαίτερη ένταση τις γυναίκες και τους νέους και χτυπά τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ.

Παράλληλα προδιαγράφει και νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, που θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα:

· Τα ασφαλιστικά Ταμεία ενοποιούνται υποχρεωτικά, με στόχο την καταλήστευση για μια ακόμα φορά των αποθεματικών τους και την μείωση των παροχών. Καταργούνται οι διατάξεις των Ταμείων που εξασφάλιζαν συνταξιοδότηση σε όσους απολύονται χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

· Οι συντάξεις όλων των εργαζομένων μειώνονται δραματικά οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις γίνονται απαγορευτικές, πλήττονται ιδιαίτερα οι γυναίκες και οι νέοι εργαζόμενοι.

· Τα όρια ηλικίας αυξάνονται, με μεγάλο κόστος για τους νέους ασφαλισμένους, τις γυναίκες και τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ.

· Η χρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης μεταφέρεται για μια ακόμα φορά στις πλάτες των εργαζομένων με την αύξηση του ΦΠΑ, ενώ οι εισφορές των εργοδοτών με τις ρυθμίσεις μειώνονται.

· Χιλιάδες οικογένειες μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με την αύξηση, από 50 σε 100, των απαιτούμενων ενσήμων.

· Για μια φορά ακόμα δεν προβλέπεται κάποιο μέτρο για τη μαύρη, ανασφάλιστη εργασία, ιδιαίτερα των νέων και των μεταναστών, ούτε για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, την επιστροφή των κλεμμένων και την είσπραξη των οφειλομένων εισφορών από τους μεγαλοεργοδότες.

Η προσπάθεια του Πρωθυπουργού να εμφανίσει τις συγκεκριμένες επιλογές ως μεταρρύθμιση, δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, ούτε να καλύψει την υπαναχώρηση από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης. Πρόκειται για μέτρα και πολιτικές που θίγουν το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, με στόχο την ενίσχυση του Κεφαλαίου και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, να αποσύρει άμεσα αυτό το απαράδεκτο Νομοσχέδιο. Να κάνει δεκτές τις προτάσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος για ουσιαστική χρηματοδότηση από το κράτος της Κοινωνικής Ασφάλισης και αύξηση των συντάξεων που βρίσκονται σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα συναντήσει την οργή και την αντίδραση όλων των εργαζόμενων. Το απεργιακό τσουνάμι που έρχεται, θα την παρασύρει.

Γι΄ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να ξεσηκωθούν, να αντιδράσουν και να αποτρέψουν την ψήφιση αυτού το απαράδεκτου νομοσχεδίου.

Καλούμε τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, να οργανώσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα των εργαζομένων.

Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε σωματείο, ανεξάρτητα από τις όποιες επιφυλάξεις για τις μορφές πάλης, πρέπει να στηρίξουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις δράσεις που οργανώνουν τα συνδικάτα.

Ø Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση των κινητοποιήσεων στα χέρια τους.

Ø Όλοι στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 19 Μάρτη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Γιατί κανένας δε δικαιούται να παίζει με το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου, να έχει ασφάλιση και αξιοπρεπείς συντάξεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/3/2008

ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

ΤΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ο πρωθυπουργός, αφού ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη, έφερε στη βουλή το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Επιχειρείται το τρίτο (μετά τους νόμους Σιούφα και Ρέππα) καίριο χτύπημα στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος. Ότι άφησαν όρθιο οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι προσπαθεί να το κατεδαφίσει ο καινούργιος.

Το νομοσχέδιο Καραμανλή - Πετραλιά βάζει στο στόχαστρο τις γυναίκες με ανήλικα παιδιά, τα όρια ηλικίας, τις επικουρικές συντάξεις, τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, όσα ταμεία δεν είναι ακόμα ελλειμματικά και τις πρόωρες συντάξεις. Με αυτό τον τρόπο υλοποιούνται τα τρία προεκλογικά «ΔΕΝ» του Καραμανλή:

· ΔΕΝ θα παίρνει κανένας σύνταξη κάτω από τα 67 χρόνια.

· ΔΕΝ θα μπορεί κανένας να ζήσει από την σύνταξή του.

· ΔΕΝ θα μείνει κανένα ταμείο μη χρεοκοπημένο.

