Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Σχετικά με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διαβάστε:

κείμενα που κυκλοφορούν σχετικά με την Πανελλαδική Σύσκεψη:Ακόμα, στο syriza.gr μπορείτε να βρείτε κι άλλα ενδιαφέροντα κείμενα...

Ανοιχτή Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

Την Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2008 στις 7.00 μ.μ ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί στο Τριανόν στο Ναύπλιο, όλους τους πολίτες που αγωνιούν για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, να πάρουν μέρος στην τοπική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ που θα μας οδηγήσει στην 1η Πανελλαδική Σύσκεψη του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στις 14, 15 και 16 Μαρτίου στην Αθήνα.

Σκοπός της τοπικής αυτής συνέλευσης είναι να συζητηθούν πλατιά και ανοιχτά όλα τα σοβαρά πολιτικά ζητήματα, να ακουστούν όλες οι προτάσεις για δράση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην κοινωνία, να διατυπωθούν απόψεις για το πώς πρέπει να διαμορφωθεί ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να οριστούν εκπρόσωποι που θα λάβουν μέρος στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 3μερο 14-16 Μάρτη στην Αθήνα. Τη συζήτηση θα ανοίξουν δυο μέλη της κεντρικής Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναφερόμενοι στην πολιτική συγκυρία και τα καθήκοντα της αριστεράς.

Η πορεία προς την πανελλαδική αυτή σύσκεψη έχει το χαρακτήρα μιας μεγάλης πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ κατά την οποία θέλουμε να βρεθούμε δίπλα σε κόσμο που πιστεύει στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύει στην δυναμική του και θεωρεί ότι μια Αριστερά της ενότητας και του αγώνα είναι αυτή που μπορεί να αποκρούσει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τα κοινωνικά δικαιώματα, δίνοντας φωνή σε αυτούς που δεν μπορούν να ακουστούν.

Ένα κείμενο-εισήγηση της κεντρικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τοποθετήσεις μελών και φίλων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.syriza.gr. Ελάτε να συνδιαμορφώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και να διεκδικήσουμε αυτήν την κοινωνία που μας ανήκει.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

To PASOK Αργολίδας Α.Ε. συζητά για μπιζνες!

Διαβάστε την ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Έχουν φτιάξει και "Δίκτυο Νέων Επιχειρηματιών του ΠΑΣΟΚ". Κάτι σαν αλυσίδα starbucks. Η αλήθεια είναι, πως αφού το Κίνημα δεν μπορεί να προσεγγίσει τους εργαζόμενους της περιοχής και αφού η συλλογικότητα δεν είναι και τόσο της μόδας πια, κατέληξαν στο να κάνουν τουλάχιστον κανα μαγαζάκι και να εντρυφίσουν στην "επιχειρηματική κουλτούρα", την οποία μάλιστα αναδεικνύουν σε "εθνικό στρατηγικό στόχο" ! Άντε καλές δουλειές παιδιά! Ώχ, ξεχάστηκα, σύντροφοι... Ούτως ή άλλως το Κίνημα έχει δώσει δείγματα γραφής όσον αφορά την επιχειρηματικότητα, ρωτήστε τους Γερμανούς της siemens...

Παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Η ΝΟΕΣ Αργολίδας και το Δίκτυο Νέων Επιχειρηματιών του ΠΑΣΟΚ σας καλούν την Παρασκευή 22.02.08 στις 7.30μ.μ. στην αίθουσα της ΤΕΔΚ Αργολίδας στο Ναύπλιο στην εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

"Επιχειρηματικότητα: Συνάντηση της δημιουργικής έκφρασης , της καινοτομίας και της επιστήμης".


"...το.ΠΑΣΟΚ δίνει θετικό, δημιουργικό περιεχόμενο στις διαδικασίες εξατομίκευσης που ξετυλίγονται στη σύγχρονη κοινωνία..."
"...η ανάπτυξη μιας νέας επιχειρηματικής κουλτούρας είναι επιτακτική ανάγκη για την ελληνική κοινωνία."
"...θέτει την καλλιέργεια της επιχειρηματικής κουλτούρας ως το νέο εθνικό στρατηγικό στόχο."
"Η επιχείρηση -και πιο συγκεκριμένα η μικρομεσαία επιχείρηση- μπορεί να αποτελέσει τη σπονδυλική στήλη του οικονομικού συστήματος, το κυρίαρχο συλλογικό υποκείμενο της οικονομικής δραστηριότητας..."
"Οφείλουμε να αλλάξουμε την κατεστημένη αντίληψη της κοινωνίας απέναντι στην επιχειρηματικότητα, αποποινικοποιώντας την αποτυχία και νομιμοποιώντας την τίμια κερδοφορία."
Ολόκληρη την απολαυστική ανακοίνωση μπορείτε να τη βρείτε εδώ.


Άντε πνίξου, αρχιτρομοκράτη!

Μιλώντας στις 14/2 στο BBC, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους υποστήριξε ανοιχτά τη χρήση βασανιστηρίων όπως το waterboarding (ευφημισμός για το βασανιστήριο του αργού πνιγμού): "Θα εξασφαλίσουμε στους επαγγελματίες τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνουν τη δουλειά τους" δήλωσε ο χιτλερικός πλανητάρχης στον εμβρόντητο δημοσιογράφο Ματ Φρέι! Ευτυχώς που οι Αμερικανοί ιθύνοντες δεν μπορούν να διαβάσουν τη σκέψη εκατοντάδων εκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη: Θα ανακάλυπταν ότι το waterboarding ωχριά μπροστά στις πολύ πιο πρωτότυπες ιδέες που γεννά η λαϊκή φαντασία σχετικά με το πώς αντιμετωπίζεις τον υπ’ αριθ. 1 παγκόσμιο αλήτη.

πηγή: εφ. Αριστερά!

Βαλκάνια 1: Διαίρει και Βασίλευε...

Τι είναι το Camp Bondsteel;

Είναι η μεγαλύτερη βάση των ΗΠΑ στον κόσμο. Πού βρίσκεται; Μα φυσικά στο νέο προτεκτοράτο, στο Κόσοβο. Σε αυτήν βρίσκονται 7000 αμερικανοί στρατιώτες (χωράει μέχρι 20000), έχει έκταση 10000 στρέμματα και οδικό δίκτυο μήκους 30000 χιλιομέτρων. Η τοποθεσία της βάσης αυτής επελέγη ώστε να ελέγχει καλά τη διαδρομή του αγωγού AMBO (Albania, Macedonia, Bulgaria Oil) που φυσικά έχει έδρα τη Ν. Υόρκη και βασικούς μετόχους την EXXON-Mobil και την Chevron. "Ασήμαντες" λεπτομέρειες…

πηγή: εφ. Αριστερά!

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Καλή επιτυχία, Ελένη!

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Ελένη η οποία θα παέι για μια ακόμη φορά στην Κοζάνη για να δώσει για ακόμη μια φορά το τελευταίο μάθημα που χρωστάει! Όπως καταλαβαίνεται μάλλον δεν φταίνε οι φοιτητές που σπάνε τα μούτρα τους κάθε εξεταστική όταν το μάθημα το περνάνε ελάχιστοι... Ας ελπίσουμε η καθηγήτρια να έχει περάσει καλά το προηγούμενο βράδυ. Επίσης ας ελπίσουμε και ας προσπαθήσουμε να σταματήσει η αυθαιρεσία καθηγητών που θεωρούν ότι ο κόσμος γυρίζει γύρω από αυτούς. Στην καθηγήτριά της συστήνουμε να ξεκινήσει να ανακαλύπτει τον κόσμο και την κίνησή του διαβάζοντας τις θεωρίες του Κοπέρνικου...

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Ελαιώνας, όχι Τσιμεντώνας...

Διαβάστε κείμενο της επιτροπής αγώνα για τη διάσωση του Ελαιώνα, όπου θα φτιαχτεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οικονομικού και περιβαλλοντικού σκανδάλου. Ο ιδιωτικός τομέας όχι μόνο μπαζώνει το πράσινο, αλλά "επενδύει", με δικά μας λεφτά...
Θετικό ότι υπάρχει κόσμος που οργανώνεται και αντιδρά!

Το Αριστερό Σχήμα διαβεβαιώνει καχύποπτους επισκέπτες ότι δεν υποστηρίζει τον Ολυμπιακό (όπως και καμία άλλη αθλητική επιχείρηση), αφού είναι υπέρ της ανάπτυξης μαζικού λαϊκού και ερασιτεχνικού αθλητισμού. Επίσης, δεν έχει καμία συναλλαγή με τον Κόκκαλη και τη siemens...

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

Λίβανος: Ο πόλεμος συνεχίζεται...

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων 14/2/2008

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σάγιεντ Χάσαν Νασράλα ανακοίνωσε σήμερα ότι κηρύσσει "ανοιχτό πόλεμο" κατά του Ισραήλ, καθιστώντας το εβραϊκό κράτος υπεύθυνο για τη δολοφονία του Ιμάντ Μουγνίγια, ηγετικού στελέχους της οργάνωσης, σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Δαμασκό.