Αυτή είναι η ισότητα του κ. Καραμανλή. Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε: Φτώχεια, εξαθλίωση, ανασφάλεια.

Οι μάσκες έπεσαν…

Μας προετοιμάζουν για θύματα των ασφαλιστικών εταιριών που τρίβουν τα χέρια τους.

Μας κλέβουν και τα τελευταία αποθεματικά, όσα απομένουν μετά από 50 χρόνια κλοπής.

Μας κλέβουν το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διπλασιάζοντας τα ένσημα που απαιτούνται για αυτό το στοιχειώδες δικαίωμα.

Μας αντιμετωπίζουν όχι σαν ανθρώπους με αξιοπρέπεια αλλά σαν «δημοσιονομικό βάρος».

«Χρεώνουν» στις γυναίκες το δικαίωμα στην εργασία και το δικαίωμα στην μητρότητα.

Αρνούνται στους νέους εργαζόμενους, με το μισό μισθό και το μισό ένσημο, το δικαίωμα στη σύνταξη.

Μέσα σε μια μέρα ο πρωθυπουργός χειροτέρεψε τη ζωή 1.500.000 ανθρώπων. Έτσι απλά. Οι μάσκες έπεσαν και οι θύτες παρουσιάστηκαν με το πραγματικό τους πρόσωπο: Του δήμιου των εργαζόμενων και των δικαιωμάτων τους. Έξι μήνες μετά τις εκλογές και εν μέσω μιας κρίσης η οποία δοκιμάζει το πολιτικό σύστημα, η κυβέρνηση μειοψηφίας αποφασίζει να επιτεθεί εναντίον της κοινωνίας.

Ξεσηκωμός.

Οι κυβερνήσεις με την κατάθεση ενός νομοσχεδίου θεωρούν πως το ζήτημα έχει κλείσει. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Γνωρίζουν πόσο απομονωμένοι είναι από την κοινωνία. Ξέρουν ότι και νομοσχέδια έχουν αποσυρθεί και νόμοι έχουν ανατραπεί από την κινητοποίηση του κόσμου. Φοβούνται όλους εμάς που ο καθένας μόνος του είμαστε ανίσχυροι αλλά όλοι μαζί έχουμε τεράστια δύναμη.

Όλο και περισσότεροι κλάδοι εργαζόμενων έχουν ξεσηκωθεί και αγωνίζονται για να υπερασπίσουν όχι τα προνόμια (όπως λένε οι ψεύτες της κυβέρνησης) αλλά το στοιχειώδη δικαιώματά τους. Ο ένας μετά τον άλλο αποφασίζουν να αντισταθούν στην επέλαση του νεοφιλελευθερισμού. Παρά την αδράνεια της συνδικαλιστικής ηγεσίας, η κατάθεση του νομοσχεδίου εξόργισε όλους τους εργαζόμενους. Οι συζητήσεις για το τι πρέπει να γίνει έχουν ξαναρχίσει και ο μονόδρομος της κινητοποίησης κερδίζει και πάλι έδαφος. Αφού ο κ. Καραμανλής αποφάσισε να τα βάλει με όλη την κοινωνία, θα πρέπει να βρει απέναντί του όλη την κοινωνία. Να τους κάνουμε να αισθανθούν τη δύναμή μας. Να τους δείξουμε ότι δεν παίζουμε.

Όλοι μαζί να βάλουμε τέλος στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού. Αλληλεγγύη σε όλους τους κλάδους που είναι σε κινητοποίηση. Ο αγώνας είναι κοινός. Να δώσουμε στην κυβέρνηση να καταλάβει πως μας έχει απέναντί της. «Μπλακ άουτ» παντού με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις. Οι γυναίκες και οι νέοι εργαζόμενοι να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για να μην περάσει το έκτρωμα του Καραμανλή. Να δημιουργήσουμε επιτροπές αγώνα και κινήσεις σε κάθε χώρο δουλειάς και διαβίωσης. Στις 12 και 19 Μάρτη να βουλιάξει η Αθήνα και όλες οι πόλεις τις Ελλάδας. Πιέζουμε για νέες κινητοποιήσεις.

Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. Έξω οι ιδιώτες από την ασφάλιση και την υγεία.

Να δοθούν πίσω τα κλεμμένα λεφτά των εργαζόμενων.

Να χτυπηθεί η εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή. Να πληρώσουν επιτέλους εργοδότες και κράτος.