"Σιωνιστές, αν θέλετε αυτό το είδος ανοιχτού πολέμου, τότε το διαλαλούμε σε ολόκληρο τον κόσμο: θα τον έχετε", είπε ο Νασράλα απευθυνόμενος με τη βοήθεια μιας γιγαντοοθόνης στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην κηδεία του Μουγνίγια σε προάστειο της νότιας Βηρυτού.

Εξάλλου, όπως δήλωσε νωρίτερα, "ο πόλεμος του Ιουλίου δεν έχει ακόμα τελειώσει. Δεν έχει κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός".

Το Ισραήλ διέψευσε χθες οποιαδήποτε ανάμειξη στη δολοφονία του Ιμάντ Μουγνίγια, τον οποίο πάντως θεωρούσε "υπ΄αριθμόν ένα τρομοκράτη". Σύμφωνα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στο παρελθόν ο Μουγνίγια υπήρξε στόχος επιθέσεων της Μοσάντ, των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών.

Παραμένει επίκαιρη η "Διέξοδος" που είχαμε βγάλει το καλοκαίρι του 2006

Συνεχιζεται η κατοχή...


Η εβδομαδιαία αναφορά παραβιάσεων του διεθνούς και ανθρωπιστικούς δικαίου από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής: Την εβδομάδα 7/2 ως 13/2/2008, ο ισραηλινός στρατός κατοχής σκότωσε 11 παλαιστίνιους, ανάμεσά τους 3 αδέλφια κι ένας δάσκαλο, και τραυμάτισε 42 άλλους, κυρίως πολίτες.

διαβαστε ενδιαφέροντα κείμενα στο...

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Βιντεάκι από απεργία 13 Φλεβάρη

Πού είναι ο Φώτης, ο έ ο ;


Αναζητείται
ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άργους, Φώτης Κολεβέντης. Ενώ είχε καλέσει σε συγκέντρωση την ημέρα της απεργίας
(13/2) στις 10.00 στο Εργατικό Κέντρο, δεν βρισκόταν σε αυτό. Κάποιοι λένε ότι έφυγε κατά τις 9.30 και πήγε Αθήνα.
Ανήσυχα τα μέλη του Σχήματος υποψιαστήκαμε πιθανή κρατική ή παρακρατική απαγωγή του, εξαιτίας της έντονης αντικυβερνητικής του δράσης.
Απευθυνθήκαμε στην Αγγελική Νικολούλη, η οποία με την εμπειρία της σε παρόμοιες καταστάσεις, μας ανέφερε πως δεν θεωρεί απίθανη ενδεχόμενη απαγωγή του από πράκτορες της CIA - σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές - με βασανισμούς... Δεσμεύτηκε να κάνει ότι μπορεί για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση από κοντά. Παρακαλούμε τους επισκέπτες του blog αν έχουν την παραμικρή πληροφορία να μας ενημερώσουν άμεσα στο arisxima@gmail.com ή στο nikolouli@alter.gr.
Θα σας ενημερώνουμε για ότι νεότερο. Η εργατική τάξη δεν θα αφήσει να περάσει η τρομοκρατία. Κάτω η αστική τάξη και ο ιμπεριαλισμός!


Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

Έξυπνη παρέμβαση...


από το dikaioma.gr στο Σύνταγμα. Δείτε κι άλλες photo...






και κάποια συνθήματα που εξασφαλίσαμε αποκλειστικά... για τους επισκέπτες του blog και που θα ακουστούν αύριο στις πορείες:

Ø ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ – ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Ø ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΥΦΤΟΙ
ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ

Ø ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΣΑΙ – ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΕΞΕΓΕΙΡΕΣΑΙ

Ø ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΝΑ ‘ΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ‘ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ

Ø ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ-ΕΡΓΑΤΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΩΝ

Ø ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ: ΝΑ ‘ΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ‘ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ

Ø ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ! ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!

Ø ΚΟΚΚΑΛΗΣ – ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ – ΥΠΟΥΡΓΟΙ: ΜΕ 600 ΕΥΡΩ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ

Ø Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ!

Ø ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΡΑΜΜΕΝΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ

Ø ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Ø ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Ø ΛΗΣΤΕΣ – ΛΗΣΤΕΣ – ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ

Ø ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΔΕΝ ΕΙΝΑ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ

Ø ΚΑΤΕΒΑ ΚΑΤΩ ΨΕΥΤΗ ΥΠΟΥΡΓΕ: ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΡΕΤΙΡΕ

Ø ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Ø ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ: ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ

Ø ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΙΣΗ: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ

Ø ΔΟΥΛΕΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑ ΝΑ ‘ΜΑΙ ΦΥΛΑΚΗ
ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΙΣΗ

Ø 4ΩΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΕΝΣΗΜΟ ΜΙΣΟ: ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ø ΓΚΑΡΓΚΑΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
ΔΩΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΟΥ

Ø ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
ΑΥΤΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ

Ø ΚΛΕΦΤΗΣ – ΚΛΕΦΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ ΙΝΔΟΣ

Ø ΜΕΧΡΙ ΤΑ 70 ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Ø ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΑΣ ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΛΑ: ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΑΝΑ

Ø ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 70, ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Ø ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΑΣ
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕΛΑΝΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΑΣ

Ø ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ: Η 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

13 Φλεβάρη: ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΞΑΝΑ













Δύο μήνες μετά την πρώτη απόπειρα να μεταρρυθμιστεί» το ασφαλιστικό σύστημα η κυβέρνηση προχωρά στην δεύτερή της προσπάθεια. Η πρώτη διακόπηκε κάπως άδοξα, αφού οι δεκάδες χιλιάδες που απέργησαν και κινητοποιήθηκαν στην μεγάλη απεργία της 12ης Δεκέμβρη, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα πως δεν αντέχουν και δεν θα επιτρέψουν άλλες περικοπές δικαιωμάτων. Επιστέγασμα της μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης ήταν η παραίτηση Μαγγίνα (μόνο αφορμή ήταν η ιστορία με το «αναψυκτήριο»).

Η 12η Δεκέμβρη ήταν ένα ακόμη πλήγμα (ύστερα από το κίνημα για το άρθρο 16, απεργίες δασκάλων…) στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Ακολούθησε ο καταιγισμός σκανδάλων και διαπλοκής επιχειρηματικού, εκδοτικού, δημοσιογραφικού και πολιτικού κόσμου. Ο δικομματισμός δικαίως ταυτίζεται με τη ρεμούλα, τη διαπλοκή, την αδιαφάνεια, τις μίζες, τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, τις κάθε είδους συνεννοήσεις και συναλλαγές. Γίνεται ολοένα και πιο διακριτό, ένα κοινωνικό σχίσμα. Από τη μια, ο κόσμος των οικονομικά ισχυρών με ένα γαλαξία πολιτικών και δημοσιογραφικών υπαλλήλων και από την άλλη, ο κόσμος των εργαζόμενων που αγωνιούν για την επόμενη μέρα και καθημερινά επιδεινώνονται οι συνθήκες ζωής τους. Πιθανώς κάποιοι να αδικούνται από αυτή την κατηγοριοποίηση, όμως ακόμα κι αν δεν είναι όλοι άμεσα εμπλεκόμενοι, το σίγουρο είναι ότι ξέρανε. Όλοι ήξεραν. Το θέμα της siemens, των ειδικών λογαριασμών, των ασύμφορων προμηθειών, των απευθείας αναθέσεων ήταν γνωστά. Αφορούσαν κυβερνητικές επιλογές όχι σημερινές, ούτε χθεσινές, αλλά δεκαετιών.

Ύστερα λοιπόν από ενάμιση περίπου μήνα σκανδαλολογίας, η κυβέρνηση ξανανοίγει το ασφαλιστικό. Με νέα αυτή τη φορά υπουργό Απασχόλησης, στις ίδιες όμως κατευθύνσεις. Δεν φτάνει που με τους νόμους Σιούφα και Ρέππα μειώνονται σταδιακά οι συντάξεις και αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης, δεν φτάνει που συνεχίζονται να παίζονται τα αποθεματικά στο χρηματιστήριο (τελευταίες μάλιστα μέρες οι απώλειες με βάση τη βουτιά των χρηματιστηρίων φτάνουν τα 600 εκ ευρώ!), δεν φτάνει που η πλειοψηφία των συντάξεων στέλνουν ανθρώπους στο όριο φτώχειας και εξαθλίωσης, οι εργαζόμενοι, και κυρίως οι νέοι εργαζόμενοι, καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα άλλων, με συνεχείς περικοπές δικαιωμάτων (κατάργηση Βαρέων, αύξηση ορίων, υφαρπαγή αποθεματικών…).