Καμιά αύξηση εισφορών και ορίων ηλικίας.

Σύνταξη στα 55 για τους άντρες και στα 50 για τις γυναίκες.

Σύνταξη ίση με τον τελευταίο μισθό.

Κατώτερη σύνταξη ίση με τον κατώτερο μισθό. Αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις.

Ασφάλιση όλων των ανέργων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των μεταναστών.

Αναγνώριση ως συντάξιμου χρόνου της ανεργίας και της ασθένειας.

Να καταργηθούν οι νόμοι Σιούφα και Ρέππα.

Να εγγυηθεί το κράτος όλες τις συντάξεις και τις παροχές υγείας και πρόνοιας.

Δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια.

Να ξέρει η κυβέρνηση ότι τα τρία δικά μας «ΔΕΝ» τα εννοούμε:

· ΔΕΝ θα μας δουλέψετε.

· ΔΕΝ υποχωρούμε.

· ΔΕΝ θα περάσει!

Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.

επιτροπές για το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση

www.dikaioma.gr

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

---Τι λέει η ΓΕΝΟΠ για τις διακοπές ρεύματος

Νωρίτερα σήμερα, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σε ανακοίνωσή της αναφορικά με τις διακοπές ρεύματος, ανέφερε τα εξής:

”Η διαθέσιμη ενέργεια στην χώρα μας (παραγωγή + εισαγωγές) είναι απολύτως επαρκής για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου.

Υπεύθυνοι για την κατανομή της Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι η ΔΕΗ και ο ΔΕΣΜΗΕ οι οποίοι και κάνουν τις επιλογές για τις πιθανές διακοπές ρεύματος στους καταναλωτές.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ έχει επιδείξει από την αρχή των απεργιακών κινητοποιήσεων το αίσθημα ευθύνης και την κοινωνική της ευαισθησία, αλλά ταυτόχρονα και την δυναμική που της δίνει το δίκαιο των αιτημάτων της και η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι απόπειρες σπίλωσης και κατασυκοφάντησης του δίκαιου αγώνα μας θα πέσουν στο κενό”.

Σκίτσα για Παλαιστίνη


Τη στιγμή που συνεχίζεται η γενοκτονία στην Παλαιστίνη, σειρά από σκίτσα περιγράφει με αιχμηρό και αποκαλυπτικό τρόπο την κατάσταση στην Μ. Ανατολή.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Απεργιακός πυρετός

Δικαίωσε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά τους εργαζόμενους στο Λιμάνι του Πειραιά, αφού αρνήθηκε να βγάλει τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις παράνομες και καταρχηστηκές, μετά από προσφυγή της διοίκησης του ΟΛΠ.

Σκληραίνει η στάση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ διακόπτοντας σήμερα, τη λειτουργία και επιπλέον μονάδων πέραν των 11 που ήταν εκτός παραγωγής χθες.

Συνεχίζεται για Τρίτη μέρα σήμερα η απεργία των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο Χρηματιστήριο και τις τραπεζικές συναλλαγές. Οι εργαζόμενοι εκτός από τις απεργιακές φρουρές αρνούνται την διάθεση προσωπικού ασφαλείας στην ΤτΕ.

Μετά την χθεσινή τους 4ώρη Στάση Εργασίας, σε 24ώρη απεργία και συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΤΑ (Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης), προχωρούν σήμερα οι 1400 εργαζόμενοι στο Καζίνο και το ξενοδιαχειακό συγκρότημα της Πάρνηθας, αντιδρώντας στις απολύσεις που επιχειρούν να εγκαθιδρύσουν κυβέρνηση και εργοδοσία. Ήδη 42 εργαζόμενοι έχουν λάβει το χαρτί της απόλυσης.

Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Ποίημα για τα Βαλκάνια

Στο διαδίκτυο αλιεύσαμε το παρακάτω ποίημα ενός ανώνυμου:


Χθες ξύπνησα στη νύχτα ιδρωμένος

Λίγο θυμάμαι πως είδα τα αδέρφια μου να λείπουν

Σαν ήρθε το πρωί τους βρήκα έξω

Φοράγαν στολές και είχαν όπλα


Πηγαίνοντας στη λαϊκή για να ψωνίσω

Κάποιοι δεν καταλάβαιναν τη γλώσσα

Άγρια με κοιτούσαν

Οι ίδιοι άνθρωποι, οι άλλοι άνθρωποι


Ένας στρατιώτης, παλιός φίλος πλησιάζει

Με όπλο σηκωμένο στη καρδιά μου

Η γη αυτή είναι δικιά του λέει

Η κάνη καπνίζει, σαν τελευταίο τσιγάρο


Η μάνα δίπλα ψάχνει το παιδί της

Η γειτονιά δεν είναι πια η ίδια

Τα λουλούδια δεν ανθίζουν πια

Η γη αυτή είναι δίκη του και δική του


Είδα τον Πέτρο τυλιγμένο σε σημαία

Σημαία που δε μοιάζει στις δικές μας

Είχαν αστέρια πολλά σαν ουρανό καθαρό

Μα κρύβαν τόση βρώμα και θάνατο


Η γειτονιά δεν είναι πια η ίδια

Καπνίζει πια η πλούσια η γη μας

Όλοι μιλούν εδώ μια ξένη γλώσσα

Η γη αυτή είναι δικιά του και δικιά του και δικιά μου και δικιά του

Που πήγε η γη μας;


Αλέξανδρε, Στέφανε, Μιχάλη, Σλόμπονταν, Μίρκο

Αφήστε τα όπλα

Εδώ παίρνουν τη γη μας

Αλέξανδρε, Στέφανε, Μιχάλη, Σλόμπονταν, Μίρκο

Με ακούτε; Παίρνουν τη γη μας.

Αλέξανδρε μίλα μου, με ακούς;;

Στέφανε, πως έγινες έτσι διάολε;

Μιχάλη, η κόρη σου θα ψάχνει για πατέρα

Σλόμπονταν, πες μου κάτι, τι έγινε;

Μίρκο, κόκκινο θα φτιάξω το κουστούμι σου…


Θα σας τυλίξω όλους μαζί αδέρφια

Τη σημαία που σας σκότωσε

Και θα αφήσω το αίμα σας να τρέχει

Ποτίζοντας τη γη σου, τη γη σου, τη γη του, τη γη μου

Που πήγε η γη μας;


"ανώνυμος Βαλκάνιος"


Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Το Ισραήλ πνίγει τη Γάζα στο αίμα


30 παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις της ισραηλινής αεροπορίας στη Γάζα. Ο ισραηλινός υφυπουργός Aμυνας κάνει λόγο για «ολοκαύτωμα» (!) που περιμένει τους παλαιστίνιους.

Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες δυο μέρες, με αεροπορικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς. Περίπου 30 παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους ένα βρέφος 6 μηνών (
βίντεο). Το Ισραήλ βομβάρδισε το υπουργείο Εσωτερικών στη Γάζα, αλλά και το Σύλλογο Ιατρικής Περίθαλψης.

Ο ισραηλινός υφυπουργός Αμυνας έκανε μάλιστα λόγο, σύμφωνα με το BBC, για «ολοκαύτωμα» που περιμένει τους Παλαιστίνιους αν συνεχίσουν την εκτόξευση ρουκετών προς τις συνοριακές πόλεις του Σντερό και του Ασκελον. «Οσο εντείνουν τις ρίψεις ρουκετών, και αυτές οι ρουκέτες φτάνουν μακρύτερα, τόσο αυτοί (οι Παλαιστίνιοι) θα αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου ολοκαυτώματος, γιατί θα χρησιμοποιήσουμε όλη μας την ισχύ για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας», είπε ο Ματάν Βιλνάι, υφυπουργός Αμυνας, στο ισραηλινό στρατιωτικό ραδιόφωνο. Την Τετάρτη ένας 47χρονος ισραηλινός σκοτώθηκε από τέτοια ρουκέτα στην πόλη Σντερό, ο πρώτος εδώ και 9 μήνες.

Φωτογραφίες από τον βομβαρδισμό (προσοχή: πολύ σκληρές εικόνες) - Εκκληση του Συλλόγου Ιντιφάντα για τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας - 28/2: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα - Δήλωση για τον βομβαρδισμό του Συλλόγου Ιατρικής Περίθαλψης - Διεθνές 3ήμερο Διαμαρτυρίας (15,16,17 Μαρτίου)

πηγή: intifada.gr

linkwithin

Related Posts with Thumbnails