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αποτελεί μια θρασύτατη πολιτική επιλογή. Ο κόσμος των εργαζομένων καλείται να χορέψει για μια ακόμη φορά στο ρυθμό που επιτάσσει ο κόσμος των ισχυρών και των διεθνών οργανισμών. Τα εκατομμύρια ευρώ πάνε κι έρχονται μεταξύ χρηματιστηρίου, ευνοϊκών ρυθμίσεων προς μεγαλοφειλέτες, τεραστίων κερδών τραπεζών, ειδικών λογαριασμών, πολεμικών προμηθειών, μιζαδόρων και διαπλεκομένων, και ο λαός καλείται να στερηθεί από τα 400 ευρώ σύνταξης ή να δουλέψει παραπάνω χρόνια.

Στις 13 Φλεβάρη η κυβερνητική πολιτική, η πολιτική του δικομματισμού, ο νεοφιλελευθερισμός πρέπει να δεχτούν ένα ακόμα πλήγμα. Πρέπει πιο συχνά, πιο σταθερά, πιο δυνατά και πιο οργανωμένα να ακούγεται από δω και πέρα η φωνή του δεύτερου κόσμου. Ενωμένοι με όσους θέλουν να συμμετέχουν σε έναν αγώνα υπεράσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων. Αλλά και διακριτοί απέναντι σε όσους μιλάνε για τα συμφέροντα του λαού χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται από τις πράξεις τους.

Δημήτρης Κοδέλας

Μέλος ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

28 χρόνια χωρίς τον αρχάγγελο της Κρήτης


8 Φλεβάρη του 1980 ήταν που «έβαλε ο Θεός σημάδι» το Νίκο Ξυλούρη. Τον «αρχάγγελο της Κρήτης», το μεγάλο τραγουδιστή, το λαϊκό άνθρωπο, έναν από εκείνους τους ανθρώπους που ποτέ δεν τους αποχαιρετάς πραγματικά επειδή το έργο που άφησαν πίσω τους μένει σημάδι ανεξίτηλο σε δύσκολους καιρούς.

Μια συγκλονιστική φωνή, που υπηρέτησε την παραδοσιακή κρητική μουσική με συνέπεια και αξιοσύνη και την έβγαλε έξω από τα σύνορα του νησιού (1 , 2 , 3 ). Μια γνήσια λαϊκή φωνή που σημάδεψε τα μουσικά πράγματα της δεκαετίας του ’70 τραγουδώντας μερικούς από τους σπουδαιότερους ποιητές της χώρας (Ρίτσο, Βάρναλη κ.α.). Στο «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Χρήστου Λεοντή, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, είναι συγκλονιστικός όταν τραγουδά: «Αυτά τα κόκκινα σημάδια στους τοίχους, μπορεί να 'ναι κι από αίμα. Όλο το κόκκινο στις μέρες μας είναιαίμα». Το ίδιο και στο «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί» σε στίχους του Γιώργου Σκούρτη ή στο «Πόσα χρόνια δίσεκτα».

Συγκλονιστική επίσης στιγμή, η συμμετοχή του το καλοκαίρι του 1973 στο Μεγάλο μας Τσίρκο, του Ιάκωβου Καμπανέλλη που ανέβασαν στο θέατρο «Αθήναιον», η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος, με αντικείμενο την ιστορική διαδρομή της Ελλάδας στα νεότερα χρόνια στην οποία κρατούσε τον καθοριστικό ρόλο του τραγουδιστή.

Δεν είναι μόνο η φωνή που τον κρατάει ακόμα -28χρόνια μετά το θάνατό του- ανάμεσά μας, αλλά κι η στάση του. Ο Ψαρρονίκος ήταν ένας καλλιτέχνης με την ουσιαστική σημασία αυτής της ταλαιπωρημένης λέξης, ένας ερμηνευτής παρών στους αγώνες του καιρού του κι όχι απομονωμένος σε κάποια καλλιτεχνικά τάχα υψίπεδα. Κατά τη διάρκεια της χούντας η φωνή του έγινε σημαία αντίστασης. «Πότε θα κάνει ξαστεριά», «Αγρίμια κι αγριμάκια μου» ... ο λαός ακουμπούσε στη φωνή του τις κρυφές του ελπίδες. Βρέθηκε στο Πολυτεχνείο μαζί με τον εξεγερμένο λαό, στάση που του κόστισε διωγμούς από τη χούντα και την απαγόρευση των τραγουδιών του, που μετατράπηκαν σε σύμβολα αντίστασης.

Παρόλο που έφυγε νωρίς -44 μόλις χρονών- πρόλαβε να αφήσει πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη, ένα μάθημα για όποιον θέλει να λογίζεται τραγουδιστής, καθώς πρώτος ακολουθούσε το στίχο του Ρίτσου που με τη δική του ερμηνεία χάραξε στη μνήμη μας: Δεν τραγουδούσε για να ξεχωρίσει απ’ τον κόσμο, τραγουδούσε για να σμίξει με τον κόσμο. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να επανερχόμαστε στο έργο που άφησε πίσω του αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος, ο απαράμιλλος ερμηνευτής, και να το ανακαλύπτουμε ξανά, σα μάθημα ιστορίας, μουσικής, αγώνα κι ανθρωπιάς.

από: orgilaou

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

Για δες ποιοι θέλουν να αναμορφώσουν το ασφαλιστικό














Την ίδια στιγμή που τα σκάνδαλα ξεχειλίζουν και η δυσοσμία από τη σαπίλα του δικομματισμού έχει γίνει ανυπόφορη

Η υπουργός Απασχόλησης επιχειρεί για μια ακόμη φορά να μετατρέψει το ασφαλιστικό σε Δούρειο Ίππο σωτηρίας της κυβέρνησης

Και δηλώνει ότι θα προχωρήσει στις ενοποιήσεις των ταμείων

Και στην κατάσχεση του 10% των αποθεματικών τους

Το θράσος τους δεν έχει όρια….

Δεν πρόκειται για τις σακούλες των 5 εκατομμυρίων ευρώ

Πρόκειται για τα χρήματα των εργαζόμενων

Καμιά ανοχή στην κυβέρνηση της διαπλοκής και της σήψης !

Καμιά ανοχή στους κλέφτες, τους ψεύτες, τους απατεώνες, τους εκβιαστές

Αυτοί είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για τη φτώχεια και την ανασφάλεια !


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ!

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

ΚΑΜΠΑΝΙΑ "ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΑΠΑΣ"

"Τα σημάδια του πολέμου είναι ολοφάνερα. Τον πόλεμο, όπως και τον φόβο, μπορείς και τον μυρίζεις. Και η θανατερή του μυρωδιά, ήδη απλώνεται στη γη μας" (Υποδιοικητής Μαρκος, Γενάρης 2008)

Τον τελευταίο καιρό η μεξικάνικη κυβέρνηση έχει πετάξει τη μάσκα της "δημοκρατίας" και έχει επιλέξει ανοιχτά το δρόμο της καταστολής κάθε αντίστασης στη χώρα. Όπως και όλα τα κινήμτα του Μεξικού, έτσι και οι εξεγερμένες αυτόνομες ιθαγενικές κοινότητες των Ζαπατίστας, βρίσκονται στο στόχαστρο της ολοένα αυξανόμενης καταστολής.

Η κυβέρνηση, εκτιμώντας πως οι ζαπατίστας είναι απομονωμένοι, εκτιμώντας πως δεν μετράνε πια με την αλληλεγγύη της κοινωνίας που εμπόδισε την επιβολή πολέμου για 14 χρόνια, έχει ενεργοποήσει όλους τους τρόπους για να επιβάλλει τον πόλεμο στην Τσιάπας. Οι επιθέσεις ενάντια στις εξεγερμένες κοινότητες, δεν σταμάτησαν ποτέ αυτά τα 14 χρόνια. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες η κατάσταση είναι εκρηκτική. Ένας ασφυκτικός κλοιός σφίγγει γύρω από τις κοινότητες: επιθέσεις, εκτοπισμοί, εισβολές, επικοινωνιακός αποκλεισμός, παρεμπόδιση της λειτουργίας των συνεταιρισμών... προκλήσεις και επιθέσεις από παραστρατιωτικές ομάδες με στόχο να προκληθούν ενδοιθαγενικές συγκρούσεις και να συρθεί ο ζαπατιστικός στρατός σε ένπολη απάντηση, δίνοντας έτσι το τέλειο πρόσχημα για την ανοικτή επέμβαση του Ομοσπονδιακού Στρατού.

Ξέρουμε πως ο πόλεμος δεν αποτρέπεται με μάζεμα υπογραφών. Ξέρουμε πως πρέπει να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΠΙΑ! Ωστόσο, η υπογραφή του καθενός μας και της καθεμιάς μας που στήριξε την κατασκευή του Κέντρου Εκπαίδευσης Δασκάλων στην κοινότητα της Κουλέμπρα, στον Αυτόνομο Εξεγερμένο Δήμο Ρικάρντο Φλόρες Μαγόν, έχει ιδιαίτερη σημασία. Διαμαρτυρόμαστε επώνυμα για την επίθεση που δέχτηκε, εδώ και λίγες μέρες, το σχολείο. Υπερασπιζόμαστε με το όνομά μας ό,τι συμβολίζει το σχολείο: την αλληλεγγύη, τον αγώνα για αυτόνομη εκπαίδευση, τον αγώνα για το μέλλον των ανδρών και των γυναίκών ζαπατίστας.

Υπερασπιζόμαστε μια εξέγερση που εξακολουθεί να χτίζει την ελπίδα στα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού.

Το γράμμα θα σταλεί προς δημοσιοποίηση στο Μεξικό, καθώς επίσης θα σταλεί μέσω ιντερνετ στην πολιτειακή κυβέρνηση της Τσιάπας και στην Ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Μεξικού. Και βέβαια στις αρχές των ζαπατίστας........

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΤΕ στην ηλεκτρονίκή διεύθυνση:escuelapara@yahoo.com και zoesm@central.ntua.gr

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

Θυμωμένη τέχνη - Υπογραφές

  • Θυμώνουμε όταν το κράτος ξεπουλά τον πολιτισμό.
  • Όταν αναγορεύουν σε υπέρτατη αξία το χρήμα, την εκμετάλλευση, την ευτέλεια.
  • Όταν ο πολιτισμός γίνεται αντικείμενο συναλλαγής
  • Όταν «η τέταρτη εξουσια», αντί να ελέγχει, διαπλέκεται με τους ελεγχόμενους.
  • Όταν η τηλεόραση υποκαθιστά και υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς.
  • Όταν προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν.

ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΩΝΟΥΝ

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ

ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΘΥΜΟ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5-2-2008 ΣΤΙΣ 12.00 το μεσημέρι, ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟYΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Και οίκος ανοχής (σ)τα δικαστήρια;

Η κα Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε φόρα παρτίδα κονδύλια που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς. Παράλληλα, ξεμπρόστιασε ολόκληρο το δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας τον ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ: Εκατοντάδες ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (και πολλές φορές έναντι αμοιβής που απολαμβάνουν δικαστικοί και άλλοι "μεσάζοντες") σε μυστικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο εντός των δικαστηρίων!

Η κα Μαρία Μαργαρίτη, προέβη σε απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την πλήρη αποκατάστασή της και την ανάδειξη των παραπάνω θεμάτων. Όμως η προσωπική ασφάλεια του κου Καραμανλή φρόντισε να την απομακρύνει βίαια, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα μέχρι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ, παρά μόνο από το BBC, ενώ στο YouTube η μαζική διανομή του βίντεο δεν επιτρέπεται (αναγράφεται η ένδειξη "Embedding disabled by request")

ΜΑΤ από την φασιστική Χρυσή Αυγή

Η πλήρης συνεργασία της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής με την Ελληνική Αστυνομία, μετέτρεψε σε θάλαμο αερίων το κέντρο της Αθήνας και οδήγησε σε άγριο κυνηγητό και τραυματισμούς των αντιφασιστών διαδηλωτών, καθώς και δεκάδες προσαγωγές. Η αντιφασιστική συγκέντρωση έγινε ο στόχος των (από κοινού επιτιθέμενων) αντρών των ΜΑΤ και των λοστοφόρων και μαχαιροβγαλτών της χιτλερικής συμμορίας. Οι είκοσι και πλέον ναζιστικές επιθέσεις το τελευταίο διάστημα, υπό την ανοχή, την ολιγωρία, τη συγκάλυψη της ελληνικής αστυνομίας, σήμερα κορυφώθηκαν και τέθηκαν υπό την αιγίδα της ΕΛΑΣ.

Αποτελεί πρόκληση η κοινή έφοδος αστυνομικών και νεοναζί φορτωμένων με τσεκούρια, στιλέτα, λοστούς, και πέτρες. Αποδεικνύεται ότι η εντολή της κυβέρνησης ήταν το ξέσπασμα ανεξέλεγκτων επεισοδίων και όχι η «διατήρηση της τάξης». Αν οι φυσικοί αυτουργοί των μαχαιρωμάτων είναι οι νεοναζί, ηθικός αυτουργός είναι η πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ, η κυβέρνηση, αλλά και όλοι όσοι έχουν δώσει άσυλο και βήμα στα ακροδεξιά μπουμπούκια του ΛΑΟΣ - νυν ή πρώην - κολλητούς της Χρυσής Αυγής.

Η επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές εργαζόμενους της ΔΕΗ σήμερα, αλλά και το διαρκές κυνηγητό και τα επαναλαμβανόμενα όργια καταστολής σε κάθε εκδήλωση του φοιτητικού και του λαϊκού κινήματος, αποδεικνύουν ότι η ευθύνη είναι πολιτική και διαχρονική. Σήμερα η κυβέρνηση Καραμανλή και η δικαστική εξουσία απαγόρευσε προσχηματικά τη φασιστική σύναξη, στην ουσία όμως την προστάτεψε και την κάλυψε, ως παρακρατική εκδήλωση, ώστε να κυριαρχήσει το τηλεθέαμα των επεισοδίων και να αλλάξει η πολιτική ατζέντα.

Απαιτούμε να βγει εκτός νόμου η δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Να σπάσει το μαύρο μέτωπο φασιστών – αστυνομίας. Να λογοδοτήσει η κυβέρνηση Καραμανλή.

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

QUIZ με αφορμή την Ζαχοπουλιάδα...

Ποιός πρώην υπουργός πολιτισμού το 2003 ενέκρινε παράνομες επεκτάσεις του Ξενία (διπλασιασμός bungalows, τσιμέντο στα ενετικά τείχη, πισίνες, βεράντες...) στον αρχαιολογικό χώρο της Ακροναυπλίας; Για να βοηθήσουμε, το όνομά του είναι ίδιο με το όνομα που έχει δοθεί στο αεροδρόμιο της Αθήνας... Και κυβέρνηση τότε, ήταν αυτή που πριν λίγες μέρες ζήτησε εξεταστική επιτροπή για τα σκάνδαλα στο υπ. Πολιτισμού από το 2004 και μετά...

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

Εσείς μάθατε τίποτά;

Εμείς χθες δεν πενθήσαμε!

Γιατί δεν είναι κάποιος «κοντά στη νεολαία» όταν λέει ωραία(;) ανέκδοτα, αλλά όταν νοιάζεται πραγματικά για τα προβλήματά της. Στις πολλές του επισκέψεις στα σχολεία ο αρχιεπίσκοπος δεν πρόσεξε πως εδώ και χρόνια η Παιδεία διαλύεται από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο εκκλησιασμός φαίνεται να είναι πιο σημαντικός από τις ελλείψεις σε καθηγητές κι υποδομές, από το κολαστήριο των συνεχών εξετάσεων, από τα χιλιάδες ευρώ που ξοδεύουν οι γονείς μας στα φροντιστήρια.

Γιατί δεν είδαμε ποτέ τον Χριστόδουλο να συμπαραστέκεται στους αγώνες του λαού και των νέων όλα αυτά τα χρόνια. Από τις μαθητικές καταλήψεις του ’98 μέχρι το πρόσφατο φοιτητικό ξέσπασμα και τις μαθητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών, η εκκλησία και ο αρχιεπίσκοπός της δε βρήκαν να πουν ούτε λέξη. Αντίθετα, πολλές φορές συνέστησαν στους νέους ψυχραιμία και υπομονή ή τάχθηκαν καθαρά με την αντίπαλη πλευρά

Γιατί δεν μπορείς τάχα να υπερασπίζεσαι τους φτωχούς, τους κατατρεγμένους και τους «από κάτω» και να ’σαι ο καλύτερος φίλος των ισχυρών. Ο Χριστόδουλος μπαινόβγαινε στα σαλόνια της Βουλής, των κομματικών κι επιχειρηματικών γραφείων και δεν τα έβαλε ποτέ μ’ αυτούς που ασκούν την εξουσία ενάντιά μας. Μάλιστα, τον καιρό της δικτατορίας έδινε τις ευλογίες του στους Χουντικούς. Σήμερα, οι κολλητοί του ήταν ότι πιο αντιδραστικό κι ακροδεξιό υπάρχει στην πολιτική ζωή του τόπου. Φτάνει ν’ ακούσει κανείς τις δηλώσεις που έκαναν όλοι αυτοί για το θάνατό του.

Γιατί η Εκκλησία είναι σήμερα ο πλουσιότερος οργανισμός της χώρας και λειτουργεί σαν μια καλοστημένη εταιρεία. Σε μια εποχή όπου οι νέοι ζουν με 600 ευρώ το μήνα, η αμύθητη περιουσία που διαχειρίζονται οι επίσκοποι-manager είναι πρόκληση και υποκρισία. Και τέλος γιατί…

Ο κόσμος δεν κερδίζεται με προσευχές...

πηγή: aristerasximata.gr

linkwithin

Related Posts with Thumbnails